Geneticky modifikovane potraviny

Príspevok v téme: Geneticky modifikovane potraviny
doremi

chcem sa opytat, kde mam kupovat potraviny mimo hypermarketov, kde sa to len tak hemzi GMO od paradajok cez zemiaky a ryzu, vajcia, maso, mliecne vyrobky ...co nehovorim uz o vsetkych ostatnych potravinach, kde sa tieto sracky pridavaju (skrob, soja, ...) proste vsetko od sladkosti cez pecivo.
je vhodne kupovat biopotraviny?

prosim prispievat len k teme a tych, co sa o to aspon trochu zaujimaju
ďakujem

doremi

magy: dakujem, presne nad tym uvazujem
jeffito: nic som nepocula od nikoho (gmo sposobuju take zdrav. problemy, ze sa nikto v mainstraimovych mediach neodvazi ani ceknut o tom svinstve, co zerieme). poctivo som si to nastudovala.
skor mam pocit, ze ty veris len tomu, co ti kto povie bez toho, aby si si utvoril vlastny nazor a nieco o tom vyhladal
ale vdaka aj za tento "ovci" nazor :))pobavil:D

Jefitto

aha, niekto tušim zase počul dajakeho premudreleho idiota v telerane, ktorý hovoril, že všetko čo je GMO je automaticky zle... však sa nemylim :)

Never tomu... naštuduj si niečo z tej chemie a uvidiš... taka kukurica sa napriklad už niekoľko rokov pestuje modifikovana, lebo normálnu by človek nedokazal straviť

Magy

doremi- to je celkom problem, lebo GMO moze vypestovat aj sused farmar z prislusnych semien/sadenic a ani o tom sam nemusi vediet. GMO su v ramci EU sice dost prisne sledovane, ale pri pohlade na tu korupciu a protezovanie nie je vobec vylucene, ze kopec kanalov, ako sa tieto produkty k nam dostat mozu.
celkovo sa mozes zamerat na health a bio shopy (ale samozrejme ratat s podstatne vyssou cenou) a aj tych susedov, co predavaju prebytky svojho hospodarenia - plodiny, vajcia a pod.