Meningióm na mozgu

Príspevok v téme: Meningióm na mozgu
Anušštek

na MR mi zistili nezhubný nádorček na mozgu,má asi 6 mm,doktorka ma odporučila na neurochirurgiu,termín mám až v decembri.Vraj sa to dá iba operovať,máte niekto skúsenosť?Ako rýchlo to rastie,rastie to vôbec?Alebo je to individuálne?Nemám žiadne problémy zatiaľ,na MR som bola odoslaná pre silnú bolesť hlavy,ale ukázalo sa že problémom bola krčná chrbtica.No a popritom zistili že mám v hlave tohoto malého fešáka.

Zuzulček

Ahoj Anuštek,
meningióm je naozaj nezhubný nádor, ale i tak dokáže napáchať množstvo neplechy, záleží kde sa "uhniezdil". Ja osobne som prekonala dve operácie. Pri prvej mi bol meningióm odstránený chirurgicky a bol veľký 6cm. nachádzal sa na malom mozočku a spôsoboval problémy s udržiavaním rovnováhy a sústredenia sa. Ostatné (3 nové rozmerovo do 1 cm) sa objavili cca po 1 a 1/2 roku pri pravidelnej kontrole , ale v úplne inej časti mozgu a boli riešené GAMA nožom v Prahe (nemocnice MOTOL). Pokús sa pozisťovať si informácie o tejto možnosti, nakoľko je to bezbolestné a nie je to chirurgický zákrok do organizmu ( u mňa hradila všetko poisťovňa). Samozrejme cestu a spôsob dopravy do Prahy som si uhrádzala sama, ale sú to minimálne náklady a verím, že zdravie a vnútorný pokoj sú Ti prednejšie. Verím, že všetko dobre dopadne a prajem veľa úspechov.

RNG

Vsetky nefunkcne tkaniva sa daju velmi pravdepodobne odburat silnymi enzymami ci uz ako doplnok, alebo pomocou extra jodu vytvorenych vlastnych telesnych enzymov.
Pod silny enzym myslim ekvivalent najmenej 8 az 12 gramov pancreatinu, entericky ochraneneho, aby sa v zaludku neznicil ani nespotreboval na jedlo, a absorboval do krvi. Pancreatine obsahuje aj zlozku na bielkoviny(protease) aj na tuky(lipase) co je prave na mozgu dolezite, lebo su tam nadory/tumory a cysty zlozene nielen z bielkovin ale aj mnozstva tukov.

Osobne davam prednost lieceniu pred rezanim.Zialbohu, vacsina lekarov estre stale nie.Cest vynimkam, od ktorych mam moje dnesne nazory.

Tinula66

Ahoj Anušštek
Môj priateľ práve prekonal operáciu meningiomu parasagitálne v pravo to znamená v mozgovom čelovom laloku v pravo. meningiom je večšinou nezhubný nádor a len niekedy vykazuje takzvané grade II čiže menšiu zhubnú aktivitu niektorých buniek. Vyrastá obvylke s mozgovej pleny alebo z miechy. Ako rýchlo tento nádor rastie je individuálne ale večšinou veľmi veľmi pomaly. Naozaj jediným riešením je operácia ale pri tvojom type nádora to jesť hlavne veľkosti nemusí byť kraniotomiou ale stereotaktickým nožom. Je veľmi dôležité vedieť kde sa nádor nachádza lebo už aj maličké môžu spôsobovať veľa problémov. A operácie sa nemusíš báť. Môj priateľ mal nádor až 5cm veľký a má za sebou otvorenie lebky klasickým spôsobom, ale všetko je v poriadku nádor je vonku bola potvrdená nezhubnosť a už len musí prekonať obdobie rekonvalescencie čo je pri bezproblémovom priebehu 3 mesiace prajem aj tebe bezproblémovú operáciu čo myslím že vzhladom k velkosti nádoru je možné predpokladať.