Polyneuropatia

Príspevok v téme: Polyneuropatia
cokoladka898

prosim vas, da sa uplne vyliecit z neuropatie? vznikla mi ked som sa prebrala z umeleho spanku. necitila som si nohy od clenkov a v podstate aj na lytkach som mala zmenenu citlivost. uz je to podstatne lepsie, ale chodza nie je este 100%. chodim pomocou choditka. budem sa moct vratit do bezneho zivota? uz som vyse pol roka na PN.
dakujem za skoru odpoved

RNG

Zmeraj si rozdiel vysiek od ruky po miesto na nohe, kde si si to merala. Pritazlivost robi napr na metrovy stlpec vody(tj aj krvi ) tlak 76 mm ortuti. Takze po stojacky je v hlave tlak ovela nizsi, v nohach ovela vyssi. Preto sa tam cievy casto prilis roztiahnu, ked stratia pruznost, a vznikaju krcove zily.

angyal321

No neviem či to mám, ale také tlaky mám v nohách. Napadlo ma zmerať tlak v členkoch a neviem čo to znamená, ale namerala som hodnoty 220/140 až 240/161, mne sa to zdá moc. Na rukách sú normálne hodnoty, tzn. cca. 130/80.
Nevieš náhodou čo má to nejaký význam?

RNG

Fialova farba=cyanoza je nedostatok kyslika, tj alebo slaba cirkulacia, zapchate cievy alebo nedostatocny priestup v plucach, tj sytenie krvi kyslikom. To sa da namerat jednoduchym pristrojom na to , pozri na
www.google.com
Ja samnozrejme taky mam, lebo od detstva som nachylny na zapaly hornych dychacich ciest a mal som viackrat poskodene -pluca a tak si potrebujem merat z casu na cas sytenie O2 v krvi, najma pri vyletoch vo vysokych horach, aby som vedel, ako vysoko mozem ist. V sucasniosti je to len asi 3000 m, lebo tam mi sytenie kyslika v krvi poklesne na 85% a teda je cas ist dole.

angyal321

Plne s tebou súhlasím. Keď sú to len tzv. oblbovačky, tak to môj problém nevyrieši, ja som úplne v poho :)
A tie bolesti mávam najviac, keď sedím so zohnutími kolenami, keď ich mám vyložené, je to lepšie, ale sú stále studené tie nohy. Ale ani nefungujú. A strašne bolia, keď stojím, alebo na záťaž. Občas v nich cítim aj tlaky alebo také napätie. A niekedy vidieť také mierne sfarbenie do fialova v oblasti kolien, najmä večer, alebo keď trošku ich namáham. Môžu to byť tie cievy?

RNG

anjelik, aj lekari su len ludia a snazia sa robotu odsvindlovat ako sa len da. A ked mas problemy a stazujes sa, daju ti nieco na ukludnenie, nejaky "oblbovak" a hotovo.
Rozne problemy sa daju riesit priprdnymi doplnkami potravy, ale zialbohu to lekari nestuduju na skolach, kde su ucebnice pisane pod vplyvom farmacie, ktorej doplnky zavadzaju v predaji liekov. Tak lekarov pre istotu este aj vystrasia udajnymi "skodlivymi ucinkami" doplnkov, co je samozrejme bohapusta loz, lebo doplnky su schvalene lekarskymi komisiami na volny trh, len ked tito usudia, ze su uplne neskodne.

angyal321

Rng mozno mas pravdu, ale nechapem preco lekari nîc nevedia zistit. Cievy ani neskumali. Mala som aj operaciu kolena a vtedy mi nedavalî nic na zriedenie krvi. Operacia nic neriesila,akurat velke bolesti presli. Vraj mala som zacviknuty nerv. Dostala som lyrica,cymbalta,aulin. Neviem ci viac neuskodia, ci ich brat. Skor som na prirodne.

RNG

Ta zla cirkulacia ma napadla z toho, ze mas studene nohy. Polyneuropathia neznamena studene, ale len necitlive nohy. To viem z osobnych skusenosti, moje nohy nie su studene a mam polyneuropathiu, ktory pomerne dost dobre kontrolujem, hoci som neporiadny a neberiem benfothiamine kazdodenne, ako by som mal.
Ale beriem kazdodenne nattokinazu, lebo som mal "prihustu" krv a preto zvysene riziko krvnych zrazenin.
Nie som pripraveny zomriet na taku malicku hlupost ako krvna zrazenina velkosti spendlikovej hlavy v mozgu ci na srdci

RNG

Angia, mas nielen polyneuropathiu, ale aj zlu cirkulaciu,pravdepodobne aj hlboku zilovu trombozu, na co by som brla vacsie davky fibrinolytickych enzymov, ako napr 4 x 4000 IU nattokinazy, 3 x 120 000 serrapeptazy alebo 3 x 10 000 Fu lumbrokinazy,
Na epi robi dobre aj vitamin B-3 vo forme inositol hexaniacinate, podobne ako na periferalnu neuropathiu v davke 2 x 500 mg.Tiez by som bral napr krill olej az v davke 3 gramy denne, alebo calamarine, s obsahom DHA aspon 1 gram na regeneraciu poskodenych nervovych obalov.
A samozrejme kazdemu odporucam adresovat aj zvysenie viralnej imunity, lebo nejak vzdy sa tie virusy zucastnuju na niceni nervovych obalov, a myslim si ze aj tu je to ten problem.

angyal321

Ahojte,ja tîez mam polyneuropatîu nezistilî z çoho. Uz som na voziku, trva to 4 roky a len sa zhorsuje. Nedostala som na to nic, mavam velkè bolesti, nohy studene nedokrvene, necitlive, presneako pisete.

cokoladka898

mam 23. epi zachvat som mala naposledy v septembri, tak sa mi to trosku zlepsilo. trosku mi upravili terapiu, tak sa to drzi, klop klop klop.
mne tiez odporucili invalidny. zatial mam vybaveny len ztp preukaz. len ten invalidny sa smi oplati davat az neskor ked mi prestanu vyplacat pn. tak mi to odporucili, lebo invalidny by som mala menej zaplateny. mail mam mchanatova@gmail.com