Prekyslenie organizmu

- mira

Iste, keď chceme zabrániť prekyseľovaniu, je nutné vylúčiť všetky jednoduché cukry, ktoré nás okrádajú o minerály : repný, ovocný, mliečny a z medu.

RNG

Zialbohu cukry a sacharidy tak isto prekysluju telo.Jedine zasadite su zeleniny a niektore nesladke ovocia.
Kyselina mocova sa tvori len z purinov, tj nie z bielkovin vseobecne. A puriny sa nachadzaju na nestastie aj v niektorych zeleninach , hoci v ovela mensich mnozstvach a tam su balancovane roznymi mineralmi.
www.acumedico.com
Okyslenie tela ale nie je len vec kyseliny mocovej, casto ovela viac skody v tele narobia stavelany/oxalates, ktore tiez prispievaju k dne a samozrejme tvorbe mocovych kamenov ako krystalizacne jadra pre kyselinu mocovu a ine mocovany.
alwayswellwithin.com
www.stonedisease.org
Maximum priemerne denne odporucaju lekari 50 mg stavelanov, ale to je len velmi hrube cislo, hlavne kvoli nerozpustnemu/velmi slabo vo vode stavelanu vapenatemu, ked clovek napr je dost horcika, tak sa kamene nemozu tvorit, lebo stavelan horecnaty je vyse 500 krat rozpustnejsi vo vode, ako stavelan vapenaty.
Preto casto odporucaju doplnok horcika pre ludi s ladvinovymi/mocovymi kamenami.

- mira

Eliza, prebytky kyseliny močovej vznikajú pri rozklade bielkovín ako vedľajší produkt. Znamená to, že tvoj príjem bielkovín je príliš vysoký a treba ho znížiť na fyziologicky prijateľné množstvo.
Načas zníž množstvo mäsa na minimum, najlepšie 2 malé kúsky ryby na týždeň a úplne vylúč všetky mliečne výrobky a vajcia, aby sa organizmus spamätal.
Pomôže ti to aj od prekyselenia, pretože mäso a mliečne výrobky sú kyselinotvorné.

2bodka

Dobre su aj knihy od Katarína Horáková:
Umenie zdravo žit,
Detoxikácia organizmu

tu je to jednoducho popisane, hlavne proces travenia a ze nie je dobre kombinovat urcite jedla v jednej porcii (ako napr. maso plus uhlohydraty - princip oddelenej stravy) pre lepsie travenie. Ale je tam aj mnoho inych rad, z coho by sa mal skladat zdravy jedalnicek a pod. Knizky su male, format A5 s obrazkami, su take akoby mini prirucky :) Ja som precitala obidve ale viem, ze Dr. Horakova ich napisala viac. Toto je autorka knihy: sk.wikipedia.org

zuzulko

presne tak ako piše 2bodka. ja by som pridala, že aj nadmerné používanie rôznych potravinových napodobenín napr v podobe akože rastlinných tukov a iných podobných vecí spôsobuje v organizme nerovnováhu a prekyslenie. rovnako zlý pitný režim a hlavne rôzne ochutené farbené a sladené nápoje. je dôležité denne vypiť aspoň liter vody z prameňov prírody. okrem toho pravidelné vyprázdňovanie. no a ked už kúru, tak by som doporučila kvalitné prírodné doplnky aj ked s vyššou ale primeranou cenou kvalite je to Baziko od f. just alebo aj nutra bona s f. projekt zdravia

2bodka

To nie o kure ale o tom pochopit rozdiel medzi zasadotvornymi a kyslotvornymi potravinami, takze riesenim nie su kury, ale dodrziavanie pravidiel alkalickeho zivotneho stylu. Skus si o tom nieco precitat: mediumway.host.sk

eliza7

Ja alkohol vôbec nepijem, čiže ja nemám len nárazové prekyslenie organizmu. Potrebovala by som nejakú vhodnú kúru, aby sa mi telo dalo do poriadku. Mám problémy s kĺbami, lekár mi povedal že mám zanesené kĺby / kyselina močová / poradil mi psylium túto kúru som absolvovala, ale mám aj ďaľšie príznaky prekyslenia organizmu tak by som chcela pokračovať nejakou ´daľšou účinnou kúrou.