Ako sa naučiť mať sa rad?

Príspevok v téme: Ako sa naučiť mať sa rad?
lienka225

Myslím, že je to podstata mnohých psych. problémov mnohých ľudí, že neľúbia sami seba a tým pádom tú lásku nevedia ani rozdávať a už vôbec nie príjmať. Spôsobí a ovplyvní to asi súhrn rôznych veci či už výchova v rodine a rodinné vzťahy od mala, ale aj napríklad v mojom prípade choroba (neznášam svoje telo - neposlúcha). Mám okolo seba fajn ľudí, dobrých kamarátov, viem, že ma majú úprimne radi takú aká som, ale láska.. hmm.. tak nejak, keď sa aj objaví niečo (niekto:) o koho mám veľký záujem a je to obojstranné, mám pocit, že si ma nezaslúži, že si zaslúži niekoho lepšieho ako som ja a spustí sa u mňa taký voľaký obranný reflex - začnem byť k nemu odporná, ľahostajná, zlá... neviem sa toho zbaviť celé roky.

anjelik*

Lost, na tvoje otázky je veľmi jednoduchá odpoveď a to, že NIKTO nikdy NIKOHO o ničom nepresvedčil. :o))) A tak aj ja, napriek vnútornému presvedčeniu, že áno, mám pravdu a panebože, ako to, že to ostatní nevidia???...zostávam pokojná, keďže platí pravidlo, ktoré som napísala. :o)) Čím prv sa s tým zmieriš, tým prv budeš vedieť tým druhým skutočne pomôcť. Druhá otázka ovšem je, komu vlastne pomáhaš. A tu platí..sebe. ;o) Keďže čím viac rozumnejších ľudí okolo teba, tým lepšie. :o)))
Dpk, tá, čo ďakuje, som ja, keďže je naozaj príjemné prečítať si to, čo si napísal. :o)
Otázka by mala byť ale položená inak, nie ako, ale prečo sa naučiť mať sa rád. Nuž preto, že každý z nás a bez výnimky, žije pre pocity. A život je predovšetkým cítiaca a vnímajúca hmota, tak treba myslieť tak, aby sme sa príjemne cítili. Niet dôvodu sa trápiť, ak to niekto robí...robí to asi preto, že mu nikto nepovedal, že je to len a len on, koho tým ničí a likviduje. Nedá sa zmeniť spomienky, ale dá sa vytvárať nové a krajšie a aj optimistickejšie...staré dobré, žiť na hnojisku neznamená byť hnojom. ;o))

dpk1

lienka225: kruci holka, otazka za 100 bodov! ako sa naucit mat sa rad, vsetky svoje nedokonalosti, chyby a zle skutky z minulosti a pod ...mmm, dakujem za zalozenie tejto temy, pretoze sa tyka aj mna a je tu par nazorov, ktore oslovuju.

anjelik....niekedy na nejaku chvilku, ked si docitam tvoj koment, ktory ma vnutorne oslovi, ked si takto nad tvojimi diskusiami ticho parazitujem....tu chvilku vidim zrazu svetielko v zivote...nastanu stavy - kua chlape rozmyslaj nad tym co ta osoba pise do certa, ved to dava sakra zmysel. Dakujem.

stryco

mna pri tejto teme napada aj otazka: Ako sa naucit mysliet (bez vnutorneho bloku, alebo co to mam) ?

k teme: mne raz vyjde to raz to, obcas mi nieco vyjde ked na to obcas myslim tak to privolam, obcas nie

lost

ale tak niekedy sa citim ako keby som sa snazil donutit beznoheco cloveka kopnut do lopty aby dal gol :)))

lenze neviem ci je fakt beznohy, alebo sa len robi, alebo si domyslam ze vie co je lopta a kde su jeho nohy..

lost

velmi chcu?
nech sa snazia viac :P

vies preco to pisem?

pretoze take iste otazky som si pokladal ako 14 rocny, alebo 15 rocny, alebo tak nejak..

preco sa mi nedari, preco mam zle znamky, preco sa neviem dobre ucit, preco nemam to a tamto a hentamtu..

a vies co ?

neviem ako a neviem preco, ale casom som si osvojil ten postoc co mam dnes.

a ci funguje :P to si domysli ;)

ale nechapem jedno.

mne to nikto neprestrel na striebornej tacke ako to robim ja tu na tomto (a inom) fore uz ROKY..

by ma zaujimalo kolko ludi si to vobec cita a aj ked, si to zoberie "k srdcu" a zacne vytvarat z virtuality vlatnu realitu...

neviem preco, ale pripomina mi to "pod lampou je najvacsia tma" a "too good to be true" - toto uz vela TV relacii so skrytou kamerou testovali a dokazali, ze ak daju ludom zadarmo 1libru/eur/dolar, tak to odmietnu, ale ak im daju predmet v rovnakej hodnote, tak to zoberu.

ako keby nechceli pomoc, i ked kto nepotrebuje pomoc?

zacinam mat pocit, ze aj keby sem teraz verejne hodim ultra super vynosne know how, tak to kazdy odignoruje :) preco, to neviem, asi preto, lebo to pise nejaky blazon na verejnom fore :D

anjelik*

Lost, ja píšem o tých ľuďoch, čo si myslia, že stačí chcieť. A že pre to netreba nič urobiť. Že stačí si myslieť, som štíhla a zajedať to čokoládou. Ja píšem o spoločnosti, v ktorej vládne súťaživosť, kde je jeden víťaz a ostatní sú porazení. Najviac vo mne rezonuje z filmu Secret práve obrázok muža, ktorý zdoláva vrchol...a pod ním sú ďalší. Ty stále robíš jednu chybu..na ostatných nazeráš cez svoju osobnosť, cez svoje názory a postoje a to ťa zbavuje tolerancie. Pre teba je stále nepochopiteľné, že PREČO to tí druhí nedokážu...vysporiadať sa s depresiou,byť stále dobre naladení...proste to nedokážu. Možno veľmi chcú, ale nejde to. Preto tvoje príspevky vyznievajú občas riadne odveci. :o)

lost

"A keď sa im nesplní to, čo si tak nereálne vysnili, cítia sa zrazu ešte horšie."

aj toto je take... eh no bez urazky k tym ludom, ale ak maju 12 rokov tak to pochopim :) este aj 17,99 rokov pochopim.. ak si vies domysliet o co mi teraz ide :)

ten co chce nejaku vyhru, musi sa naucit aj prehravat, inac nikdy opakujem nikdy v zivote nic a este raz nikdy nic nevyhra...

to by bol zaujimavy svet, ak by sa kazdemu splnil svoj sen :) to je fyzicky podla mna zaroven nemozne (absolutne jednoduchy priklad: kazdy by chcel nic nerobit, ale kto by nas obsluhoval? roboti? oh come one.. a investor a vyvojar to bude robit zadarmo?) ... svet je uz raz taky. kruty.

treba si stanovit jasny ciel, a bojovat a nie len dufat ze sa to podari, ano, rozhodne !!!!!!! opakujem ROZHODNE je doleizte verit v to ze sa to podari, ved aky je zmysel niecoho, ked v tom neverim?

ciel, medziciel, tvrda praca a viera alebo presvedcenie ze sa to podari, spravit pre to hocico, aj viac, ak je treba.

spravit preto viac, co tym asi lost mysli?

no ciel rozhodne nedosiahnem tak, ze nastupim do prace o 8:00, potom si dam obedovu prestavku, kde sa kludne najem a v pohodicke sa vratim do prace a o 17:00 uz koncim "bo" idem domov..

toto mozno funguje ak je moj ciel treska na veceru.

ale kazdy iny vyssi ciel a to nie len materialny! ale aj zdravotny ci vedomostny plati skor tak, ze zobudim sa o 4:30 povedzme, obedova prestavka? co to je? a o 21:00 pridem domov, mozno 20:50 aby som sa stihol osprchovat po hektickom dni, teda kazoddennej rutine.

a potom v 35tke ist na operaciu chrbtice a transplantaciu srdca..

lost

mat rad sam seba neznamena mat rad svoje telo..

anjelik*

nemas pravdu v tom, ze secret je blbost.

ak by vyrok "vsetko sa da" nebol pravdivy, tak by nebol Fico Ficom ;)

cize ano, VSETKO SA DA :P plati a obzvlast v tomto systeme a rezime :)

k tym cielom:

ide o to, ze dnesny clovek si mozno zela totalne magoriny a blbost, v style "oh chcem obrovsky dom, velke auto, velku TV a vela zdravych deti"
to je rozpravka, ktoru ani Fico nedosiahne..

ak ma clovek realny ciel, tak je mozne vskutku vsetko.. ale treba si uvedomit, ze vim vyssie chcem vyhodit loptu, tym viac energie na to musim vyvinut az sa to v istom bode neoplati, lebo sa krivka posunie v nesprospech az tak, ze to je fyzicky proste nemozne. (priklad: mozem sa naucit rychlo citat, ale nemozem precitat knihu tak rychlo ako číslo5..)

by ma velmi zaujimalo, co si ludia po docitani Secret zelaju, aby som vedel pochopit, preco su tak rozvratene skupiny ludi..