Stránka o pracovných problémoch

Príspevok v téme: Stránka o pracovných problémoch
biela mačka

Zdravím. Existuje prosím nejaká stránka, kde poradia skutoční právnici? Jedná sa o "problémy v zamestnaní. Skrátka v práci treba dohadovať nejaké stretnutia a keď nemám splnený počet, musím aj vyše hodiny ostať po pracovnej dobe, aj dlhšie, keď mám ďalší zárobok a dopredu oznámim, že odchádzam (hodinu po pracovnej dobe) a nie je hotové, tak zazerajú a splnenie termínov súvisí hlavne s tým, či vôbec ľudia zdvihnú telefón. A ja chcem vedieť, či som v práve ja ohľadom pracovného času alebo zamestnávateľ ohľadom termínov. Ďakujem.

AdamKrt

biela macka:

no ak robis pre nejaku spolocnost, co poziciava peniaze, tak sa Ti nedivim...

Kolegom povedz, ze Tvoja pracovna doba je na 30 hodin tyzdenne. Nadcas sa pocita len, ak je Ti prikazany PISOMNE a pocet nadcasov je tiez do roka obmedzeny. Za kto bude za Teba platit ucty, ked nadcas nemas zaplateny.

Ak mas vsak pracovnu zmluvu, kde podpises, ze mas nadcasy zohladnene v plate, bez ohladu na to, ze tam mas iba 30 hodinovy pracovny cas, tak MAS SMOLU, ze si to podpisala, pretoze vtedy Ti zamestnavatel moze navalit tolko prace, ze to za 30 hodin nebudes stihat a musis nadcasovat.

Dalsia vec je, ak si podpisala, ze urobis denne, alebo tyzdenne tolko a tolko zmluv a nedodrzist to, tak to mas pekny pruser, ak si to neni schopna dodrzat. To by Ta mohol zamestnavatel vyhodit velmi rychlo, pretoze porusujes zmluvu.

S pravnikmi nic nevyhadas, lebo ak sa zacnes natahovat, zamestnavatel Ta moze na zaklade pre neho vyhodnej zmluvy vyhodit, ze ju sama porusujes.

Vidim to na niekolko riesenie:
a/ hladat si nove zamestnanie, lebo ozaj skoncis dalej na praskoch. Pri Tvojej povahe, nemas k tomu uz daleko...

b/ zacnes byt flegmaticka. Rovno povies, ze si lojalna do vysky svojho platu a kedze mas tolko hodinovy cas, tak ak potrebuju, aby si pracovala dlhsie, povedz ze nemas problem, ak sa upravi zmluva na dlhsi pracovny cas, ktory bude nalezite zaplateny a potom nie si nutena odchadzat, ze si potrebujes hladat dalsiu robotu, aby si sa vobec uzivila. Je to risk. Bud sklapnu, alebo si zacnu hladat novu silu...

Kedze si vsak uz teraz na nervy, najlepsia varianta je A/...

Este by sa dala jedna varianata - byt uplne flegmatick a ingrovat uplne ich reci..... alebo hadava. Ignorovat totalne kolegu..... alebo na neho nakricat, ze si to vyprosis, ze si s nim slony nepasla a nech si trhne, ze mas 30 hodinovy pracovny cas a z niecoho zit musis.

biela mačka

a ešte aj kolega, s ktorým sedím v kancli sa ku mne správa tak, že každý deň revem - mňa tam už to fakt nebaví, zasran má o 15 rokov menej a správa sa ako k handre ku mne, buď odídem, alebo
fakt skončím na tabletkách, ja mu hovorím niečo pracovne ako bolo a on si nedá to vysvetliť

biela mačka

a ked chcem odísť, ked nie je hoové a je to po mojej pracovnej dobe hodinu, sú reči, že nie som lojálna k firme - a ku mne je kto lojálny, že zadamo nadčasujem? a tí ľudia v telefone sú tak arogantní občas, že mi je na vracanie

biela mačka

zmluvu mám tak napísanú, že 30 hodín týždenne a dene musím dohodnúť určitý počet zmlúv - čo sa často nedá dodržať, lebo niekedy ľudia aj dve hodiny neberú telefón - a nadčasy mám neplatené

AdamKrt

Od pravnikov sa clovek pri kazdej otazke docka odpovede: "To je, ale zlozity problem, to si musim nastudovat...". Miesto toho, aby sa poradilo sa natahuje cas, aby si pravnik mohol viac pytat, pretoze kazda hodina sa pocita.

biela macka: vsetko je to o tom, ako mas postavenu zmluvu, ci mas nadcasy platene, alebo nie. Mozes mat nadcasy zohladnene v plate a potom Ta zdrzovat mozu, ako chcu. Je uplne jedno, preco Ta zdrzuju. Ak nebudes zamestnavatelovi vyhovovat z akehokolvek dovodu, blizis sa k tomu, ze Ta prepusti a zamestna sa inu osobu, co mu bude viac vyhovovat.

krtko-lampa

Je tam kopec takychto otazok a vela krat ti poradi aj pravnik/podnikatel. Ak chces iba spravne odpovede od pravnikov tak chod za nimi a zaplat im ...