Ako zmeniť psychiku a myslenie

Príspevok v téme: Ako zmeniť psychiku a myslenie
nevladajuca

Ahojte, prosím vás poraďte mi, je tu snáď xy rôznych tém, verím tomu, že z každej by som si zobrala nejaké tie rady, ale vidíte, aj na to som lenivá si ich prelistovať...človek v tejto dobe je strašne pohodlný, uľahčuje si všetko, čo sa len dá :( a s tým chcem skoncovať, prosím pomôžte mi ako sa nakopnúť..

Čo sa týka jedla, neviem kde sú hranice..celý život som na diétach, potom to tak vyzerá...najskôr sa trápim, mesiac, dva a potom sa rozjem, že zas je to všetko späť a všetko úsilie v.. no nechcem nadávať..

Všetko už mám naštudované, pomaly človek ďalej zájde, 5x denne, malé porcie..ale ja stále hovorím, neviem čo sú to malé porcie, neviem ako to funguje, vážiť si potraviny mi príde na hlavu postavené a pozerať na hodiny či jem pravidelne tiež nie je bohviečo...ach, prečo musíme priberať, žijeme len raz a nemôžme si dopriať a dať si koľko chceme a kedy chceme, toto je strašné..:( moja psychika je úplne na bode mrazu, neviem prestať jesť..niekedy som sa prinútila a zvládla to prekonať, ovládať sa, ale teraz neviem čo so mnou je..možno je to tým, že nemám zmysel života, že ma nič nebaví, aj keď som skúšala a snažila sa nájsť nejaký koníček, ale keď mňa ubíja všetko naokolo..jediná radosť cigarety a jedlo...mám ísť psychológovi alebo kde ma usmernia?

Chcem konečne jesť, aby som prežila a nie žiť preto, aby som jedla :(

Pandula

Ahoj, keď som to čítala tak ako keby som to písala ja.
Ale nie v tejto dobe už, ale pred pár rokmi. Priatelia sú naozaj veľmi dôležitý v našich životoch :o) Ja mám len ozaj pár dobrých kamarátov, tých ktorým môžem povedať (takmer) čokoľvek.
Od malička trpím nadváhou, skúšala som už kadečo, diéty, tabletky ... ale to nepomáha a ak aj pomôže tak len na istú dobu a potom keď to človek naberie všetko späť je to ešte oveľa horšie ako na začiatku.
Najdôležitejšie je Tvoje myslenie! Musíš sa naučiť pozitívne. Myslieť na to, že všetko nakoniec dobre dopadne a že život je krásny! :) Neodsudzovať sa a neľutovať za to aká si, každá sme nejaká a je len na nás či sa chceme zmeniť, ale nič nesmieš siliť. Podľa mňa overený spôsob ako schudnúť pre všetkých neexistuje. Tým chcem povedať, že čo je dobré pre jedného nemusí pomôcť druhému. No jedno je isté! POHYB POHYB POHYB ... nemusíš denne nabehať 1O kilometrov, ani dve hodiny stepovať na orbitreku. Ja napríklad chodím na prechádzky so psom. Sem tam keď mám chuť a čas idem na práve spomínaný orbitrek, akurát že ma to nebaví lebo je to stále o tom istom :D Alebo sa idem len tak niekam prejsť, načerpať novú energiu do prírody ...

dianqa

ahoj,

mne pomohlo aj kratky motivacny clanok na webe o dukanovej diete - -odkaz odstránený- - ale vo vseobecnosti, ak sa dlho nevies presvedcit, ten psycholog je najlepsie riesenie...

trapenim sa na internete nic nevyriesis moja... psycholog nie je hanba, navstiv ho kym si problem uvedomujes a neprejdes do fazy, ze ho budes popierat :(

drzim palce

nevladajuca

Ďakujem, ale čo mu poviem? :(( stále je to dokola už niekoľko rokov a horšie a horšie, neviem kam to vyvrcholí...najlepšiu kamarátku mám, tá jediná ma drži pri živote...prácu nemám a študujem externe školu, ktorej absolutne nerozumiem a tiež pri nej plačem a nezvládam ju.. :(

lu

ahoj, no moj nazor je, ze chod sa porozpravat so psychologom....nevravim ti to v zlom, chcem ti pomot, viem presne co mas na mysli....otazka je, mas daku fasa kamosku?mas pracu??