Zápcha

Emily opat

Ovsene vlocky s mliekom rano na ranajky, mozes pridat par susenych sliviek ci hrozienok, alebo lyzicku medu pre chut.
Kup si ovsene vlocky JEMNE.

97Lenka17

ahoj, kúp si psyllium a každé ráno si to daj do jogurtu asi 2.5 lyžičky :) ale ochutené ( ja mám teraz melónové, riadna mňamka), lebo raz som nebola3 dni a skoro ma roztrhlo tak to jem pravideľne a je to v pohode :)

astalavista

No vláknina je asi najpodstatnejšia, voda, tiež treba pravidelne jesť a žuvanie žuvačiek má laxatívne učinky, síce vo veľkom množstve, ale aj tak :)Ale asi ide u teba hlavne o to, že telo si na tú sennu zvyklo, tak sa to možno časom upraví aj samo. Ak máš aj iné problémy, ako nadúvanie, tak nejaké probiotiká by mohli pomôcť,sú to prírodné baktérie, tak by nemali vadiť ani v tehotenstve.

malachitka

Ja som raz čítala,že na zápchu pomáhajú sušené hrozienka tak za lyžičku pred každým jedlom alebo vypiť slivkovú šťavu pred spaním .

[zruseny19]

No ak si pouzivala sennovy caj, tak to bude dlhsie kym si organizmus zvykne ze ho nebudes pit kedze si tehotna. Ako tuto niekto predomnou hovori - psyllium je super, alebo zvys prisun vlakniteho ovocia , plus jedz vela zeleniny - tie ti prospeju aj k zdraviu, naco by si mala dbat hlavne v tehotenstve

amsterdam

Mne zabera psylium k plnej spokojnosti...pozor neprehnat to a kuzlo je v pravidelnom malom prisune tejto jemnej vlakniny (kazdy alebo kazdy druhy den cajovu ci polievkovu lyzicku z dvoma decami vody) a vo zvysenom prijme cistej vody !

Na caje a prehanadla nieje dobre naucit organizmus,lebo zlenivie crevo,kdezto vlaknina na creva posoby prirodzene ako metla,figi ano,ale nie casto...v nutnych pripadoch je dobry napr Leovolac (sirup sladky ako med),ale ten je na lekarsky predpis.