Alkoholizmus

spaceboy

Ahoj, je velmi tazke presvedcit niekoho, kto nadmerne a pravidelne pije, ze ma problem, predovsetkym ak to ona ako problem nepocituje a nechce to ani riesit. Pokial sama nepochopi, ze je zavisla a bez alkoholu nemoze byt, bude pit aj nadalej. Mam kamarata, ktory bol na tom dost vazne, trvalo nam velmi dlho, kym sme ho prehovorili, aby navstivil psychiatra (pre niektorych to je hanba, ale to nie je pravda, lebo psychicke choroby su rovnake choroby tela ako tie ostatne, pod. zavislost) a nakoniec sa nam ho podarilo prehovorit aj na liecenie. Nesiel tam vsak preto, lebo sa tuzil vyliecit (vlastne z casti ano), ale skor kvoli nam, kamaratom a rodine, lebo sme mali o neho starost. Z liecenia sa vratil ale s alkoholom neprestal, podla mna preto, ze sam nechcel. Preto by si sa mala s kamaratkou o tom rozpravat, aj ked jej to bude nemile, ale treba jej vysvetlit, ze to robis pre nu lebo ju mas rada a mas o nu vaznu starost. A tiez by si jej mala odporucit navstivit psychiatra, alebo ist k nemu spolu s nou, nech si to pocas cesty nerozmysli. Je tam vela ludi, ktori navstevuju lekara z toho isteho dovodu. Psychiater ma s tymito pripadmi zvacsa dlhorocne skusenosti a vie, ako postupovat. Sama si asi neporadis. Drzim palce a vela stastia.

Iba Katka

kasandra zaregistrovaní červení pri registrácií zadali, že chcú svoj mail mať verejní, čierni ho nezverejnili

kasandra

Ja mám len takú otázočku, ktorá s témou nesúvisí, prečo ste jední zaregistrovaní červení a druhí zaregistrovaní čierní?

Cariboo

anonym, nezmenilo sa nieco v jej spravani, hoci aj dlho dozadu? ak ste dobre kamaratky, tak to opatrne vyzisti. alkohol nie je az taky sladky, aby ho clovek pil pre chut, bude to reakcia na nieco, co ju zranilo.

ona k odbornikovi mozno hned nepojde,ale jej rodina by ho mala kontaktovat, taky najlepsie vie ako na alkoholika ist

shy

Čo by si mohla urobiť, najprv sa teda pokúsiť zistiť prečo pije, či len tak alebo z nejakého dôvodu potom treba riešiť aj ten dôvod.

anonymous007

Ani neviem prečo vlastne začala piť, proste prišla ku mne domov a že či si nedáme pohárik a tak to išlo. Ja nepijem a ona stým nechce prestať. Vždy keď príde domov tak si naleje alebo keď príde ku mne tak odo mňa chce.