Vzdy sa ma to dotkne

Príspevok v téme: Vzdy sa ma to dotkne
timotejka

Ked sme sa s priatelom zoznamili,delilo nas cca 80 km od seba, takze stretavanie bolo dost narocne. Po par tyzdnoch vsak bolo vidno, ze to medzi nami bude vazne, tak si priatel zacal hladat pracu v nasom meste. Je to ovela vacsie mesto, akot to, odkial pochadza on, takze je tu viac prilezitosti a vacsia sanca, ze on tu najde skor pracu ,ako by som ju nasla ja tam u nich. Po pol roku sa mu to podarilo a tak sa sem prestahoval a zacali sme spolu byvat. Na prvy pohlad bol ten job super, plat ovela vyssi ako mal predtym. Lenze uz po par tyzdnoch bolo vidno, ze je to velmi stresujuce a narocne miesto pre neho a skoncilo to prepustenim v skusobnej dobe. Po par tyzdnoch sa mu poradilo najst si novu pracu, avsak napln prace moc nezodpovedala jeho predstavam a plat uz vobec nie. Ten ma teraz dokonca nizsi, ako mal v tej prvej praci, ked byval este doma. Je z toho dost sklamany, pokusa sa hladat dalej, ale zatial neuspesne. Raz pred mojim otcom povedal , ze kvoli mne prisiel do horsieho. Vtedy sa ma to velmi dotklo a povedala som mu to, ze mi to velmi zle padlo. Ospravedlnil sa, ze sa hlupo vyjadril a ze ja nemozem za to, ze ten prvy job, ktory vyzeral super, nevysiel. Vtedy ma tie slova trochu upokojili. Ale aj tak stale, ked sa stretneme s niekym z jeho znamych z domova a pytaju sa ho, ako sa ma v novom prostredi, tak sa nezabudne postazovat, ze je to horsie, ako to, co mal doma. A mna sa to vzdy tak dotkne, akoby som bola na pricine ja, lebo kvoli mne odisiel z domu...kvoli mne si hladal novu pracu a ma horsi prijem, ako ked bol doma a navyse ovela viac vydavkov, kedze spolu byvame a hradime si vlastne naklady, co su ine palky, ako ked sme byvali u rodicov.
Len tak som sa chcela vykecat.

napochybach

chapemm ,ze sa ta to vzdy dotkne,ale ver tomu,ze toto su este najmensie problemy a najmensie "dotknutia" ,co zena moze zazit

arman

To je v pohode, zase si nemysli ze mas nejaky velky problem, zbytocnym a nelogickym pocitom viny trpi vela ludi. Je to vlastne emocna choroba, ktora ludom berie slobodu a energiu.
Len si daj pozor na ludi, ktori vycitia tuto tvoju slabinu a zacnu ti ju zamerne vyvolavat...

AdamKrt

timotejka -

Fakty:

- restahoval sa kvoli Tebe ? Prestahoval, lebo Ta miluje.

- ma mensi plat ako mal ? Ma mensi plat.

- ked sa ho niekto opyta, ako sa ma v praci, ma snad klamat ? To asi nie...

- mohla si sa tiez prestahovat a hladat si pracu v jeho meste. Potom by sa nestazoval on, ale Ty.

Ty si na tom dobre. On sa stahoval, on zmenil robotu a Ty sa durdis, ked povie pravdu.

Urob, co urobil on a potom sa oduvaj. Ked chces byt nejaka ferova, prestahujte sa obaja inde a nemusi mat nikto vycitky, ze ustupil druhemu, ked obaja zmenite bydlisko a aj pracu.

ryba z mora

a aký mal plat doma, v prvej práci a teraz? niektorí ľudia majú až príliš prehnané predstavy o plate a možno je jeho plat úplne OK.

xxy

ved v podstate je to pravda, odisiel kvoli tebe, ale to ako to dopane, nemohol tusit ani on ani ty. a ze prisiel ho horsieho? nuz ano, bohuzial. ale ak neumierate, je pred vami more moznosti, ako zlepsit vas zivot, prijem, pracu, atd.

Leela333

Práveže nemáš dôvod cítiť sa vinne.

Rozhodol sa sám - síce to urobil aj kvôli tebe, ale raz by sa predsa musel osamostatniť.

Jednoducho sa necíť vinne, lebo nemáš prečo. Bohužiaľ on je teraz nešťastný a ty si to odnášaš takto nepriamo. Prestaň si jeho reči brať tak k srdcu, ignoruj ho, keď opäť povie podobnú poznámku a na rovinu mu povedz, že ty za to nemôžeš, že plat v jeho práci je mizerný. Nech si trochu vstúpi do svedomia.

Dadula56

Mna by zaujimalo, ci mal v plane do dochodku sediet na jednom teplom mieste, ked teda teraz ti to dava za vinu. Chlapske ego sa dost odvija od pracovneho uspechu, s tym sa neda nic robit. Ale pises, ze siel do vacsieho mesta, teda logicky by tam malo byt viac prilezitosti, aby si to svoje ego poriesil k svojej spokojnosti. Urobil slobodne rozhodnutie sa prestahovat, snad mal dost rozumu, aby zvazil vsetko okolo toho, je velmi pravdepodobne, ze mal v plane pracovny uspech, kedze siel z dobreho miesta. Ze sa to nedari nie je tvoja vina. Nie si hromozvod jeho frustracie, na tvojom mieste by som sa s nim o tom porozpravala, co si vlastne predstavuje, ze sa malo diat a ako by to chcel riesit.

sexicek

No to je zivot !
Predstav si, ze by sa mal lepsie, ako doma - to potom odisiel do lepsieho, co je samozrejmost.
Ale teraz, ked odisiel do horsieho, kvoli Tebe, je to jasne, ako velmi Ta miluje, ked pre Vasu lasku obetoval svoju karieru. Vaz si to a nemaj zbytocne predsudky !

M 25

bobohužial, odišiel kvôli tebe, kvôli vám, vašej budúcnosti, vášmu vzťahu .. no, máš právo cítiť sa vinne ..
tak sa presťahujte niekam spolu, uplne inde, uplne preč..