Mrle, svrbenie, čo to je?

Príspevok v téme: Mrle, svrbenie, čo to je?
sab

Dobrý deň, zaujímalo by ma, z čoho pramení moje svrbenie v oblasti konečníka. Ide o to, že svrbenie ma netrápi len v noci, ale aj bežne cez deň. Nemám problémy s úbytkom na váhe ani s príjmom potravy. Skôr by som povedala, že nadmerne konzumujem sladkosti. Dnes som si v stolici objavila čierne pásiky, čo to môže byť? Mrle? Ale tie sú spojené len s večerným svrbením?
Hneď ako bude možné navštívim lekára, len, prosím, poraďte, čo to môže byť. ĎAkujem.

Kaja23

Môžu to byť hemoroidy. Mne na ne veľmi dobre zabrala masť z lekárne a výživový doplnok diosminol, do pár dní mi príznaky dosť poľavili. Taktiež znížiť príjem sladkého na minimum, radšek ovocie a zeleninu.

praziq

tie cierne pasiky vyzerali ako? ak to su take tenke vlakna ako vlasy, tak to mozu byt vajicka motolic, cize motolice v tele

orchidejka

hemoroidy sa prejavuju aj krvacanim v oblasti konecnika. su aj take priznaky? co sa tyka liecby tak potom su to rozne masticky napr faktu ci mastu, capiky s rovnakymi nazvami alebo vyplachy z dubovej kory.

pritomnost parazitov (napr mrle) sa prejavuje svrbenim a vyskytom malych bielych cervov. ano, po konzumacii sladkosti sa ich vyskyt o dost zvysi a teda sa nemusia sa objavovat len v noci. inak vacsinou vyliezaju tak k veceru. liecba spociva v uzivani tabliet vermox ktore su bohuzial len na lekarsky predpis a tak isto je dolezita hygiena.

house

Podla mna mate hemoroidy.Tu je dolezita hygiena po kazdej stolici a pouzivat mast na hemoroidy pripadne aj capiky dostat v lekarni, no a menej sediet za pocitacom a viac pohybu a menej sladkosti.Parazity v stolici byvaju biele.