Fóbia z injekcií

dolomit

uplne chapem, o com pises, Bass. v mojom pripade je to myslim este horsie. po vpichu som na polhodinu odpisana, pride mi velmi zle, tlak mi klesne na nezmeranie, nie som schopna postavit sa, niekedy ma chytia aj hrozne krce v brusnej oblasti, je to velmi neprijemne a aj ked sa mi konecne podari dostat sa do kopy, tak som cely den uz z toho "psycha" totalne vycerpana. Mne ale staci, ked vidim ihlu v telke alebo mi niekto iba rozprava o odbere a som schopna poskladat sa po par minutach. Je to fakt zle a som vytocena sama na seba, ze som v tomto smere tak padavka. Pocula som o moznostiach ako psychoterapia alebo hypnoza. Ma s tym niekto skusenost? Liecba sokom - ako popisal Meretseger - je urcite tiez ucinna, ale brutalna - 2x denne odber by bola moja smrt. Autosugescia u mna absolutne nefunguje, stale si omielam, ze to nic nie je a väcsia bolest je, ked chodim na depilaciu voskom, ale jednoducho ked pride "na vec", tak som opät tam, kde som bola a je mi totalne zle.

Meretseger

Prežiješ vždy :P Pocity sa dajú obrusovať, potláčať... A konečne, injekcie nebývajú každý deň, takže mysli na to, že vyviazneš so zdravou kožou :D (Ak nerátame ten vpich.)

Meretseger

Pomáha mi dlhoročný diabetes, ten by fóbie spoľahlivo zbavil :D Odberov som sa kedysi bála tiež, musela som zatvárať oči a myslieť na niečo pozitívne, aby som rovno neodpadla. Teraz je to už okej, po nespočetných injekciách, infúziach a odberoch, čiže to chce možno len... zvyk? Tým nechcem povedať, že máš chodiť na odbery 2x denne, ale postupne si "vsugerovať", že to nie je nič hrozné, že to trvá len chvíľku... Tak nejaká autosugescia...