Akné zo seba neprijímania?

Príspevok v téme: Akné zo seba neprijímania?
sivenečka

mám akné, ktoré ma už dlhšie veľmi trápi. chcela som sa spýtať ľudí, ktorí o tom čítali, no možno aj tých, ktorí nie, čo si myslíte? môže akné vznikať z psychického stavu v ktorom sami seba neprijímate, odmietate sa, svoj výzor svoju povahu, pripadáte si menejcenný, nie dosť dobrý a stále máte preto v sebe vnútorný konflikt?... Samozrejme zrejme to nebude jediný faktor, no ak sa niekdo psychikou dokáže vyliečiť z choroby ako je napr. rakovina, prečo to ja nemôžem dokázať s akné?

[zruseny16]

mala som akne ked som mala asi 17 rokov. Dovtedy nic, cista tvar. Nepomohlo mi nic, proste to zmizlo, za tri roky. Mala to moja mama, moja sestra, a aj ja. Ale tiez by som sa v tom obdobi bola najradsej zahrabala pod zem.
Hej verim, ze je to aj z psychyckeho vypatia. Tak ale cas a zrelost, a pozeram sa na seba inak. Ono je to aj vnutorneho pôvodu, myslim ze aj travenie u mna zohralo velku rolu, ale uz s tym nezapasim. Beriem sa aj s tym co je a bolo. Takze nezufaj :)
HLAVNE SA NESMIES CITIT MENEJCENNA PRETOZE TO TAK NIEJE! Vzdy sa najde nejaky debil, ktory ti pripomnie ze to mas, ale vzdy maj hlavu hore a povedz si ze je to len akne ;) Nie je to koniec sveta. Takze hlavu hore. Musis sa v prvom rade prijat, prijat samu seba, taku aka si. Ver mi ze to pominie, je to len akne, nie rakovina, a to je sakremansky velky rozdiel. Drž sa! ;)

sivenečka

Agnes999

aké lieky si brala?

ja neviem, no podľa mňa tam stále nejaké prepojenie môže byť, aj keď iba u niektorých jedincov...

Agnes999

Suhlas, akne nema so psychikou vela spolocne. To mozem potvrdit. Liecila som sa na akne liekmi a moj stav sa velmi zlepsil, hoci psychika ostala rovnaka.