Potravinová intolerancia či?

Príspevok v téme: Potravinová intolerancia či?
agripina

Ahojte, už niekoľko rokov ma trápia bolesti žalúdka (tupá bolesť, ktorá trvá aj dva týždne) a nafukovanie. Bola som 2x na hadičke (dobrovoľne) aj na testoch na helikobatkera a pod., ale nič mi nezistili. Aj kvôli tomu som sa rozhodla zmeniť stravovacie návyky. Pre tým som jedla veľa mäsových výrobkov (aj 4-5týždenne) a bieleho pečiva. Nerobili mi dobre kombinácie jedál, ale ani jedlá, ktoré obsahovali mlieko poprípade smotanu (napr. segedín a pod). Problém som mala a mám aj doteraz so strávením papriky, uhoriek,reďkoviek, póru, preto sa daným druhom vyhýbam.
Prešla som teda na delenú stravu, ktorá začínala detoxikačnou kúrou, ktorá zahŕňala veľa zeleniny, vlákniny, ovocia, postupne aj bielych jogurtov a pod. S tým nebol problém. Postupne (cca po 2 týždňoch) som pridala aj tmavé pečivo, acidofilné mlieko a pod. Problémy sa objavili teraz (teda približne 6 týždňov potom, ako som si upravila stravu). Opäť ma trápia bolesti brucha a mám ho aj nafúknuté. Už som z toho zúfala. Tento posledný týždeň som jedla viac pečivo (tmavé aj biele), cestoviny so zeleninkou, aj biely jogurt s orechmi a medom, ale vždy podľa zásad delen stravy. Môžem mať problémy z pečiva? Lebo hned po zjedení mi samozrejme zle nebolo,začalo to asi o tri dni na to. Dávam si pozor aj na mliečne výrobky, kvôli delenej strave pijem iba kyslé mliečne produkty a klasické mlieko som nahradila sójovým, ale zistila som,že dokonca aj to sójové mi nerobí dobre. keď ho dám do jedál (napr. brokolicová omáčka na cestoviny) tak mám nafúknuté brucho ako keby som zjedla cestoviny so smotanovou omáčkou. To isté aj v prípade \\\"kávy\\\" (caro) so sójovým mliekom. Netuším kde robím chybu. Ďakujem vopred za rady:)

geoffrey22

Milá agripina!

Píšem Vám z dojatosti, ako som prečítal Vaše každodenné problémy. Verte mi,nie Ste sama s týmto problémom. Ale namiesto nekonečných výkladov vo forme rád, by som Vám doporučil moju web stránku. Rád pomôžem, ak o to niekto požiada. Doporučujem prečítať nie len jednu tému,... Je tam aj skutočný príbeh,...
( stránka sa pravidelne dopĺňa )

www.paleolit.sk

S pozdravom: Imro

agripina

Aj mäso? Čo som si o nej čítala, tak človek nemôže jesť pomaly nič iné,len zeleninu,ovocie a niektoré druhy mäsa. už som sa objednala na alergo, lebo to čo som jedla tento týždeň a je mi z toho tak zle,všetko patrí medzi potraviny, ktoré ľudia s histamínovou intoleranciou nemôžu, tak len dúfam,že to nie je to:/ Uvidíme

Rng: Brala som aj probiotika,niekoľko krát, nepomohlo. delenú stravu som začala práve preto,lebo som si myslela, že mám prekyslený organizmus a preto mám dané problémy. tak už neviem

zitta

No je to tazke.Desat rokov trvalo kym mi zistili histaminovu intoleranciu a problemy s pankreasom.Takze ja som zo stravy vylucila maso,cukor,obmedzujem tuky,bielu muku,alkohol je tabu.Ani neviem uz co jest.

RNG

Kvasenie v zaludku je z nedostatku kyselin, ktore by inac kvasne procesy (a skodlive hnilobne) potlacili. Kvasenie v crevach je hlavne z nedostatku enzymov alebo nespravnej crevnej flory, kde by mali byt na vyse 90% uzitocne probiotika a nie ine mikroorganizmy.
Chubajuce sa daplnit, najma niekomu kyseliny, vsetkym mikrovlakniny, a podla individualnej potreby chybajuce enzymy a obcas nasada dobrych probiotik.

agripina

Zitta, mojej známej to zistili tento týždeň takisto, ale ona mala iné zdravotné problémy ako ja (štítna žlaza, exzém, trávenie ako také). Kde sa robia testy na histamínovú intoleranciu, klasicky na alergológií?

Kabel
Test na celiakiu? Nie nie nerobili:( Takisto treba íst kvoli tomu na alergo?Potrebujem na to odporúčanie obvodného lekára?