Akvarium rychlo pomozte

Magy

no jo, to je tak ked clovek kupi akvarko, nahadze do neho somariny, piesok a kamene neprecisti, neprevari... a hned tam da aj rybky.
prva a dolezita vec - VSETKO co tam davas musis niekolkonasobne preprat, vycistit, vydrhnut, vyvarit... das spodok, nejake rastlinky, vodu, filter - A BEZ RYB to nechas najprv par dni bezat!! a az potom po kontrole pH a ci sa nedeje nieco zle sa mozes odvazit tam dat rybky, najprv nieco male a lacne, ak by nahodou zdochli, a POSTUPNE pridavat (podla velkosti akvarka) a zveladovat ekosystem.
co si takto precitat o tom nieco prv, nez sa do toho pustis, ha?

Mimulus

Treba dať akvárium vyslovene do tieňa a dať si dve svetelné trubice - jednu na rast rastlín a druhú potrebnú pre život rybiek. Infračervené a ultrafialové svetlo. Ináč na riasy sú tabletky ktoré účinkujú približne pol roka až rok :)

zdradca

ja ked som mal akvarka tak presne ako sa tu pise trebalo strk premyt ja som ho este daval na radu jedneho chvatela na par minut do vriacej vody.Ten problem co pises moze byt aj s tym,nemas akvarko moc presvetlene ci na mieste kde je vystavene pocas dna dennemu svetlu?ak ano tak sa tam tvoria riasy a ine mikrobioflory co filter nestiha cictit.Ja som mal na filtry aj taky povlak taky sliz tak som nato kupil taku vodicku uz neviem ako sa volala a pomohlo to.Opytaj v predajni isto ti poradia
vela stastia akvarko je bohovina na relax

Mimulus

Takto: ad 1 ja mám akvárium už 8 rokov a ešte som nikdy nemenil vodu a čuduj sa svete je krásne priezračná - dokonca mi tam naplno frčia krevetky :) Základom celého akvária je poriadny filter - teda nie niečo malé aby to nedajbože nebolo vidno ale naozaj kvalita. Ja som kúpil akváriu ako komplet aj s filtrom a len filter stál vtedy 10 000 sk. ad 2 v prvom rade treba všetko prevariť, naliať vodu, posadiť rastliny a nechať 2 mesiace tak + použiť prípravky na úpravu vody. Akvárium si za tie 2 mesiace vytvorí slušnú mikroklímu. ad 3 rybky treba vyberať s rozumom a velikánske pravidlo je, že živorodky zakalia vodu 3x viac ako ryby, ktoré kladú ikry!

jupiik

Presne tak, traba si vzdy vsetko riadne prestudovat este pred tym ako si nieco zive kupime... mam taky pocit ze mu tie rybycky v tej vode dlho nevydrzali, ale to uz tu nepise. Ked som si ja kupila akva, tak som si ho pekne den dopredu prichystala a az na druhy den som si kupila rybky. Potom som im do vody nakvapkala taky modry roztok ktory sa tam ma davat vzdy ked sa kupia nove rybky aby nieco od seba nechytili. A mam akvarko dodnes.. teda oboje.. jedno je take mensie kde mam black molly- cca 7,8 litrove a druhe je 120litrove kde su 4 zubace a male karasky a ostrieze... a vsetko chvalabohu zije... a samozrejme ze sa treba o to akva aj starat.. menit vodu a hlavne!!! cistit filter, aspon raz za dva tyzdne...

Deria

vzdy ma ide rozhodit, ked citam, ake zakladne informacie chybaju majitelom zvierat. ludia, je to take tazke, zistit si o zvieratku a v tomto pripade aj o akvariu vsetko potrebne dopredu, prv, nez tomu zvieratku ublizime?!!

jupiik

A tie kamienky ako si ich tam dal,premyl si ich? lebo aj ja mam akva, dokonca dve a tiez som kupila kamienky ale biele a bolo ich treba poriadne pooplachovat lebo v tom bol taky bordel ze mi to vodu farbilo na bielo a aj pena sa my z toho robila...