Tragická smrť priateľovho otca

Príspevok v téme: Tragická smrť priateľovho otca
innerworld

Zdravím. Posledný mesiac je pre nás s priateľom ťažký. Prišiel tragicky o otca,málo je a berie lieky. Viem,že s psychickým vysporiadaním mu veľmi nepomôžem,môžem byť maximálne pri ňom ako opora. Keďže už prešli nejaké týždne, začínam cítiť nedostatok v intímnej oblasti. Večer si dáva silnú dávku liekov na spanie a tým pádom všetko končí. A vôbec, pochybujem,že na niečo také vôbec má chuť. Moja otázka znie, dokedy to mám rešpektovať? Môže takýto psychický tlak znamenať zmenu v intímnej oblasti na dlhšiu dobu?

innerworld

Som si vedoma ako to vsetko vyznelo. Ale taktiez som si vedoma,ze nas sexualny zivot bol zly uz predtym. Neospravedlnuje ma, ze som necitila dostatok empatie, ale uz roky neviem,co to je,kedze som ju od inych dlho necitila. Teraz ma momentalne uz ani sex nezaujima a je mi to jedno. Podporovat uz niet koho,kedze sme sa rozisli.

2bodka

Otazke "do kedy to mas respektovat" nie je velmi na mieste. Mozno si ju nechcela polozit takto. Ale pouzijes slovo respektovat, znie to, akoby bola jeho povinnost s tebou mat sex.
Ak chces odpoved, skus sa vzit do jeho situacie. Keby tebe zomrela matka alebo otec, co myslis ako velmi by si asi potrebovala sex?
Nie vzdy sa vzit do citenia druheho a nie kazdy ma dostatok empatie, ale v takychto pripadoch ti neostava nic ine iba to skusit a predstavit si tuto situaciu opacne.
Mozno budes potom chapavejsia a tolerantnejsia.

kasandra

Ako ti to napísal/a Marsmeloun, jemu zomrel otec a ty riešiš sex? Sa potrebuje z toho chlapec dostať a vyrovnať sa s tým. Myslíš, že teraz má chuť sexovať?

doubledog

tak par tyzdnov snad vydrzis, nie?

hlavne aby sa z neho nestal fetak, zavisly na tych liekoch, to budes mat potom problem na dlhsie

Ddana

Ak užíva lieky, možno ide o antidepresíva SSRI, tie niekedy spôsobujú nechuť na sex ako vedľajší účinok. Čo sa týka vyrovnávania, je to veľmi individuálne. Niekomu stačí rok, dva, niekomu 5 a niekomu nestačí celý život.

Slecna A.

pozri....si zena, nemozes to vziat "do vlastnych ruk"??? Fakt si to napisala tak, akoby si este aj priatela odsudzovala za to, ze teraz na to nema chut...Budes to musiet akceptovat tak dlho, ako si to jeho stav bude vyzadovat. My nevieme, ako dlho to bude trvat. A nezaoberaj sa ani ty tym. Skus sa so svojim telom pohrat ty sama...I ked ja osobne by som po takom zazitku tiez nemala na nic chut...ale ja som asi ina osoba ako ty...

Cariboo

innerworld, takto napisane to vyznieva velmi necitlivo. ano, pokial ho uprimne milujes, potom akceptujes aj jeho nechut. a dokedy? dokedy sa mu stav nezlepsi alebo dokedy ty vydzis, zatial si musis vystacit sama.

zewa

Ano moze. Pre cloveka je vela strata, ked pride o rodica. Uz len tym, ze si dava silne lieky na spanie dava jasne najavo, ako velmi sa trapi. Je to velmi cerstve a mesiac je naozaj malo, aby sa s tym vysporiadal a este ked to bola smrt tragicka - necakana. Teraz by sa mala u teba prejavit ta tvoja trpezliva a podporujuca stranka. Sexovat mozete cely zivot. On potrebuje teraz hlavne oporu, kym ta najvacia bolest prejde. A ta chut na sec z jeho strany je mozno ovplyvnena aj tymi liekmi. Ak nedokazes akceptovat terajsi stav a zvladat to (pretoze pre teba je to takisto neocakavana situacia, na ktoru si nemala moznost sa pripravit), skus sa poradit so psychologom ty. Vela zdaru.