Migrény

RNG

Mnohokrat su migreny casto len vysledok prilisneho zamorenia mozgu roznymi latkami, ci uz produktmi travenia, vyluckami crevnych mikroorganizmov a podobne, preto mnohokrat pomaha zobrat enzymy a pit viac vody. Tiez napravenie si traviaceho cyklu, aby sa jedlo pridlho nezdrzovalo v traviacom trakte a nepremnozili rozne mikroby v nom, co mozno dosiahnut branim dostatku mikrovlaknin a nasadenim si spravnych probiotik do traviaceho traktu.
A moze to byt aj utok nasich vlastnych virusov, co nosime v tele permanentne kopu, ked sa docasne znizi viralna imunita a tieto zautocia na nervove obaly, sposobiac zapaly a "skraty", ked nase biele krvinky znicia a tym odizoluju nakazene virusami obaly nervov = myelin.

V kazdom pripade viac vody, napravenie si traviaceho procesu, viac mikrovlaknin, kvalitne nasadene probiotika , zvysovanie si viralnej imunity a doplnok DHA na regeneraciu nervovych obalov je rada dobra pre kazdeho.
Pridam este psychologicky dovod migren:
Stress. Stresove migreny su tiez caste, a pre to treba stres zo zivota co najviac odstranit. Stres je zabijak a vedi k hromade zdravotnycy problemov. Viac ako na to najdete cez google.sk pod rng, stres pripadne aj teme spanok, co je priamo spojene so stresom a stresovymi a spankovymi (ukludnujucimi) hormonami.

orchidejka

dolezite je si zobrat liek hned na zaciatku migreny. ak ti nezabera tento, pytaj si iny triptan ako rizatriptan napr sumatriptan, loratriptan, fluvatriptan atd..alebo by som na tvojom mieste uvazovala nad profylaktickou liecbou, cize kvazi nieco podobne ako prevencia tym padom by si preventivne uzivala nejake epileptika resp. tricyklicke antidepresiva, proste nieco co by ti predpisal neurolog ako profylaxiu a tym by si mohla zmiernit az eliminovat tvoju migrenu..vies je to individualne, mozno ti to pomoze, mozno nie. treba hlavne zistit co je u teba hlavnym spustacom migreny a nejako sa mu snazit vyvarovat alebo na zaklade toho liecit dany typ migreny

habika

Dnes so si zobrala hore uvedeny liek, migrenami trpim roky a nielenze nezabral , ale vyvolal zachvat. Nezabera mi nic.