Starší muž

Príspevok v téme: Starší muž
miranda78

Dobrý deň - zamýšľam sa nad týmto, lebo sa ma to týka. Potrebovala by som vedieť názory nezainteresovaných. Som rozvedená, mám deti. Zapozerala som sa do jedného muža, viacmenej mi dosť pomohol, ked mi bolo po rozvode najhoršie. A pomáha mi stále. Je odo mňa starší o 14 rokov. Mám ho veľmi rada, najprv v tom bola vdačnosť za všetko čo pre mňa urobil, ale moje city k nemu sa prehlbujú stále viac. Myslíte si, že normálne ľúbiť muža, ktorý je odomňa o toľko starší ? Pokiaľ ide o vzťahy, vek som nikdy neriešila, mne osobne to nevadí. Prosím len o názory. Vopred ďakujem.

miranda78

Ďakujem danmon. Veľa vecí už teraz nezávisí len odo mňa a môjho chcenia. Nechám to všetko na niekoho vyššieho. Nechám to ísť prirodzenou cestou. Nemám sa kam ponáhľať, už viem čo manželstvo obnáša, skúsím si užívať slobody a svojich detí a určite ohľadom nového vzťahu nebudem tlačiť "na pílku". Bolo by to krásne, počítam aj s problémami, ale v dvojici sa to dá zvládnuť ľahšie. Obaja ešte potrebujeme čas na spoznávanie sa. Na tom sme sa zhodli. Ten pocit, s ktorým žijem, že niekomu na mne záleží....mi zatiaľ stačí. Rada Ti napíšem, ak mi dáš mail, tak môžme aj cez mail.

danmon

miranda..
neviem prečo, ale po prečítaní, že tvoj ex má priateľku, sa mi vyčaril úsmev na tvár..nie koli škodoradosti, ale koli tomu čo som písala predtým, budeš to mať jednoduchšie, ver mi..:-))))teraz už naozaj nevidím nejakú zložitú prekážku..nájsť ako píšeš ten správny čas a hups s tým von:-))) ani si nevieš predstaviť ako ti fandím a držím palce nech ti tvoje šťastie neprejde len pomedzi prsty, ale nech sa ho nepustíš a vychutnáš si ho plnými dúškami a budeš konečne šťastná...Dúfam, že dáš vedieť.:-)

miranda78

danmon - neviem, ako by to vzali, mám obavy z ich reakcie. Deti vedia, že ich otec má rád "inú tetu". Ked som s ním, tak jeho deti majú voľno a padne im to veľmi vhod, bud je pri nich niekto, ale sú u kamarátov.Už to nie sú malé deti. Osobne som ich ešte nestretla. Nechem sa skrývať, to sa nedá, opatrne sa o ňom sem tam zmieňujem, ale nekonkretizujem. Ex má priateľku, ved kôli nej sme sa rozviedli.
Možno je to dobrá myšlienka, musím len nájsť ten správny čas.

danmon

miranda..
Ešte som chcela dodať, že moje deti keď spoznali terajšieho manžela(inak volajú ho už ocino) mali 6 a 2roky..

danmon

miranda..
píšeš, že máš s nimi otvorený vzťah..tak potom nevidím problém..keď dokážu pochopiť ako ty píšeš, všetko čo sa deje doma, tak verím, že by pochopili aj toto..Neviem či som to pochopila spravne, ale ty chodíš za ním, keď sú tvoje deti u ex..tak potom otázočka: kde má on deti? Či oni ťa už poznajú? Neverím, že takto sa skrývať budeš chcieť až kým mladšia nevyrastie..Ver, že to navydržíš. Píšeš, že lipne na exovi..to je v poriadku, veď je to jej otec a ty jej predsa nejdeš brániť v stretávaní. A tvoj ex ešte nemá priateľku? dosť by ti to uľahčilo vysvetliť deťom, že ani ty nechceš ostať sama..Ja by som možno skúsila len tak pri rozpravaní sa s nimi skusiť nadhodiť tému na kamarátou zo školy a pomalinky prejst do témy čo by nato povedali keby si si aj ty niekedy našla nejakého kamaráta.Možno tak rýchlejšie zistíš aký by mali na túto vec názor..a možno budeš veľmi milo prekvapená...

miranda78

Dovolenky - doteraz som s nimi chodila všade sama. Bez ex. On nemal vôbec záujem. Bolo by fajn ísť niekam spolu.

miranda78

mamita - Ďakujem aj za tvoju skúsenosť. U nás by to bolo pol na pol moje sú dievčatá a jeho chalani. Aj z toho mám obavu. Ja by som to zvládla, o mňa nejde, len ide o tie deti, ako by to pozvládali medzi sebou oni.
Vôbec neviem, ako by som im to mala povedať, to že mám niekoho rada, aby to nebrali ako zradu, stále si myslím, že je to skoro.

miranda78

Ahoj danmon - dík že si nezabudla.
Je to tak, bojím sa ísť do toho naplno kôli dalšiemu sklamaniu, to by som už asi nezniesla. Deti majú 12 a 5 rokov. Jeho deti majú o čosi viac.
Tiež mám so svojimi deťmi otvorený vzťah, práveže všetko čo sa deje doma, vedia odo mňa, sú to veci, ktoré vidia aj samé.(odchody z domu, aj nočné, alkohol) Ex ešte nastálo z domu neodišiel, odišla som ja momentálne aj s detmi) Nechcem ex očierňovať, lebo to nie je správne. Staršia to chápe, no mladšia je nanho veľmi zatiaľ naviazaná. Nemôžem ani nechcem im brániť v styku s biolog. otcom, aspoň vtedy mám čas pre seba a spoznávanie niekoho nového. Návšteva Zoo - pekne ste to narafičili:o)) ale ako typ je to dobrá myšlienka. Myslím si, že ako u všetkého podstatného to chce hlavne čas...ale je ťažké, ak už niekoho mám rada - čakať.

mamita

danmon...presne...aj naše baby mi povedali že sa im oveľa viac venujeme..všetci...dovolenky sa im rátajú, oslavy aj všetky výlety...

danmon

mamita...
maximálne s tebou súhlasím, to, že nás deti dokážu niekedy milo prekvapiť svojou reakciou na niekedy ťažko riešiteľnú situáciu..:-)Im v podstate ani netreba hovoriť o vymoženostiach v takýchto vzťahoch, oni si to dokážu zrátať sami..Mojím deťom sa napríklad páčilo,( keď sme si nemohli dovoliť ísť na dovolenku a hrozilo že budú celé prázdniny tráviť doma), že oni na dovolenku idú k exmanželovi. Je to predsalen zmena prostredia a tým, že tam niesú často, majú od neho viac pozornosti, viac darčekov, nejaký ten výlet..