Neznasam gynekologicke prehliadky, daju sa sprijemnit?

Príspevok v téme: Neznasam gynekologicke prehliadky, daju sa sprijemnit?
milli11

Nejdem prvykrat ku gynekologovi, problem vsak je, ze kazdu prehliadku skor trpim. Neznasam to vysetrenie, ked sa vo mne "babre". To uz menej mi vadi vrtanie zubu u zubara aj bez injekcie.

Neviem, preco je to tak, lebo on je mily aj ma zmysle pre humor. Je aj odbornik a tiez sa snazi zaobchadzat jemne. Ine zeny, co vidim, ked od neho odchadzaju, tak mam pocit, akoby tam boli na kave a nie na prehliadke.

Nenazvala by som to bolestou, asi skor taky tlak, ale neznasam, ked musi do mna dat tie pristroje. Staci, ze len vstupim do ordinacie a ich uvidim a vsetky otvory na tele sa mi zavru. A ked pouziva na mne, koniec. Vtedy sa moje telo zatne a nedokazem sa uvolnit. Co skomlikuje pracu jemu a mne vysetrenie. Nakoniec sa dajak, aj so zatatymi zubami premozem a podari sa vysetrenie, ale ten "boj" s vlastnym telom je nieco hrozne.

Da sa nejako sprijemnit navsteva u gynekologa? Aby som nebola taka napata?

Dakujem.

lienocka2808

angorčakk, ženy tam nikto nenúti chodiť a to je správne, že sa na to odhodlajú ísť sami na preventívnu prehliadku. Ešte raz opakujem PREVENTÍVNU. A preventíva znamená predchádzanie vážnym ochoreniam, ktoré sa dajú týmito prehliadkami zitiť včas, ty inteligent.
Čo sa týka milli1 ja mám na gynde lekárku, ktorá mi stále rozpráva nejaké vtipy, dokonca tam chodím rada :). Skús zmeniť doktora na lekárku, možno v tom je problém. Ja keď som bola na cystoskopii u urológa tiež mi nebolo všetko jedno a bola som uplne upatá.

milli11

Dakujem, aspon nieco.

Mozno je to aj v hlave, lebo ako som uz pisala, staci mi, ked uvidim tie pristroje a predstavim si ich, ako sa davaju do mojho tela a mam dost, stuhnem, uzavriem sa. Tym padom je vysetrenie zdlhavejsie a pre mna neprijemnejsie.

Nemam problem s nahotou, ani s tym, ze mi "tam dole" cumi. Bolo by mi vtedy fuk, hoci by si to fotil alebo natacal na video. Ale uplne citim, ako sa mi napnu stehna aj lytka, len co sa priblizi s nejakym pristrojom.

TinaM

No gynekologicke vysetrenie nepatri k tym zo psychologickeho hladiska prijemnym, ale su omnoho horsie vysetrenia. Viem, ze to ti asi nepomoze, ja tiez nemam rada, ked niekto moj problem bagatelizuje v zmysle "deti v afrike hladuju..." . Ale mozno by si to mala sama sebe nejako odlahcit. Skus tam nabuduce ist s myslienkou, ze "uz som velka, nebudem sa spravat ako mala", koncentruj vsetku evoju psychicku silu na to,aby si bola uvolnena. Ked sa ti to raz podari, bude to stale len lepsie. A je to tiez "o praxi". Cim castejsie tam pojdes,tym to bude menej stresujuce. Neviem, ci som ti pomohla.