Žiarlivosť- ovplyvňuje mi život

Príspevok v téme: Žiarlivosť- ovplyvňuje mi život
RiaN

Viem, že každý je občas žiarlivý, ale moja žiarlivosť už nemá hranice a robí mi veľké problémy. Nehovorím o partnerských vzťahoch aj keď tam sa občas objaví. Moja sa týka môjho života. Venujem sa niektorým svojím záľubám a problém je, že keď zbadám, že to isté baví aj niekoho iného pocítim závisť, lebo vidím, že je v tom lepší a jednoducho cúvnem. Ja už neviem, čo so sebou robiť, chcela by som sa toho nejako zbaviť, alebo nechať ľudí, nech si robia po svojom a zároveň pokračovať v tom, čo som si zaumienila a nie cúvnuť. Veľmi ma baví kreatívna tvorba, kreslenie, písanie a podobné, ale dievča v mojom okolí je v tom omnoho lepšia a ja som ju kvôli tomu začala nenávidieť aj keď ju nepoznám. Iba ma rozčuľuje, že je obľúbenejšia a šikovnejšia :( Neviem, čo so sebou robiť. Viete mi nejako poradiť, ako nezačať nenávidieť každého kto má rovnaké záľuby?

RiaN

Magy: Myslíš, že ma ovplyvňuje moje okolie?
No moja mama je silná osoba a neraz som od kamarátok počula, že je správny človek. Má svoje názory a za ne si stojí, aj keby sa mala do krvi pohádať. Väčšinou sa jej príliš nezdôverujem, pretože viem, že by mi robila kázne a to neznášam, takže u nej rady nehľadám.
Otec sa v poslednom čase zmenil. Na všetko nadáva, nič mu nie je dobré. Keď je doma tak sa mu snažím vyhýbať, inak som celý deň podráždená.
S mojou sestrou sa hádame každý deň, ale inak sme ako najlepšie kamarátky. Iba ma mrzí, že začala mať predo mnou tajnosti.

A ja som skôr uzavretý typ človeka, ktorý si stráži svoje tajomstvá pred svetom. Kamarátkam o mne veľa nehovorím, vedia, že som tichý typ, tak ma nechávajú iba počúvať. Som blíženec a väčšinou mám v hlave zmätok. Mám svoje sny, ale ako som už napísala, keď vidím, že je v tom niekto lepší žiarlim a pomaly moje sebavedomie klesá a uvažujem, že cúvnem. Ešte som tak rozhodne nespravila, ale moje nadšenie opadáva a to nechcem.
Nedávno mi ľudia, ktorých som poznala asi pár dní povedali, že som silná osobnosť, ktorá sa nikdy nevzdáva, čo ma dosť prekvapilo. Pretože som si to o sebe nikdy nemyslela.

No dúfam, že ti to stačí ak by si mala ešte nejaké otázky daj vedieť.

Arman: niečo si o tom pohľadám :)

Makesmesick: občas pochybujem, či existuje niečo v čom môžem byť skutočne dobrá.. Skôr myslím, že nie.

Magy

RiaN - chcelo by to podstatne viac napisat, ale mam silny dojem, ze toto spravanie ci postoje mas prevzate od rodicov, resp. jedneho z nich.
tak ako to popisujes mi to nedava zmysel, ze by to prislo samo od seba, take spravanie, skor ze je ziskane.
napises prosim o sebe a rodine viac?

makesmesick

normalne by som ti napisal ze takto to v zivote daleko nedotiahnes, ale viem co si chcela povedat, tiez som mal take nieco podobne, nieco ma bavilo, neslo mi to podla predstav, tam ten bol lepsi a uz klesala motivacia, treba si najst hobby ktore ta bude ozaj bavit, take len tak neopustis, castokrat zalezi aj v akom kolektive si pri tej aktivite pokial to teda nie je vylozene zaluba samostatna, a castokrat clovek vynikne v niecom co by nikdy do seba nepovedal, a poriadne prekvapi sam seba