Preco si nepamatame vlastny porod?

Sejla

že prečo si to nepamätáme:D Toto by ma fakt nenapadlo... Poznala som len jedného človeka, ktorý si pamätal strašne veľa z takého raného detstva, pamätal si ako 1,5 ročný bol na pohrebe a plakal pretože plakali všetci ostatní, pamätal si čo mu mama rozprávala za príbehy, keď nehcel papať, dokona aj to ako cucal mlieko z prsníka... myslela som, že kecá, ale nemal na to dôvod. Zisťovala som, ako je to možné a potom povedal, že jeho mama tieto príhody s ním neustále rozprávala niekomu... takže mu to pripomínala. Keďže sa tam v spomienkach stále vracal, tak ostali silnejšie a dokáže sa rozpamätať aj dnes.

Lumik

Mozno ze si pamatame, mozno to je to jasne svetlo ktore vidia ti co zomieraju, ked uz odumru tie "neskorsie" spomienky ktore prekryvaju tuto prvotnu vizualnu spomienku.

system

co porod, ja si nepametam ani prve narodky :( .... :D ale vazne mam v hlave jednu spomienku z ranneho detstva, nechapem ako si to mozem pametat kedze som ani chodit nevedel ale pametam si to a je to cudne. ked som bol este malinky lezal som na posteli na chrbte ako babo, bolo silvestra prave rachal ohnostroj v izbe sa blizkalo a ja som mal okolo seba vsade nafukovacie hracky ( jednu z nich si pametam presne ako vyzerala ) akurat ze to nemam u koho overit ci to tak nejaky silvester fakt bolo, lebo nasi si to isto nepametaju.

winki

Ja si tiež pamätám veľmi málinko z deckých čias, narozdiel od mojho otca, ktorý aj po toľkých rokov vie dobreže nie aj to akej farby mal slipy v školke a ktorý deň :D

Určite máme ale všetko niekde v hľbke podvedomia a aj pôrod samotný, ale podľa mňa je to tak ako keď zažiješ nejakú traumu....náš mozog to proste vytesný a akoby nato zabudol.

anjelik*

Milli, všetky spomienky, ktoré máme, sú nezničiteľné. Len sa líšia tzv. svietivosťou. A tak tie, ku ktorým sa vraciaš najčastejšie, sú tie, ktoré si *pamätáš*. Môžeš sa ale dostať ku každej, len je to tak, ako si sama skonštatovala. Obmedzenie ľudského mozgu, plus minimálna duchovná sila...to znamená sila mysle.
Spomienky, ktoré si tvorila v mladosti sú ale tvorené v období najvyššej životnej sily, preto si starí ľudia nepamätajú, čo robili včera, ale jasne si pamätajú, ako *bojovali na Pijave*..či kde sa to bojovalo..:o)))

shy

Ale všeobecne si človek málo pamätá z toho obdobia, keď bol malý, ja si napr. totálne nič nepamätám z obdobia do 3 rokov alebo aj viac

milli11

Ale sranda, ze nikoho z vas to urcite nenapadlo. :D Tak sa vzdy ponahlame, nic nestihame, ze nemame cas na filozoficke otazky. A toto nie je moj problem, ale otazka, ked uz. :D

shy

To je otázka :D

no neviem ako vy, ale ja som rada, že si to nepamätám, keby hej tak to mám traumu do konca života