Suchý ekzém na tvári a vo vlasoch

Príspevok v téme: Suchý ekzém na tvári a vo vlasoch
Petraaa

Zdravím.
Už asi 2-3 mesiace ma trápi ekzém vo vlasoch. Keď si odšúpnem troška s pokožka , vyzerá sucho až lupinovito.
Mesiac po tom čo mi začali problémy s vlasovou časťou sa mi tento ekzém objavil aj na viečkach a pod viečkami.Pod očami mám z toho hlboké vrásky ale našťastie to sa mi už podarilo utíšiť.
Asi pred dvoma týždňami sa mi na tvári objavilo niečo ako toto - www.zdrava-pokozka.sk
No minulý týždeň to opäť zmizlo a dnes som sa opäť zobudila s úplne suchou tvárou.Čo to je?Dá sa to nejako zastaviť alebo zmierniť?
Ďakujem :(

Glam

ja som sampony vyskusala ale so ziadnou zmenou sa to nijak neporiesilo...pomohli mi az doplnky od protopanu ked som predpokladala ze to moze byt aj ekzem a pomohli mi laktobacilove a omega kyselinove doplnky

pether

mne sa pred 2 dňami spravil ekzem alebo niečo podobné v oblasti úst. chcem sa opýtať je to nejaká alergická reakcia alebo z čoho to je? ja som si najprv myslel že to mám zo slnka lebo som neustále na slnku a nenatieram sa skoro nikdy.

gfs

presne taky ekzem mavam aj ja ako si poslala na obrazku. zijem v anglicku a bola som u obvodneho lekara, ktory mi dal nejake pletove mlieko ktore vobec nezabera.. ale tu sa k dermatologovi nedostanem, jedine zeby som mala nejake vazne kozne ochorenie celeho tela.. a tak som si nieco vypytala v lekarni a poradili mi sudokrem a fakt pomaha

Lauraaaaaaa

Mne na ekzém - mala som ho na tvári a vo vlasoch - veľmi pomohol Hippokratin. More mi pomohlo len na čas, potom sa mi to vždy vrátilo, ale odkedy používam Hippokratin, nemám problémy.

Mimulus

Tiež som to mal na viečkach a trvalo to neskutočne dlho -rôzne krémy ( nebudem menovať je ich veľa) kortikoidy a lieky. Nakoniec mi pomohol týždňový pobyt pri mori - je tam 98 percentná vlhkosť vzduchu a zmizlo mi to a už nikdy sa to neobjavilo. Tak želám veľa šťastia :)

koniec sveta

sup sup k dermatologovi, takyto ekzem treba preliecit komplexne. Ako prvu pomoc odporucam od Biodermy Krem Atoderm PO zinc.