Zmýšľanie chlapa

Príspevok v téme: Zmýšľanie chlapa
karkulkaa

Prečo majú chlapi "gule" na to, aby podvádzali svoje dlhoročné priateľky, ale nemajú gule na to, aby im to povedali na rovinu a budú ich ťahať za nos. To si fakt myslia,že my sme také tupé a absolútne na nič neprídeme. Zaujímala by ma odpoveď najmä chlapov, ale prispieť môže každý.

Agnes999

Tiez som sa tym trapila, ale uz som to vyriesila. A rovnako ako oni, proste som prestala verit na nejaku osudovu lasku az za hrob, je to hrozna kravina, nic take neexistuje. Zivot je kto z koho. A tak podvadzam tiez a prestalo ma trapit, ci ma aj on podvadza. Sme si kvit. Vyries to rovnako. Inu moznost aj tak nemas.

anjelik*

Vieš, čo je ale zvláštne, že tu nikoho netrápi, že sa dennodenne dopúšťajú nevery na zdravom rozume, že donekonečna rozoberajú a pitvajú druhých, že ich bez mihnutia oka odsúdia..ako teraz tú chuderku, čo sa s niekym bozkávala...že je neverná. Panebože, ak má byť o tomto budúcnosť ľudstva...tak sa milý Lost môžme staviť aj my dvaja...že má táto civilizácia šancu na prežitie? Ak duchovno prezentuje náboženstvo a najmä katolicizmus, ak to najsprávnejšie je riešiť zásadne druhých, ak zlyhanie rovná sa odsúdenie a verejné pranierovanie, ak akékoľvek vytŕčanie z rady rovná sa nebezpečenstvo..plus tvoja obľúbená téma, politika dneška. :oP

lost

No to mas pravdu ze kazdy vidi nieco ine :)
zaujimave aj je, ako presne si trafila definiciu osobnosti..
osobnost = spomienky
resp ich kombinacia :)

inac dobry namet na temu :D to by ma tiez zaujimali odpovede ludi na fore :P :))))

anjelik*

Lost, nie je šanca, aby dvaja ľudia, keď sa pozerajú na to isté, videli to isté. To isté platí aj o počutom a aj o čítanom. Pretože na všetko nazeráme cez svoju osobnosť, cez spomienky, ktoré sú len a len naše. 1984 je kniha a pre mňa úplne hrôzostrašná. ;o)
Ideálne by nebolo prepájanie ľudských vedomí, ale napaľovanie informácií..si predstav, pár sekúnd a ovládaš akýkoľvek jazyk, akýkoľvek vedecký odbor. A nemusíš si gate zodrať niekde v škole. Že by sa deťom napaľovali rovno dôležité informácie a tak by si si ušetril nervy s ich výchovou a formovaním. Lenže to by chcelo už inú spoločnosť a nie takú, kde by jednoznačne došlo k zneužitiu a nie k pokroku. :o) A od manga k Einsteinovi?? No to iba ty dokážeš. :oP
A späť k téme. Einstein si raz kúpil mango a žmurkol pri tom na predavačku. Jeho manželka to videla a okamžite začala uvažovať. Čo keď ma s ňou raz podvedie? Nikdy pred tým mango nejedol. Dokonca tvrdil, že je to hnus. Mala by som mu skontrolovať facebook. Čo keď sa len tak tvári, že rozmýšľa nad teóriou relativity a v skutočnosti mu ide o niečo iné??? Je to muž a tak myslí na sex už len tým, že myslí. A má to v sebe zakódované. Och , aká som ja nešťastná. Napíšem na fórum a spýtam sa ostatných, čo si o tom myslia.;o)) Čo by oni urobili? Zakázať mu myslieť? Alebo aspoň mango kupovať? :o)))

lost

Ano, lenze to je paradox. Vezmi si, ze niekto chce nieco povedat, a povie "Mango." ..
to je strucne z "Jedol som Mango."
lenze ak chcem aby ma pochopili, ti co Mango nikdy nejedli, tak to musim opisat nejak viac :)
inak sice dostanu info, ze som jedol mango, ale tam to konci, pochopi to jedine ten, co mango jedol.
to je tak so vsetkym prakticky.
Napr: "1984"
co si pod tymto prestavi bezny clovek ?
no bud rok/kniha..
ano je to kniha, ina mi nenapadla :D
ale da sa pouzit akakolvek ina kniha.
mozem povedat nazov, napr: kto chyta v zite..
mozem povedat 3 vetami o com to je, no to nie je, resp nemusi byt zrovna take dobre, ako ked si tu knihu precita :)
aby (takmer) "dokonale" chapal co to slovne spojenie "kto chyta v zite" hovori..
neviem ci chapes ako to myslim :)
no podla mna do 1-2 slov, popripade par slov, sa da "vtesnat" extremne vela informacii a/alebo velku informacnu hodnotu mozu mat..
to iste pri filmoch, pesnickach atd..
samozrejme je otazne, ci by som tymto vobec mohol obhajit tie texty co som tu pisal :D
zrejme nie, ale clovek ma obrovske obmedzenie, co sa vymeny informacii tyka.
najryhclejsie je to cez prezitok/zazitok asi, potom nejake audiovizualne nieco (video?) a potom rec/hlas/zvuk a az potom citanie, lebo je to najpomalsie :P samozrjeme pisanie este pomalsie :D

keby ale existovala moznost, napr ze by si dvaja ludia mohli "prepojit" vedomie s neobmedzenou rychlostou prenosu informacii, hmm, to by bolo zaujimave.

ale nie v mojom pripade samozrejme, ale vezmi si ze by sa tak prepojil sam so sebou napr Einstein :)

alebo ak by boli traja-desiati-viac..

(cize by asi akosi umocinli svoj "vypoctovy vykon")

uz musis chapat co tym chcem povedat, i ked ten Einstein priklad bol prave dost odveci k offtopic teme :D

anjelik*

Písať treba tak, aby to bolo lákavé a ty máš tendencie zahlcovať svoje príspevky množstvom informácii. Asi ako niekto, kto nemá možnosť sa vyrozprávať a tak sa zubami nechtami snaží povedať všetko, o čom rozmýšľal posledné desaťročie, čo žil v jaskyni. Poprípade *stratený* na ostrove. :oP
Príbeh nemusí byť stručný, ale musí mať aj určitú výpovednú hodnotu a hlavne jasne vysvetlenú a podanú. ;o) Ja viem, že som momentálne od témy, ale príde mi to pre ľudí a najmä pre teba prospešnejšie dozvedieť sa, ako písať a nie donekonečna riešiť, kto a prečo a kde si vrzne. A najhoršie, že nie práve s nimi. :o))))

lost

BTW, je extremne pramalo knih, ktore nie su umelo natahovane ako romany.. Malokto by porozumel tak extremne zlozitej nahustenej vete, ak by mal pouzivat vyhratne pojmy z nevagneho slovnika. A este menej ludi tak dokaze pisat :) napr ja rozhodne nie :P a to treba mat v krvi :)

anjelik*

Tak nejak. ;o) Plus, odporúčam prečítať po sebe, čo napíšeš a ešte zvážiť mieru súvislostí s daným problémom. Potom môžeš uvažovať a dráhe spisovateľa. Zatiaľ by asi väčšina skončila s čítaním pri tvojom úvodnom poďakovaní tým, ktorí sa zaslúžili o napísanie knihy. :o)))

lost

anjelik*

no ved nikto si D.U. nepytal, tak som ticho v dave, ze pojde niekto iny :D

ano, malo je niekedy viac, alebo hovorit striebro ale mlcat zlato :P (a kedze je zlato na maximach, tak tomu musim dat za pravdu)