Mozem byt tucna z kuracieho masa?

Príspevok v téme: Mozem byt tucna z kuracieho masa?
obezna

Tak najskor tolko ze mam 19 rokov 168 centimetrov a mam 136 kilogramov. Ja viem ze je to dost ved aj preto chodim po lekaroch a vselijakich lieciteloch. Lekary mi povedali ze mi nic neni ani stitnu zlazu nemam ani nejake poruchi co sa tyka jedla. Vobec nejedavam velke davky a snazim sa jest len tri razi za den aj ked som hladna stale. Ale vydrzim to. Napriklad moj otec jedava castejsie a neni vobec tucni. Uz som si vsimla ze napriklad v nedelu na obed nikdi nezjem viac ako on a aj tak mam stale horsiu vahu.
Pred mesiacom som bola v cechach u jedneho liecitela ten mi nanutil kopu liekov aj som ich kupila lebo bola so mnou sesternica co ma viezla autom a aj ta ma nahovorila ze nech si to veznem ze mi to mozno pomoze. Aj som to zacala uzivat ale napriklad do dnesneho dna som neschudla ani deko. Minuli tyzden som mala objednane vysetrenie u tej liecitelky Albertovej co robi v Bratislave. Tu som tiez o nej citala ze k nej ludia odtialto chodia.
Neviem co si mam o tom sudit ked mi povedala ze som neni chora ale ze sa nehybem a jem zle jedla. Teda aby som to vysvetlila konkretne. No za prve ako sa mam hybat ked nevladzem a bolia ma strasne nohi a klbi. Ked idem len tu k nam do obchodu tak sa priserne zadicham a cela som spotena. Musim si hned oddychnut. Ved aj preto som uz po strednej neisla na visoku lebo by som to nevladala tam chodit. Aj preto chcem schudnut aby som mohla konecne ist do skoli alebo do roboti.
Ta Albertova mi este povedala ze to jedlo co jedavam nie je pre mna dobre. Ja som jej podrobne vymenovala co jedavam. Napriklad maso robi mamina iba kuracie hlavne kvoli mne lebo je chude. Jedavam ho kazdi den lebo z ostatnich veci sa pribera. Ale Albertova povedala ze kuracina ma v sebe hormoni a ze preto z nej priberam. Bola som fakt dost nastvana a aj mamina ktora tam bola so mnou. Ked sme potom odisli tak vo vlaku sme to preberali a mamina sama povedala, ze to co povedala Albertova je dobra blbost. Ved sa vsade pise ze je kuracina dietna a ma sa jest pri chudnuti.
Uz neviem co si mam teraz myslet. Co mam vlasne jest?
Vcera mi sesternica hovorila ze abi som to teda vyskusala aspon tizden tu kuracinu nejest ze mozno naozaj su v nej hormoni co mi skodia. Ja by som to aj vyskusala len ake maso mam potom jest ked napriklad bravcove je tucne? Ovocie je zase sladke a zelenina mi nechuti. Ved volaco predsa jest musim stale mi je zle od hladu. Odkedi som skoncila strednu som stale doma a len placem. Neviem uz za kym mam ist a co mam robit. Nepoznam nikoho takeho nestastneho ako som ja. Najradsej by som umrela.

marlena

uf, to je riadna obezita..Naco si isla k Albertovej, ked potom pises, ze hovirla blbosti?? Blba si ty, prepac, ale asi nevies podorbnosti. Kuracie masko je sice dietne, ale je to najvacsi humus. Ked to stale jes, nedic sa, ze priberas a myslis si, ze z toho masa nie. Hydinu prepchavaju hormonmi na urychlenie rastu vahy /tuku/, produkuju to ako na pase, co najskor "vypast" a zabit. To , co ta hydina pozije, zostava v tom mase. Aj ked je kurca po smrti, to maso nesie vysoku hladinu hormonov na priberanie a to dostavas aj ty do tela...Okrem obezity su z toho problemy aj take, ze kopa zien dnes nemoze otehotniet, ak sa k tomu prida este hormonalna antikoncepcia, no, nic "lepsie" uz nemozes pre seba urobit...Takze najprv si zisti podrobnosti, az potom pochybuj o slovach odbornika..

boxxer

kuracina=hormoni, voda, antibiotika. robim s tim tak to poznam. tak co chces? nejec to daj si racej zeleninu ovocie orechy. ja to nejem vobec

Saaalvika

omg, ze mat 136 kil z kuraciny :D what a joke. dievca, ty sa zarucene musis dzgat vsetkym moznym, sediet na zadku a nehybat sa :) vypapkat sa na taku vahu je fakt neskutocne. Kuracina je fajn, ale ak cvicis ;) Mala by si jest aj rastlinne bielkoviny, strukoviny, sosovica (je extra dietna), fazula, cicer, hrach (zeleny, zlty), lusky z fazul, soyove vyrobky (su bez cholesterolu!!). Ta zenska hovorila pravdu, naozaj je kuracie aj ine maso napichane hormonami, neviem co je na tom neuveritelne, to sa vie predsa uz davno. preto ho uz dlho nejedavam.

1Anka

kika1166, MUDr. by som jej neradila vymenit, lebo lepsiu uz najst nemohla, len ona si asi jej rady zle vysvetlila. a mozno aj maminka tu zohrala zlu ulohu. lebo niektorym ludom mozes aj med popod nos pretahovat aj tak pocuvaju len to co chcu pocut. ale je to uz stara tema, zakladatelka tu nebola skoro rok a pochybujem, ze sa sem este vrati. mozno uz ani nechodi na internet. tak to totiz byva ludia zalozia temu a ked sa prispevky neodvijaju podla ich predstav tak z temy zmiznu a alebo rezignuju alebo si zalozia nejaku inu temu a skusaju, ci tam nepridu nejake prijemnejsie reakcie.

kika1166

Takže ja by som ti poradila toto: jedz 5-6 krát denne, ale malé dávky !!!!! Ovocie aj keď obsahuje cukor, je to fruktoza a je to oveľa lelšie, ako keby si mala namiesto toho jesť čokolády. Ale ovocie Jedz len do tej 14-15 hodiny. Žiadne vysmážane jedlá a hlavne NIE chipsy!!!!! Raňaky nevynechávaj a najedz sa poriadne, ale jedz len dovtedy, kým nie si hladná, nejedz uplne doplna, že už nevládzeš !! Ak máš problémy s klbami, ja by som na začiatok odporučila len prechádzky dlhé najprv 20 min. A potom stále to navýšovať aspoň na 1 hodinu a to min. 3 krát do týždňa. Potom keď niečo schudneš, tak by som volila aj napr. Bicykel, tam tak nenamáhaš klby. A ešte k tomu kur. Mäsu, môžeš ho jesť, ale nie každý deň, strava musí byť pestrá!!! A zeleninu musíš nutne zaradiť do jedalnička, niečo ti predsa musí z nej chutiť. Namiesto bieleho pečiva jedz LEN hnedé a vypi min. 2 litre vody !!!! A čistej vody, žiadnd coly ani minerálky ochutené!! To je dôležité s tou vodou. A možno by som vymenila MUDr. A neváž sa každý týždeň ale raz na konci mesiaca, nestresuj sa a len to dodržuj raz sa ti to podarí !!!! Nevzdávaj sa. ;)

1Anka

ale ved si pozrite co jej tu ludia popisali. same kritiky a zhadzovanie. sa necudujem ze sem uz ani nejde. len sa jej podla mna zhorsili komplexy.

ebi777

táto téma je stará už, ale si ju pamätám veľmi dobre :) tiež ma nenechala chladnou...
túto tému neodporúčam prečítať celú, iba ak by sa chcel niekto sám dobrovoľne rozčúliť :)

maddie

Prepáč ale načo si zakladala túto tému, keď si nedáš poradiť a stále si tvrdíš svoje? Ako môžeš tvrdiť že z coly sa nepriberá? Doktorka ti jasne povedala že MÁŠ CVIČIŤ a tvoj jedálniček vyzerá hrozne,preto máš problém, ale ty máš na všetko svoje vlastné argumenty a žiadna rada ťa nezaujíma. Tak sa nečuduj, že je ti nahovno....Zjavne nemáš ani páru, ktorá potravina je zdravá, chudá, "diétna"...ako fakt sory ale normálne som rozčúlená. Ostatní, odpustite mi to, keď si to tu dočítate.

asinie

podla mna neschudla, inak by sa tu uz bola objavila. mozno sa tu aj pohybuje na inych temach, ale k tejto sa nepriznava. mozno dokonca ma este o nejake kilecko navyse. ved vsetky dobre rady tu vzdy hodila do kosa.