Vidim hmyz - mam halucinacie?

Príspevok v téme: Vidim hmyz - mam halucinacie?
bezmenna

v poslednej dobe asi pol roka sa mi stava ze vidim okolo seba lietat muchy ale az tak realne ze sa po nich zahanam.Alebo sa mi zda ze po mne lezie chrobak,ja zvriesknem,zacnem ho zo seba zmetat a potom zistim ze tam nie je.Alebo sa mi zda ze nam po zemi beha skrecok alebo lezie pavuk.
najprv som myslela ze to je zo zraku,tie cierne skvrnky co sa mihaju pred ocami.nemoze to byt tym?bude sa to este horsit??
musim ist psychiatrovi?ako prebieha vysetrenie,co sa ma bude pytat?mam z toho vysetrenia obavy,bojim sa ze ma budu chciet hospitalizovat niekde na psychine:(

zivotalebosmrt

the lilac
ja sa snad poserem asi :D - ty tu hovoris o psychiatrii jak o nejakom tabore, kde chodia mlady ludia, su stastny a posielaju domov pohladnice :D - akoze toto co si napisal, normalny clovek, ktory ma hoci problemy, napisat nemoze....a mne ides hovorit cvok - zamysli sa a precitaj poriadne co si tam napisala...budes nasrata, ale skus aspon raz nepocuvat svoje ego :D
- nesi sama co prezil hnusne stavy...dve roky dozadu som sa chcel zabit, proste stratil zivot pre mna zmysel, zazil som take stavy ako vraj depersonalizacia osoby, cize sa ti zda jakeby si bol trocha mimo svojho tela, mal som spomalene reakcie, nedokazal som sa sustredit, nikto sa nechcel so mnou bavit....potom ma napadlo, ci by som nesiel radsej skusit psychiatriu...bavil som sa o tom aj s mamou, a nechci vidiet co som videl v jej ociach....to ma donutilo pohnut hlavou, a povedal som si ze do roka ked sa to so mnou nepohne, tak to tu zabalim....ziadna p. nebude, to by bola pre mna uplna zrada sameho seba....do roka sa mi podarilo zbavit sa depresii, mysl. na samovrazdu, zacal som snivat a planovat , nasiel som si par ludi, s ktorymi som ako-tak vychadzal, ale aspon som nebol sam...
kym ty za 5 rokov sa dostavas z tazkeho stavu, ktory som mal aj....ja po dvoch rokoch si zacinam verit(cez vysledky, nie namyslanie), ze dokazem sa prebojovat a zacat si uzivat zivota...tak vela stastia ti prajem, a potom napis ako si zapojila do spolocnosti :)
cariboo....jasne, ja neodsudzujem ludi, ktori su tam....ale nie s vlastnej vole - ked uz fakt nevedeli co maju robit, spravili vsetko co sa da, a neslo to...alebo ti, ktori ani nemali sancu to zmenit...vy co, mate tu sancu, si to absolutne nevazite...tak chodte si tam, a uzivajte si tabor :D - ja dufam, ze o par rokov budem jazdit na sportovom auticku, po boku bude sexy kocka....a s vrecka sa mi budu vypadovat eury :D - good luck, sami si vyberte...;)

Cariboo

ZaS, ty si ale nastartovany :) ale ver, ani u lekara ti nepadne vsetko same z neba. aj clovek co k nemu chodi, ma v sebe chut zabojovat,nevzdal to a isiel tam. nie vsetko sa da "rozchodit", jednoducho nato treba lieky a odbornika.

jasne ,rozhodnutie je na zakladatelke, ale neodporucam to podcenovat(ved ma halucinacie!). minimalne by sa mala porozpravat s lekarom, co jej nato povie.

the lilac

ZIVOTALEBO SMRT."KAZIT SI MENO LEBO IDE NA PSYCHIATRIU???" si cvok čo za bludy mu radíš???

kludne chod na psychiatriu to nie je hamba ver mi tri roky sa tam liečim a keby si ma poznal by si vedal ako triezvo zmýšlajuci a aktívny človek som a bola som a pomaly velmi pomaly sa dostávam z tažkého stavu ktorý trvá už 5 roky v marci bude šiesty.

áno su halucinácie aj sluchové aj čuchové a aj videit možeš veci ktoré skutočne aj citit ktoré skutočne nie su a to čo hovoríš že vidíš sa mi zdá bude tiež to chod čím skor tým lepšie vtedy sa začneš zamotávat ked to budeš len zbytočne oddialovat.

ničoho sa nemnuusíš bát zisti si v mieste bydliska na nete aký psych je tam a objednaj sa nepotrebujše od obvodného lekára nijaký papier, ver mi ti pomožu,hovorim to zo skusenosti vlastnej . vieš kolko mladých ludi tam chodi ani by si neveril.ničoho sa nemusiš bát len si ta vypočuje povedz všetko čo snimaš a vidiš, podla toho vie o čo ide a nasadi lieky nič nevynechaj

zivotalebosmrt

cariboo...
ja verim v par veci...a medzi nich patri aj bojovnost (zadarmo ti tu pecene klobasky nikto neda - jedine zeby si sa narodil jak stastkar :D)
dalsia vec: - myslim, ze si vie aj sama pomoct so sebazaprenim, a to jej len bude k prospechu...bude si potom viac verit aj na horsie veci...
ked pojde k psychiatrovi, nech uz tam ide ked to bude fakt zle a nepodarilo sa jej to porazit samej, aj ked to moze byt neskutocne tazke...
pozeraj sa aj kus do buducnosti - ....neviem kolko ma rokov, ani ci ma deti....ale urcite bude chciet mat deti, a deti by mali mat poriadne vzory pre seba, chcu byt hrdy na oca alebo na mamu (to co som ja nemal, okrem mojej mamy, ktora si tiez toho vytrpela)....nechcel by si radsej hovorit o svojich rodicov, ty vole oni tolko dokazali, on vie toto ona vie tamto, prekonali take veci a v spolocnosti sa o nich vacsinou(furt su neprajnici) hovori jak o ludoch, co daco dokazali....no a keby mne moja mama povedala, ze bola na psychiatrii, tak by som to nejak zobral, ale nijak raz by mi do usmevu nebolo..
s tym NLP to odporucam skor, to je zaujimava vec a moze pomoct, lepsie jak brat do seba nejake tabletky a hovadiny...tot je moj nazor, ona sama vie najlepsie, co chce...ostatny jej mozme len poradit

Cariboo

bezmena, moze to byt pociatok nejakej dusevnej choroby(vtedy by sa to mohlo este zhorsit) Mas to pol roka, zamysli sa ci sa pred polrokom nestalo nieco zle, coby mohlo mat negativny dopad na tvoju psychiku. Sam/a si to rozober.

Neboj,ak sa rozhodnes vyhladat pomoc, tak ver, nie je to hanba.

ps:ZIVOtALEBOSMRT si sa zjasil, preco by si kazil/a meno?!

zivotalebosmrt

zaujimavy prispevok :D - s takym niecim som sa este nestretol, ale musim sa priznat, ze nieco podobne som zazil ale trochu ineho druhu. Asi tak tri dni som citil zapach hovna. A to vsade, kde som vosiel. Ci na ulicu, ci doma, aj ked som rozpraval s nejakym znamym. Dokonca som sa ho raz spytal, ze ci neciti nejaky smrad, ze mozno sa tu niekto posral. :D Ale zobral som to z humorom a po par dnoch som na to zabudol.
V tvojom pripade sa mi to zda (mozno sa mylim), ze ty vlastne podvedome cakas nato, kedy ti co vlezie do cesty a tym padom ti tvoja hlava plni zelania :D V ziadnom pripade nechod k psychiatrovi, alebo psychologovi...vies to vyriesit aj sama, zbytocne sa budes zamotavat a kazit si meno. Skus taky experiment. Ked budes sama, zatvor sa neviem...niekde do malej izby, kde vlastne vidis kazdy kut a nemoze sa nic skryt (kupelna, alebo hajzel, tam si aspon sadnes :D) - skontroluj ci tam niesu ziadne svaby ani nic podobne....a pozoruj co sa bude diat. Ak hej, vies ze si to len nahovaras...potom sed kludne a cakaj kym budes mat v hlave prazdno...nieco na styl meditacie...good luck ;)

tokeby

Hello, cital som v obore hypnoza o pozityvnych a negativnych halucinaciach. Pozitivne znamena vidiet nieco "co tu nieje". Negativna znamena nevidiet nieco "co tu je". Halucinacie su jeden z hypnotickych fenomenov ktore je mozne sa naucit aj v bdelom stave. Ak hovoris anglicky doporucujem literaturu od Richarda Bandlera GET THE LIFE YOU WANT. Ta kniha je nieco ako NLP pre samoukov. Spomina v nej jeden pripad kedy klient vsade videl hadov. Dokazal mu pomoct, dal mu nastroje ako rozoznat co je "vymyslene" a co je "realne". To iste sa mozes naucit aj ty. Psychiater ti supne predpokladam lieky ktore mozu pomoct, ja uprednostujem vlastny potencial :)