Kokos

mate59

kokos lahko otvoríš na tej gulatej strane sú tri také akoby koliečka,tam je makký a tvrdým špicatým nožom to prevrtaš.Vytečie akoby trochu kalná voda, to je to mlieko.Orech, v ktorom nešpliecha mlieko može byt vyschnutý a vnutri plesnivý, také nekupovat.Potom s prázdnym orechom plesni o dlažbu alebo beton, asfalt chodník aby praskol, nemusíš celou silou a vylúpeš z neho elegantne čerstvý kokos,ktorý možeš konzumovat.
Ináč kokosový orech nie je podla mna bohviečo kto neochutnal, o nič neprišiel.

jupiik

hihi ze kiwi :DDDDD no ale aj kokos je taky hnedy a chlpaty :DDDD maju to tusim v kazdom obchode pri ovoci...
no ten program s tym magorom co ukazuje ako prezit poznam, aj on to tam jedol... no vidim ze uz dostavate chute aj vy ako aj Lulu2011 :)

Lulu2011

lost - kiwi :DDDDDDDDDDDDDD tak to je diamentralne odlisne, ale ano je chutny, ono ten kokos chuti ako struhany ked si kupis, len taky cerstvy je stavnatejsi, mliecnejsi, no je to dobre, normalne som dostala chut, ked na nejaky natrafim kupim si na chrumkanie

lost

Lulu2011

ta kteda neviem, mozno ho raz mama kupila, nieco sa mi mari, len neviem ci to nebolo KIWI nahodou :D ale to asi nie :D ale neviem, v obchode som ho ani nevidel, ale mozno ano, len si na to nepamatam :) len vzdy ked ide v telke Bear Grylls :D (taky clovek, co radi ako prezit tam a tam) a vzdy keca o kokose ako keby to bolo super mega ovocie :))
udajne je kokos celkom aj zdravy.. len neviem, ze tie z obchodu su na tom tak dobre :)

Lulu2011

lost co ty si nikdy nevidel na zivo taky orech? :) je velky asi ako tie velke kinderka co boli na predaj cez velku noc :)

jupiik

lost jasne ze z obchodu, u nas v tescu ho maju a straaaaasnu chut som na neho dostala :))moja babka ho vzdy hadzala o schody a potom som tu stavu nemala, tak ja sa pokusim tak nejak spravit dierky a potom rozbit... bozinku uz mi tecu slinky :)

lost

Ach, to by som skocil niekam do obchodu, ale nechce sa mi cestovat pre 1 orech :D hoci aj kokosovy :) netusim kedy pojdem do bochodu, no teda... Ake to je velke cca? tak 15-30cm v priemere ?