Mám sa baviť s človekom, ktorého poznámka mi spustila ppp?

houhou

no, myslím že to, čo mi dotyčný povedal, by pohlo aj s kráľovnou krásy a čo potom s 15 ročným deckom? :-/
aj teraz keby mi to povedal tak určite do toho spadnem, tomu verte..
a ja viem, že mi ppp nechcel vyvolať...ale mohol držať hubu...a ja teraz neviem ako sa k nemu správať, keď ja zase nie som typ aby som sa s niekým hádala, ale zase som sa naučila troche sebeúcty..aspoň sa snažím

modra

no predovsetkym on ti urcite tu ppp nechcel vyvolat. nie jeho poznamka, ale to ako si ju ty prijala ti spustilo ppp. takze jeho budes zbytocne vinit. na druhej strane mu ale mozes o tom povedat, aby si v buducnosti daval pozor na reci, lebo znova moze nieco take povedat pred niekym takym precitlivelym ako si ty. ale zodpovedna si si za to iba ty sama. predstav si, ze by som niekomu povedala - chod sa zabit. a on by to urobil. mali by ma za to zavriet? kazdy mame slobodnu volu.

houhou

ahojte,
ďakujem veľmi za rady.
Ja sa v tom tápam už 3 roky, a najhoršie na tom je, že ja som si nepripúšťala, že mi niečo je..ale keď som zistila že ppp nie je sranda ..sakra ja nechcem aby ma niečo ovládalo :-(odmalička som sa nemala rada..neznášala som svoje telo, svoju povahu...myslela som že keď schudnem všetko sa vyrieši..ale ja som nebola tlstá..skor som bola chudá..ale bola som vysoka..a mala som to už dávno v hlave..od 10 rokov som poskúšala diety jednu cez druhu..ale vtedy som schudla rapídne...potom som sa zľakla, aby som mohla mať deti..zase som strašne pribrala.potom sa mi skazili oči..a teraz som škaredá, tlstá, vysoká a obrýlená..a ešte k tomu mám problémy so žlčníkom, bolí ma žalúdok, že sa nemožem najesť ani keby som chcela..a bojím sa cukrovky, keď to máme v rodine...naozaj chcem už KONIEC :-( ale doma to povedať nemožem, to si neviem predstaviť..a prešla som všetky rady tu na fore, ale čo z toho keď ja nie som šťastná a nemám rada sama seba a je mi zo seba zle..ako som toto mohla sebe urobiť? to som taká troska bez sebaúcty? :( a to mám iba 17

trudiolalala

Ahoj, viem priblizne, cim prechadzas. Je dolezite si uvedomit dve veci. Prvou je, ze ten clovek, nech uz povedal cokolvek, nezapricinil tvoje problemy so stravovanim. To clovek nedokaze. Tie problemy tam niekde vzadu v hlave uz boli davno, zbierali sa, cakala na vhodnu prilezitost a ked dotycny, clovek, na ktoreho si sa spoliehala a verila mu, povedal nieco, co ta ranilo, jednoducho to vsetko len odstartovalo. Ten clovek to len odstartoval. Ak by to nebol on, casom by to bol niekto iny, alebo nejaka ina situacia. Za veci, ktore sa nam deju a ktore si sami vedome sposobujeme mozeme my sami, nasa hlava. Kazdy si je vlastnym panom a cim skor si uvedomis, ze za chorobu, ktorou trpis, sice nemozes, ale v sucasnosti si ani nijako nepomahas, neulahcujes si prekonat ju. Najskor sa musis uistit, ze sa naozaj chces vyliecit a urobis pre to cokolvek, potom to ide lahko. Obvinovat niekoho a trestat ho ti z choroby von nepomoze. Ak si mu tolko verila a teraz uz jeho doveru nemas, skus sa s nim pozhovarat. Nemusis mu hned narovinu povedat, voc kraci, ak nechces. Skus mu len vysvetlit, ze sa ta to velmi dotklo a ranilo ta to. ak je to dobry priatel, urcite mu to bude luto a mozno sa mu zdoveris so vsetkym. Dalej si musis uvedomit, ze nech uz tvoju chorobu spustilo cokolvek (zla spomienka z detstva, poctivo potlacana kdesi v hlave, alebo cokolvek) nezmeni to samotny fakt. ze mas problem. tu a teraz. nezalezi tak na tom, co to sposobilo, ako to zistit, cim to odstranis. Minulost nie je taka dolezita, ako sa domnievas, neupinaj sa na nu. Skor sa pokus odpovedat si na otazku ,,aky chcem byt zajtra clovek? chory, ktory mysli cely den najedlo a nedokaze sa najest bez vycitky?,, a este mam jeden postreh, ktory som sa docitala v jednej mudrej knihe. myslienky a reci druhych ludi su len reci, slova. To, ze niekto nieco povie, ci uz pozitivne alebo negativne, neznamena, ze je to pravda. Je to len pravda z ich pohladu. neovplyvni samotnu realitu, nezmeni ju, nezlepsi ani nezhorsi. Treba pocuvat svoju hlavu, svoje telo a mat sam seba rad. Ako, na to casom urcite prides, kedze si prisla na forum a chces sa liecit. Velmi ti drzim palce:)

doremi

PPP je len dalsi vysledok tejto posahanej spolocnosti a hodnot ktore uznava. ber to tak, ze ten dotycny je len dalsi produkt vymytej mysle.
ak nechces byt tiez, tak zabudni na keci ze musis byt taka alebo hentaka. je niekto dokonaly- vyzozovo/ povahovo?
nie je.
a mat nizke sebavedomie v tejto povrchnej spolocnosti je urazka samej seba.
ale skus mu odpustit (aspon sa o to snaz). s hnevom sa tazko zije :(