Na zamyslenie

Príspevok v téme: Na zamyslenie
zewa

Zda sa mi to alebo je teraz fakt moderne mat nejaku psychiatricku-psychicku diagnozu u deti, teenagerov a adolescentov? Myslíte si, ze je to nejaky trend zapricineny velkou informovanostou, a tak do urcitej miery prevzatie niektorych symptomov a chorob vedome, ci nevedome, ale chtiac. Alebo mame v nasej krajine naozaj tolko chorych bez ohladu na to, ze su informacie v takej miere dostupne?

Mimulus

zewa - ty to snáď považuješ za módu??? Určite nie. Podľa mňa je to už dá sa povedať civilizačná choroba ale niektorí jedinci si v dnešnej dobe zľahčujú svoj neúspech tým, že je to jednoducho ľahšie sa na niečo vyhovoriť. Ja sa napríklad nevyhováram a nie som dokonca ani nezodpovedný ako si určite myslíš keďže nejdem k doktorovi. Stále ma spoločnosť akceptuje a to je v dnešnej dobe veľmi dôležité.

juicegirl

ale to nie je "moderne" ako ty vravis..
vela ludi takto trpi, a nevymyslaju si to..zda sa mi ako keby si spochybovala pravdivost ich chorob
a priciny su spomenute nizsie mozem len dodat ze k tomu patri aj nespravna vyziva, prilisna nadopovanost liekmi, nespravne dychanie atd.

doubledog

to ma mnoho pricin
okrem toho, co bolo spominane, je to aj dosledok chemickej orientacie v medicine - lekari si zvykli psychicke choroby povazovat za "chemicku nerovnovahu" v mozgu a tak ju aj liecia.

suvisi to aj s porodnictvom, destrukciou prirodzenych spolocenskych vazieb a znecistenym prostredim.
a takisto aj s materializmom a nedostatkom prirodzenej spirituality.

Mimulus

Súhlasím je to dnešnou dobou, respektíve stresom ktorý musia ľudia prekonávať denne a nie každý človek to aj dokáže. A počet týchto ochorení bude len stúpať.

- mira

Myslím, že je to zlým životným štýlom. Ľudia majú skutočne veľa problémov. Odtrhli sa od prírody, už málokto vie, čo je prirodzené a niormálne. Všetci sa spoliehajú na všemocnú chémiu, ktorá mihnutím oka a bez námahy "vylieči" všetky problémy. Až kým neskončia na onkológii.