Ako sa vyrovnať

pan d.

Ja sa len toho bojim, ze sa mi raz vrati cele to moje sialenstvo a co som bol v nemocnici, tak oni tam chcu pomaly zdravych ludi. Ja neviem, ale ked som na dochodku, tak som asi chory a nie aby som tam zvladal rozne veci. Fakt divne. Zaujimave, ze pracu zvladam, hoci som potom z toho dva dni mimo.

pan d.

Luciano, ak mozes, tak mi napis, rad by som sa porozpraval s niekym, kto ma schizofreniu. Zaujima ma to, ako to zvladas a pod., ja to zvladam dost depresivne, nemam na nic naladu, stale sa len kontrolujem, cakam, kedy to zase pride - psychoticke prezivanie reality, potom si lahnem na hodinku, prejde to, citim sa jak blb.

luciano

Podľa toho, čo píšeš, sa bojíš že máš schizofréniu. Nechaj sa vyšetriť psychiatrom. A ak aj schizu máš, tak tá sa dá celkom úspešne potláčať. Dokonca aj tak, že môžeš žiť plnohodnotný život. Záleží len od teba.

anjelik*

No evidentne tie stavy okrem toho, že prichádzajú, tak aj odchádzajú a ty vieš, že všetko je otázka času, kedy to pominie...tak proste keď ten stav príde, tak sa mu *otvor * čo najmenej...a ako prišlo, odíde. ;o) Všetko je len a len o tvojej pozornosti, tou si ty sám..a čomu ju venuješ, to sa zosilní. Nasilu odkloň svoju pozornosť od toho, ako sa cítiš a začni myslieť na niečo iné, poprípade skús ukotviť svoju myseľ v nejakej činnosti..pracovnej napr. Upratovanie a tak. :oP Menej čítaj zdravie.sk...tam väčšinou píšu podivné bytosti, ktoré predstierajú, že sú zdravé a snažia sa o to, aby rovnako * zdraví * boli aj tí ostatní. :o)))

pan d.

Mas pravdu, ale ono je to este komplikovanejsie, nakolko sa mi z casu na cas stane, ze sa mi tie psychostavy vracaju /nie uplne/ a to ma zakazdym vydesi. S tym sa asi vyrovnat neda.

anjelik*

Janko, všetko začína a končí tvojim rozhodnutím. Rozhodnutím, ako chceš prežiť svoj život, ako sa chceš cítiť a ako chceš uvažovať. Okolo teba sa dejú udalosti a je na tebe, či sa necháš nimi pohltiť, alebo sa staneš iba ich pozorovateľom. To isté sú aj tvoje myšlienky a z nich vyvstávajúce predstavy. Keď sa budeš neustále zapodievať tým, čo by bolo, keby bolo...tak nestihneš vnímať to, čo je. Je na tebe, či sa rozhodneš žiť v strachu, alebo si sám v duchu povieš, že stačilo. Že chceš aj niečo viac..ako iba sedieť a myslieť na to, kedy zase nejaký *démon* zatúži pokecať si s tebou. Je to náročné...začať myslieť inak...ale sám zváž, či už nie je načase. ;o)

pan d.

Ono je to trochu komplikovanejsie ako sa na prvy pohlad zda. Ide aj o ten vyvoj ochorenia. Najprv som mal silne halucinacie - hovoril som s duchovnymi bytostami, potom som silno pocul hlasy, potom uz len sem tam, momentalne nepocujem ziadne hlasy a nemam ani ziadne vidiny. Ja mam dost strach, ze sa mi to vsetko jedneho dna vrati. Ako mam prekonat ten strach? V nemocnici mi dali pat liekov, moja Dr. mi predpisuje len tri, z toho jeden je len na spanie. Co si mam o tom vsetkom mysliet. Ja sa s tym vsetkym nejako neviem vyrovnat.