Extrakt listov ginko biloby

Príspevok v téme: Extrakt listov ginko biloby
Zenden

Zdravím vás, vo viacerých internetových lekárňach som našiel produkt, ktorý vraj obsahuje 2500mg extraktu listov ginko biloby v jednej tablete. (do vyhľadávača len napíšte ginko 2500). Je to podľa vás takto vysoká dávka ešte zdravá? Alebo sa jedná o podvod?

"každá kapsula obsahuje koncentrovaný extrakt z listu v ekvivalente zodpovedajúcemu množstvo sušenej rastliny:

Ginkgo biloba - list 2 500 mg! *

* podobné produkty iných výrobcov obsahujú bežne len 40 - 60 mg"

Čítal som, že ak človek nemá zdravotné problémy, ktoré by chcel ginkom liečiť, tak by denná dávka by mala byť len okolo 120mg.(Na zlepšenie pamäti a mozgových funkcií, na prekrvenie končatín)

Ďakujem za odpovede.

terezka23

dobry produkt je amitamin® Ginkgo complex, ja ho uzivam dlhodobo, a pomaha mi, konkretne na prekrvenie koncatin, je bez lepku a laktozy takze vobec nezatazuje travenie ako niektore.

Zenden

RNG - prosím ťa kde sa dá kúpiť huperzin a vinpocetin? (Vinpocetin som našiel len ako súčasť liekov na predpis, huperzin A len v zahraničných internet. lekárňach).

RNG

Hodne zo sucasnych standardizovanych extraktov ma extrakcny pomer 50:1 tj extrakty su 50 krat tak koncentrovane na rozne ucinne latky, ako sa nachadzaju v listoch gingka.
Bezne pouzivane davky extraktov su od 80 az do 450 mg, to sa teda rovna 4 az 22.5 gramu suchych listov gingka zhruba.
Najvyssie davky pouzivaju pri Alzheimerovej chorobe, ja osobne som pouzival 2 x 60 mg extreaktu(24% gingkolidov) v kombinacii s huperzinom(100 mcg) a vinpocetinom(15 mg ) a mozem povedat, ze to bolo az prilis silne, lebo som podstatrne zrychlil rec, ze ma az moja polovicka musela brzdit,ze ma nestaci sledovat, tak som to prestal pouzivat v ramci mieru v dome.
Raz sa mi to ale moze zist, ked sa mi mozog prilis spomali.

Zenden

Na nete som našiel, že látky, ktoré su zodpovedné za účinok ginka sú okrem gingkolidov flavónové glykozidy a terpénové laktóny (terpenoidy)
"Ginko obsahuje ginkgolidy A, B, C, J, M, z ktorých je najúčinnejší ginkgolid B", "Flavónové glykozidy patria medzi bioflavonoidy a majú antioxidačnú aktivitu - spomaľujú rozvoj zmien súvisiacich so starnutím. Terpenoidy rozširovaním krvných kapilár zlepšujú prekrvenie mozgu a napomáhajú tiež ochrane nervových buniek."
Podozrivý je už len fakt, že na tom ginku 2500 neudávajú pomer práve týchto látok. (Bežne je uvedený pomer flavónových glykozidov - 24% a terpenoidov - 6% )

koniec sveta

zenden, ty si to nespravne pochopil! Tam nie je napisane, ze tableta obsahuje 2500mg sucheho extraktu, ale pozor-obsahuje MNOZSTVO EXTRAKTU ZODPOVEDAJUCE 2500MG SUCHEJ RASTLINY! Cize v konecnom dosledku to znamena, ze 1 tabletka obsahuje tolko ucinnych latok ako 2500mg (2,5gramu)suchych listov:-D
Prelozene-pravdepodobne je este slabsi ako je tych 40mg u beznych pripravkov:-DD
smejem sa vsetkym, ktori to zle pochopili a naleteli.

modracik

Ja uzivam prave pre tuto pricinu ginko,co si napisal do zatvorky.Najlepsi je ten, co ma vyvazeny pomer.To znamena zmes 4 cinskych rastlin: listy z Ginkga Biloby, huba Reishi, plody Schizandry,upravené Fo-ti.Nazov ako chces, tak cez meil.

RNG

Antioxidant v listoch gingka su gingkolidy, zlepsuju cirkulaciu, tj aj v mozgu.
Samotne suche listy ich obsahuju len malicko a vo velmi roznych koncenttraciach. Takze ja by som sa spoliehal len na vytazky, kde je presna garantovana davka gingkolidov.