Sprej proti kúsaniu

Veronika_27

My sme mali s kusaním teiž chvíľu problém a bolo to počas obdobia, ked menila moja fena zuby... rozkusala nam posledny šuflik na skrinke a trhala denne moje časopisy z konferenčného stolíka... alebo si našla nejaký kábel... tieto spreje som nepoužívala, lebo im ani neverím, jedná sa len o biznis podľa mňa s nulovým výsledkom... najlepšie zaberie nechávať psíka v takej miestnosti kde nemá čo veľmi poničiť a v prípade, že ste svedkom niečoho takého, tak vyvadiť... on sa to postupne naučí... nevravím, že mňa to nestálo veľa nervov a trpezlivosti, ale teraz sa môžem spoľahnúť, že mi nič nerozkusá a to má rok :) závisí to od vášho prístupu ku psíkovi, či sa mu máte čas aj chuť venovať, ked nie, vždy bude "rebelom"

Slobodna

sprej proti kusaniu nepomôže, to by si musela vystriekať komplet celý byt. Už sa mu prerezali všetky zuby? Teraz si presne nepamätám kedy sa to dialo u môjho psa- niekedy v rozhraní 3-6 mesiacov. Tvoj pes jednoducho kuše preto lebo je frustrovaný keď je doma sám. Pomáha nechať mu nejakú vec, ktorá má tvoj pach- treba ju pred tým nosiť- tričko, ponožky- ale také, ktoré už potom nemieniš nosiť :) resp. je dobré ak môžeš psa počas svojej neprítomnosti dať niekam kde môže behať- dvor, záhrada u niekoho. Je vo veku, keď to skúša každý pes :) a ver mi, že pes ničí len vtedy keď je smutný. Potom sa dajú ešte robiť také postupné krôčky k tomu aby sa to odučil, ale to je nadlho- myslím výcvik. Silou u psa nič nedocieliš, musíš ho donútiť premýšľať a ísť na neho psychologicky :)

mesiačka

Má tých náhrad kopu. Páčia sa mu aj tie, ale keď nikto nie je doma, najviac ho baví kúsať to, čo nemôže.

..uško..

ja som mala taký sprej, nejak extra to nezaberalo, a strááášne smrdel. Jedno ráno ako sme išli do roboty som náhodou rozbila tú flašku v predsieni, myslela som si, že sa povraciam, tak páchol celý dom, ledva som sa stihla nachystať do roboty, tak mi bolo zle, všetky handry a mopy som musela vymeniť. Hrozné, odvtedy to nechcem ani vidieť. Radšej zvolte fakt nejakú náhradu kúsania pre psíka, nejaké tvrdé drevo, dá sa už všdeličo kúpiť

mesiačka

Má pol roka. Hračiek má kopec. Hráme sa so psíkom, chodíme s ním na prechádzky, hrá sa aj s hračkami. Ale keď je sám doma, tak kúše úplne všetko.

Slobodna

aký starý je pes? deštruktívne správanie u psov sa prejavuje buď z nudy alebo frustrácie. Odporúčam viac sa mu venovať, hrať sa s ním, dobré sú hračky pre psov, ktoré môžu kusať- kusanie, žviachanie ich uspokojuje a upokojuje. Preto je vhodné zvoliť nejakú náhradu.

Noro 29

My sme používali ten spray, ale pokiaľ viem, funguje to len pri štenatách..ak niečo nastriekame teraz, psa to naopak veľmi začne zaujímať :-D (má rok a pol)