Pretrvávajúca hnačka, Turecko

Príspevok v téme: Pretrvávajúca hnačka, Turecko
veve.ricka

Som v Turecku kvôli škole, už mesiac, pred viac ako týždňom som začala mať hnačky, ale keďže som mala vždy citlivý tráviaci systém, nebrala som to vážne. Dala som si čierne uhlie, endiaron a pokračovala v predchádzajúcom stravovaní. Kvôli minulotýždňovým oslavám narodenín som často jedla vonku a konzumovala aj alkohol. Brucho ma nebolelo, len raz dvakrát za deň som musela bežať na wc a potom som bola zas ok. Tento týždeň som si kúpila aj turecké lieky, nejedla v reštauráciách, konzumovala banány a chlieb, no problém pretrváva. Včera som nejedla nič, tým pádom mi cez deň ani nič nebolo, akurát večer som zjedla trochu suchárov a ráno mi bolo zase zle. Mám ísť k doktorovi alebo sa ešte trochu postiť? Ďakujem :)

Zara3k

Enterol je dobrý, lebo obsahuje tú probiotickú kvasinku, čo pomáha pri hnačkách. Ale viac sa mi overila kombinácia tej kvasinky a prírodnej antibakteriálnej látky - mastichy, obzvlášť na exotických dovolenkách, kde sa vyskutujú baktérie voči ktorým nemá organizmus vybudovanú dostatočnú imunitu. Produkt Masticha Active obsahuje aj probiotickú kvasinku, aj antibakteriálnu mastichu, takže pre mňa je to jednoznačná voľba pri zostavovaní dovolenkovej lekárničky.

Veronika3991

nie su tieto problemy zapricinene aj nejakym druhom stresu? Pri dlhodobejsich problemoch s hnackami treba vyskusat probiotika, tie daju crevnu floru doporiadku....

Marosko-n

Skus stručky cesnaku nežuť rozpoliť po dlžke a prelknúť viac krát denne , Malo by to zabrať, pozor , čo piješ.

Judyyy

Na dovolenke nám doma najviac pomáha mrkva s ryžou prípadne banán a z liekov enterol. Ten doposiaľ nezlyhal ;)

RNG

Virozy netrvaju tak dlho, ale rozne bakterialne infekcie ano Najpravdepodobnejsie je to niektora salmonela, camphylobacter jejuni alebo niektora z skodlivych escherichii coli. Viac na potravinove infekcie pozri na
en.wikipedia.org
odporucam brat velke davky GSE, az ekvivalent 120 kvapiek niekolko dni, samozrejme mikrovlakniny v davkach az 20 gramov a kvalitne probiotika.S tymi a mikrovlakninami samozrejme pokracovat aspon 2 tyzdne, kym sa dokladne neobnovi probioticka flora, ktora sa hnackami zvacsa vyhodi von a tym da dokonca moznost skodlivym kulturam sa este viac rozmnozit.
Na hnacky pomaha napr aj osvecene, lyzica praskoveho colostra, lyzica psylia, zamiesat rozmiesat v pohari vody a vypit, Potom zobrat probiotika. Opakovat kazdych 8 hodin az pokial hnacka neprestane.
Pomocne su aj berberine(na crevne aj urinarne infekcie,) a crevnu floru upravujuca triphala.

amanda23

my sme sa nedavno vratili z dvojtyzdnovej dovolenky odtial, nastastie nic sa nam nestalo, ale hned nas upozornila sprievodkyna, ze liek Lafetos /dufam ze je to dobre napisane/ treba kupit, ak toto nezabere vratane probiotik, uz len k lekarovi...U nas na SVK je teraz rozsirena brusna chripka, mozno ju mas aj ty..

Magna678

Ja som bola v Turecko na dovolenke na dva týždne a stalo sa tam to najhoršie čo sa mohlo.Po týždni dovolenky som dostala hnačky,strašné kŕče,zvracanie,nízky tlak...Proste ani som nevstala z postele tri dni kým ma neodviezli do nemocnice.Mala som črevnú infekciu-dva dni som ležala na infúzkach,potom to bolo v poriadku síce stále mám zvláštne bolesti brucha:/Naozaj netreba otáľať a bež k lekárovi,je to iný svet,aj pre naše telo...

Alex876

Ja by som na tvojom mieste vyhľadala lekára. Tiež som bola tohto roku v Turecku a dostala som tam podobnú virozu plus zvracanie. Ak tam budeš dlhodobejšie možno si zvykneš, ale nič sa nestane ked navštíviš doktora. A hlavne si dávaj pozor na vodu.