Mám chodiť ku gynekológovi?

Reni

Ak nie je žiadny problem je to každeho vec, či bude chodiť na pravidelne gynekologicke prehliadky.
Dam priklad, že nechodi sa na pravidelne ročne prehliadky ani k ORL ktorý by mohol odhaliť skrytu a nenapadnu rakovinu hrtana... alebo ani k neurologovi ktory by mohol odhaliť ucpate cievy ktore môžu kedykoľvek prasknúť, skrytý a nenapadny nador na mozgu... nechodi sa ani každy rok kočnemu ak dotyčny nema problem so zrakom no pri pravidelnej ročnej kontrole by mohol odhaliť napr sivy zakal, ktory človek bežne v začiatkoch ani nevnima.
Tak prečo ste všetci taky zaujatý iba gynekologiou? Čo su ženske organy a prsia dôležitejšie ako oči, mozog...?
Ja som za nazor, že je to každeho vec

Slecna A.

Vacsina bab, co tam nechodia su hlupucke, ale na to pridu raz aj same... :)
Mas len 15, myslim, ze nie je nutne chodit este ku gynekologovi ako napriklad v starsom veku, ale na druhej strane, preco nie? Bola by si u neho zaregistrovana a pri hoc akom novom probleme by si k nemu jednoducho len zasla. Takze mozes ho poziadat, nech ti vytvori kartu, aby si v pripade problemov mohla prist. Moja kamaratka ma 24 rokov a nebola nikdy u gyndy. Takze je super, ze ty sa o to uz teraz zaujimas :)

arriva

Ja som bola prvýkrát až v 17. Pre antiku. Ked si panna a nemáš problémy, načo? Prehmatavaj si prsniky po menzese, či nemáš hrcky. Ak nejakú nájdeš, nerob paniku, väčšinou to nič nie je. Ale skoc s tým k lekárovi.

odpovedam

Tak v tvojom pripade je to asi jedno. Este nemas menstruaciu, tak ti asi vela lekar nepovie. Ale prehliadka na skodu nie je. Vacsina zien tam chodi neskor. Ak vsak chces mat istotu, ze si ok, tak tam pokojne zajdi...

Agnes999

Ano treba chodit kazdy rok na preventivne prehliadky. To, ze vacsina nechodi nie je dobre a priklad si z nich rozhodne neber. Jeden den do roka ist na preventivku ta nezabije ani nic nestoji. V tvojom veku je sice malo pravdepodobne, ze budes mat nejake vazne problemy, ale vylucene to tiez nie je.