Otazka ohladne buducnosti

Príspevok v téme: Otazka ohladne buducnosti
Guesswho

Kazdy den, kazdu chvilu clovek pocuva, ako si z tejto spolocnosti a z ludi v tomto state robia politici dobry den. A vobec, aky je cely svet skazeny, ale to je uz vedlajsie od toho, k comu sa chcem dostat.
Ide o to, ze ma uplne znechucuje, ako je cely narod na kolenach a ake "istoty" dobreho zivota tu ma clovek.
Som v obdobi, ked sa rozhoduje kam na vysoku skolu. Moje zaujmy su daleko od toho, aby som sla na skolu, na ktorej by som mala aspon aku taku sancu na uplatnenie po absolvovani. Nechcem ist na skolu niekam len preto, aby som sla na vysoku. Nechcem ist niekam len preto, aby som potesila rodicov. Nechcem ist na nieco, co ma nebavi a zbytocne tym mrhat peniaze rodicov, ked je aj sanca, ze by som tu skolu nedorobila.
Ja viem velmi dobre, ze vsetko je len o chceni,ale ja jednoducho nechcem a citim tazobu. Naopak, chcela by som ist do zahranicia, robit a popritom vystudovat nieco ine. Mam aj v hlave istu skolu v Anglicku, no ani neuvazujem o tom niekomu povedat, preto by ma vsetci poslali do zadku s tym, ze absolvent takej skoly uz VOBEC nema sancu, lebo konkurencia je vysoka. PReto aj viem, ze nasi by ma financne nepodporili. Ale velmi by som to chcela aspon skusit, lebo zivot mam len jeden a nechcem o desat rokov zmorena robotou ktora ma nebavi hovorit, ze preco som to ja hlupa neskusila. Nechapte ma zle, ja nie som leniva a nemam nic proti robote, no chcem byt odvazna a skusat co je v mojich silach na zaklade mojich zaujmov snov a ambicii. A nie niecoho, co mi diktuje rodina a okolie. A aj keby mi to nevyslo, no a co? Nelutovala by som. Prosim povedzte niekto, ze za mnou stojite :)

express

Tlačia ťa do školy, lebo je to ich povinnosť. Ak ale ty máš nejaku predstavu o svojom živote, mala by si sa pokúsiť ju realizovať.

amsterdam

kedze dnes je vsetko len o peniazoch,tak jasne ze zahranicie,jedine,ze by si tu mala niejaku tlacenku,no ale tu zjavne nemas....z nasho valalu je jedna tretina mladeze v zahranici,ale aj starsi samozrejme a niektori uz tam maju svoje vlastne rodinky...

mate59

ja stojím za tebou, riad sa vlastným rozumom a vyskúšaj to rozhodne bez ohladu aký by bol výsledok.Ak si to poserieš sama, nebude ta to tak škriet,ako keby ti to posrali druhí.Poviem ti z vlastnej skusenosti,hned po revolucii som opustil dnes už relatívne isté a dobré zamestnanie,odišiel som do zahraničia,akože pracovat na rok a predlžilo sa to na 6 rokov, nič nelutujem,vyplatilo sa mi to a bolo to dobré rozhodnutie,ak to tak cítiš, len to urob, dnes je velmi hnusná doba,ale pečené holuby ti nebudú padat ani inde do úst.