Kam zapadám?

Príspevok v téme: Kam zapadám?
Žužova

ahojte,chcela by som počuť váš názor,lebo ja sama sa v sebe nevyznám a niesom si istá aký mám vlastne problém.. Ale ! ..pár rokov mam problém s chudnutím ..mám 20r. asi pred 5timy rokmi som začala riešiť jedlo,postavu a váhu..schudla som , potom zas pribrala nas5 tu istu váhu (60kg) a teraz sa snažím zase schudnúť aspoň pod tých 55 :) Lenže teraz neviem ako to definovať ..je to bulímia či anorexia ?? dám príklad že... ked je deň kedy čosi mám, mám ísť niekam preč ,tak dokážem nejesť celý deň. pokial som preč 3 dni tak to vydržím aj tie celé 3 dni..nejesť nič.. Ale tie dni ked nič nemám a som len doma,vtedy jem..jem potom vraciam (z výčitiek alebo z ,,nechutného" pocitu plného žalúdka) a zase jem.. (nie žeby som sa prežierala ,tie bulimické záchvaty ked ani neviem čo dávam do úst,to nieje môj prípad)..ja si to jedlo pekne vždy pripravím a zjem normálne,potom dostanem chuť na iné tak zjem to.. a tak dalej až potom vraciam a ptm mam pauzu a zase čosi zjem..(takto dokážem vraciať aj 3-4x).. potom další deň zase držím hladovku lebo som preč... ja neviem najradšej by som nikdy nebola doma lebo potom ma ovláda jedlo :(.. ale zase ked už dlho nejem strašne sa teším ako prídem domov a najem sa .. čo to znamená ,čo mi je ? mne to nepríde ani ako bulímia ani anorexia...jediné čo viem je že celý môj život je o odpore a túžbe po jedle..

Sejla

žužova teraz ti ide váha dole, ale uvedom si jojo efekt, ktorý nepustí. Funguje to tak, že ti zlenivie tráviaci systém a keď začne prijímať znova jedlo, tak bude hrozne spomalený, čo má za následok znova nabratie váhy aj s úrokmi, čiže budeš na tom ešte horšie, ako pred tým. Podstatou chudnutia je trénovať metabolizmus, čiže pravidelne jesť veľa krát denne, aby sa trávenie nezastavilo a pravidelne cvičiť. Hociaký šport a veľmi dobre pomáha yoga na zrýchlenie metabolizmu. Tým, že neješ nič, ho len spomaluješ.

outu

tak si ujasni, či chceš byť štastná s priateľom alebo navždy sama s anorexiou. ale uvedom si, ze potom nebudeš mat ani priatela ani priatelov, všetci sa na teba vykaslu, resp. ti to tak prepne, ze sama sa im začnes vyhybat.

Žužova

Ďakujem vám,máte pravdu.. NECHCEM si zničiť život ani zdravie.. Priatel už o tom vie,dali sme tomu polmesiaca čas,ak sa nič nezmení pojdem k psychologovi.. :( Zatial sa nezmenilo nič bohužial.. ked ja chcem velmi schudnúť :( A teraz ked práve ide váha dole.. neviem či vlastne aj chcem stým prestať :( Je to strašne ťažký boj

Dagmar

Chod sa liečiť a to čo najskôr, ak ti záleží na sebe a blízkych. Začni sa mať rada a váž si čo máš. Sú ľudia s postihnutím a dokážu sa s tým vyrovnať.
Držím palce a zober zodpovednosť za seba si dospelá. Zvládneš to!!!

Sejla

žužova čo ti na to povedať. Uvedom si, že bulímia, anorexia (nech je v akejkolvek fáze) je a vždy bude vážna psychická a metabolická porucha, ktorá progreduje rýchlejšie ako rakovina. Vidno, že už na tom fičíš, postupne nad tvojou vlastnou vôľou preberá kontrolu. Tvoje správanie je typické, začína to klamaním najbližších, neschopnosť ovládnuť to nutkanie, metabolizmus ti už nepracuje tak, ako by mal. Ty máš s najväčšou pravdepodobnosťou psychický problém už dávno pred tým než sa začal takto prejavovať a mohla si tomu predísť, keby si ten skrytý problém so sebahodnotením, úctou k sebe, riešila dávnejšie. Bolo by od teba veľmi rozumné zájsť k lekárovi a bez hanby o svojom probléme rozprávať. Máš pravdu, sama si už asi ťažko pomôžeš, ale na to sú tu odborníci, aby ti v tom pomohli. Ale nečakaj, že za teba spravia všetko. ty sama to musíš chcieť a hlavne už nikomu neklam.

Žužova

A ano ja viem ,chudnúť sa dá aj zdravo..pravidelne a zdravo jesť..vela som o tom čítala...stránka Mira Veseléhoa pod. ale ja to nedokážem tak :(

Žužova

Sejla ... :( Toto mi hrozí aj ked grciam len občas?To snáď nieee :(...Ja viem že je to hluposť aj dnes .. ncelý deň som nejedla lebo pracujem ,až terazprvý krát ale musela som ísť na záchod ..aj z toho mála som bola plná,ale najhoršie je že nemám až také výčitky..teda štve ma to že to robím takto,ale ...Najviac ma trápia výčitky vočí rodine a priatelovi ktorý o ničom netuší (vedel to ale slubila som že už prestanem a on je stále v tom že som prestala )..to ma zožiera najviac ..ja už neviem..nechcem aby ma postihlo niečo z toho čo si napísala,to nie :((

Sejla

Žužova to je jedno, z čoho máš výčitky, z toho, že si jedla? Veď jedenie je podmienka na prežitie. Takto sa nechudne, takto sa umiera. K ničomu dobrému to nevedie a nemysli si, že ty budeš jedna z miliardy, ktorá si z toho vyjde bez väčšej ujmy na zdraví. Väčšinou sa depresie, poruchy osobnosti, myšlienky na samovraždu dostavia celkom rýchlo, ďalej znefunkční sa ti mozog, orgány, ako prvé odídu reprodukčné, takže na vlastné deti môžeš zabudnúť, samozrejme anémia, obličky, pečeň, začnú ti hniť, žltnúť a vypadávať zuby, prídeš o trištvrťku vlasov, neunesieš na rukách ani knihu, budeš vyzerať o 30 rokov staršie, na 30% umrieš od hladu. Tak veľa šťastia.
Mimochodom, keď chceš schudnúť, robí sa to trochu inak a o dosť účinnejšie.

Žužova

Nie vždy to dám von,niekedy nato ani nepomyslím..myslím to tak že vraciam iba ked som celý deň doma a poobede už mám výčitky postupne ,tak vtedy.. ale asi hej,asi máte pravdu

Sejla

Žužovka Páána beka??? Toto si hovorí každý normálny zdravý človek, keď číta, že niekto vydržal čo i len raz 3 dni nejesť. Človeku to musí už riadne rupnúť tam hore, keď dokáže zaprieť hlad na takú dlhú dobu. Nieto ešte keď to robí pravidelne. No a ešte druhý krát mu musí poriadne rupnúť, keď sa dokáže najesť a hneď to všetko vygrcať. Keď už niekto dokáže takto ovládať svoj dáviaci reflex, ktorý slúži hlavne malým deťom a dospelým, keď zjedia niečo pokazené, prípadne otrávené. Nie je to normálne ani náhodou a ty si myslíš, že si v norme, holka, radšej utekaj k psychiatrovi čím skôr, lebo už teraz si chorá psychicky jednoznačne a fyzicky tiež.