Ako zabranit sikane? Ked je vsade okolo nas

Príspevok v téme: Ako zabranit sikane? Ked je vsade okolo nas
vazna tema

vsetko to zazina v skole , zly ucitel zly ziak spoja sa a sikanuju biju robia zle .. nasledky su katastrofalne , clovek sa citi zle opusteny sam ...jedine co mozu smeju sa na tom neberu to vazne ... vsetko toto sa deje robi, a policia to neriesi nevsima si to , ma to v pi ... povie to je tvoj problem ,kde to sme aka doba to prisla , co s tym robit ,,???jak znicit zlo ???ked ho je tak vela??

Mimulus

Keby ste chodili na základnú školu tak by som Vám poradil ale.... Mňa na strednej len využívali kvôli vedomostiam v určitej oblasti a sem - tam som sa aj pobil ale to je tak asi všetko. Na základnej škole som to urobil jednoducho - zmlátil som najsilnejšieho člena triedy pred ktorým mali všetci rešpekt a potom si už na mňa nikdy nikto nedovolil. No a stalo sa to, že ten človek sa stal mojím najlepším kamarátom. Nieslo to však aj rôzne úskalia ako nerozprávať sa z ,, babami ,, nebaviť sa s tými a s tými. No jednoducho asi tak. Najlepšie by spravil ak by niečím zaujal ale mne sa to ľahko hovorí. Ak ho budú ľudia potrebovať tak si k nemu určite toľko nedovolia. Alebo nech urobí niečo čo ešte nikdy neurobil - citliví ľudia sú všade okolo nás no ak chcú v dnešnom svete prežiť musia svoju citlivosť väčšinou skrývať. Je to ako vo svorke najsilnejší je vodca a najslabšieho vylúčia. Takto nejak to vidím ja.
No a napíšem ešte jednu vec lebo mi to nedá. Očividne Ti na ňom záleží a ak ešte nie ste kamarátmi tak možno budete. Chcel som tým len povedať, že ak sú Ti prednejšie názory druhých tak si presne taká ako oni!!!

Zaran

Ďakujem autorovi/autorke za založenie tejto témy,pretože by som sa rada podelila o nasledujúci problém môjho spolužiaka a zároveň kamaráta,uvítala by som seriozne rady,ako mu pomôcť:
Sme v triede spolu šesť rokov a po celú túto dobu sa mu ostatní(najmä chlapci)vysmievali dosť nepekne ako napr.že smrdí a vždy,ked chce niečo povedať,žačnú po ňom chlapci vrieskať,kedže je trochu citlivejší,smejú sa mu že je dievčatko a také veci.Najhoršie na tom je že sa ho ani nemôžem zastať pretože by začali vykrikovať,že sa mi páči a iné blbosti.pritom to vôbec nie je pravda.Mate nejaké nápady ako mu toto "trápenie" v triede zmierniť?Máme po 16.Budem vdačná za každý príspevok.

Mimulus

Veľmi dobre napísané ale taká doba prišla a jeden človek stým nič nespraví :( Ešte šťastie, že teraz už neštudujem.