Problematická pleť, viditeľný mejkap...čo s tým?

Príspevok v téme: Problematická pleť, viditeľný mejkap...čo s tým?
kolorka_ae

Ahojte kočky :) vedel by mi prosím niekto poradiť, ako na to, aby bolo mejkap čo najmenej vidieť ?
Niesom v tomto veľmi "zdatná", aj napriek tomu že som mala odjakživa veľmi problematickú pleť, ten mejkap som nikdy veľmi neriešila.
Ide o to, že som si kedysi len jednoducho kúpila akýsi mejkap z avonu + púder ale vypadá to strašne, keď si ho nanesiem na pleť.

Moja pleť je dosť zmiešaná, miestami sa lesknem, ale inak ju mám až príliš vysušenú zo všetkých tých mastičiek a vodičiek od kožnej, vraj proti akné, čo mi ale akurát tak brutálne vysušilo pleť a čo je ešte horšie, zanechalo mi to následok - mám asi o odtieň/dva červenšiu pleť ako krk a strašne to svieti.
Okrem toho mám samozrejme spomínané akné, viditeľné póry v oblasti líc, ale tam tiež vysušenú kožu takže keď na to nanesiem mejkap, narobia sa mi tam akoby také šupinky (už som si to pravidelne hydratovala a pílingovala ale nejaký extra rozdiel nevidím).

Moja otázka znie:
vie niekto poradiť nejakú zjednocovaciu bázu alebo podkladový krém alebo niečo pod mejkap, čo by to trochu zacelilo alebo spravilo akoby nejakú novú vrstvu na ktorú potom nanesiem mejkap čo by vypadal aspon trochu prirodzenejšie ?
čo s pórmi - ako na ne naniesť mejkap tak aby neboli až tak viditeľné? Do tých jamiek sa mi vtlačí mejkap a vždy to je vidieť..
poradíte nejaký mejkap na červenšiu pleť ? môj prirodzený odtieň pokožky je do žlta a krk mám takmer biely, som veľmi svetlá (až na tú červenšiu pleť), nikde neviem zohnať mejkap, ktorý by bol taký svetlý aby som to vedela zaceliť, snáď len biely keby som si kúpila tak sa ešte viac priblíži mojmu odtienu pleti :D napr. odtien ivory bol pre mňa dosť tmavý a to som vtedy kupovala najsvetlejší, aký som našla.
a ešte neviete poradiť PREČO preboha moja pleť večer napr v nákupnom centre kde sú ostré svetlá vypadá tak strašne (je úplne červená, aj keď sa mi podarí spraviť si mejkap, večer pod tým svetlom vypadá fakt úplne strašne, vidieť každú nezrovnalosť, každý jeden pór)
vďaka za každú prípadnú radu :)

Bibs9631

Ahojte, chcela by som sa len spytat na akne, ktore mam uz od svojich 13 rokov a mam 18. Behala som po lekaroch, pouzivala masticky, vodicky a plet sa nadherne zlepsila. To vsak trvalo len niekolko mesiacov a trz mam na tvari hnisave vyrazky, vredy, a ostavaju mi na nej velke cervene suchce flaky. POuzivam aj make-up a aj puder. NO v co najmensej vrstve a aj tak nie je ta plet pekna. Naozaj sa s tym uz dlho trapim, ak mate nejake rady, ocenila by som to. Ďakujem :)

Angelique035

Ahoj no ako prve ja som mala podobne problemy s pletou ako ty ale naststie som zmenila starostlivost o plet a dnes ju mam cistu bez porov,akne ci jazviciek :) podla mna by si sa nemala velmi malovat . Ano viem ze to nebude lahke ked nemas peknu cistu tvar ale ked si ju budes malovat budu sa ti upchavat pory.
1.menej sa maluj
2.kazdy den si kremuj plet aj ked ju mas mastnu najlepsi krem ktory poznam je stara dobra klasika nivea alebo kokosovy olej ten ti pomoze nielen s pletou ale aj s pokozkou na rukach ci s vlasmi
3.kedze mas mastnu plet odporucam ti nosit v kabelke servitky alebo detske vlhcene utierky :)
4.nepouzivaj parfumovanu kozmetiku moze jemne podrazdit pokozku a tym ti prida na zacervenani

Make-up
ako som ti poradila malovat sa co najmenej ale ak pojdes do spolocnosti ci niekde kde musis vyzerat dobre tak tu je zopar mojich osvedcenych rad :)
1.zelena ticinka - bud z aloe vera alebo zeleneho caju proti kruhom pod ocami a zacervenanej pleti
2.normalna o odtien svetlejsia ako tvoja plet hneda tycinka zakryjes si nou jazvycky a zahyby naplati napr. okolo nosa taktiez aj okolo brady a v oblasti T zony
3.make-up zainvestuj mne sa osvedcil napriklad od NYC alebo od Astoru make up vyber vzdy svetlejsi o otien od tvojej pleti
4.puder vyber : taky isty ako tvoja plet,niekomu vyhovuje cely a niekomu praskovy mne osobne prackovy od NYC

danielaaa

to kolko das vrstiev na tvar pri dnesnych kvalitnych vyrobkoch je uz jedno, niekedy boli makeupy na olejovych bazach, preto pod nimi plet nedychala, dnes su make upy lahucke, takze hydr. krem je zaklad ten mat musim, na to baza, make up a puder uplne v pohode aj na kazdy den si myslim, ked sa vecer odlicujes, nemyslim si, ze by si plet nejako zatazovala touto kombinaciou

jingles

ja mám bázu od rimmel nejakých 6-7 EUR za 30 ml čo si myslím že úplne v pohodičke...mne osobne sa páči tiež mám póry na nose a lícach plus drobné jazvičky a pekne to vyhladí a je mi jedno aký si dám pod tú bázu krémik kedze na vrchu mám bázu ktorá sa nežmolkuje ako niektoré zmatnujúce krémy...neviem či to chceš na každodenné nosenie to si myslím že na akné by nebolo veľmi dobré keď si x vrstiev na to dáš ale sem tam ked chceš vyzerať lepšie je to fajn ;)

strangeemily

Ahoj ak ti smiem poradit:)
tak ako tu uz odznelo musis si pokozku vela hydratovat ale samozrejmy je aj peeling,no ale na tvojom mieste by som zvolila kozmeticku nech ti poradi aky lebo si mozes este viac podrazdit plet..

Podkladovu bazu najdes aj v DM pre mna je top od Dermacolu ale skusala si uz niekedy BB kremy?mohla by si skusit ale tie lepsie napriklad znacku Skin 79:)

Ja mam tiez problem s pormi okolo nosa a brady,zacala som pouzivat znacku Bioderma-Sebium,na umyvanie pouzivam sebium mydlo ktore mi krasne vycisti poriky,cez den pouzivam sebium Pore refiner co je krem a jeho ulohou je okamzite stiahnutie porov a mozem povedat ze to naozaj tak je:)

Makeup pouzivam od Bourjois,ako aj ty aj ja mam problem s farbou som dost bleda a niekedy sa mi objavia cervene fliaciky ale ako pouzivam tento makeup tak som spokojna,tato znacka ma blede odtiene mozes vyskusat:)od neho pouzivam odt.Vanila...

No v nakupnych centrach su silne svetla ale ak zacnes pouzivat spravne vyrobky tak uz to tak nebude:)
a este taka mala rada ked budes kupovat makeup daj si poradit od predavacky alebo nech ti kozmeticka poradi :)

liluissa

Jednoznacne make up z DM drogerie od CATRICE infinite mat :-) najsvetlejsi odtien je fakt poriadne svetly a je to najlepsi make up aky som mala a este pod to zjednocovaciu bazu od CATRICE a problem vyrieseny:-) a uz si ani puder nemusis davat:-) fakt odporucam, aj na nete su na neho velmi dobre ohlasy :-) a stoji len cca 7 eur.

kozmetička

v prvom rade si treba zvolit vhodny make up na danu plet. urcite nie "akysi make up z avonu", ale cielene hoc aj z avonu, ale na kombinovanu az mastnu plet.

v prvom rade treba riesit tvoju plet- teda pravidelne cistenie u fundovanej kozmeticky a pravidelna domaca starostlivost rano vecer pripravkami na zmiesanu plet. ja osobne by som sa baze vyhla, lebo zbytocne ti bude tvoju iritovanu plet upchavat. pory sa daju zjemnit mikrodermabraziou a chem. peelingom. poradi kozmeticka. neprehanaj to speelingom- supinatiet ti plet moze praveze aj od neho. staci raz mesacne a nezabudaj na hydrataciu pleti.
hutne makeupy a pudre zvyraznia pory. zvol si lahsie textury makeupov

danielaaa

Upravit plet najprv pling, potom hrubo hydratovat plet aj na 2 krat, odstranit prebytocny krem vreckovkov po 15 min. naniest vyhladzujucu bazu- primer (ja pouzivam loreal, ale ma ju v ponuke aj rimmel, dermacol, gosh atd.) potom naniest make up, podla typu pleti, ja si miesam odtiene mary kay ivory 5 a max factor, potom jemne puder, make up odporucam rozotierat stetcom, taktiez tie pory sa najlepsie maskuju gulatym stetcom, al. plochym, kruzivymi pohybmi nanasat make up na pory, naozaj ich takto najlepsie zakryjes, co sa tyka odtienu make upu, ja pouzivam mary kay keze je pre mna velmi svetly miesam ho s max factor, mam odtien ivory 5 ale existuje este svetlejsi 4, myslim, ze ten by ti mohol sadnut, v nakupnych centrach ma kazdy zlu tvar kvoli svetlam, tak dufam, ze som pomohla :D