Afty po návšteve zubárky...

Príspevok v téme: Afty po návšteve zubárky...
karaticka

Ahojte, mám problém s tým, že vždy ked pridem na dotiahnutie strojceka, vymenu drotiku... do vecera mam kopu aftov na jazyku... teraz mi nasadzovala zubarka aj na spodne zubky strojcek, a do vecera som dokonca mala aj herpes, alebo horucku alebo neviem co to je, a plny jazyk aftov... uz je to treti den a ustupuje to... ale vzdy to mam po navsteve zubarky... ja neviem, ci si neumyva ruky alebo co... bola by som rada, ak by ste mi napisali, ci to moze byt aj nieco ine... lebo ja uz len ked lezim rozmyslam, kde tie ruky mala, ked vzdy sa mi vyhadze jazyk....

simka111

ja som zvyčajne po navšteve zubarky chora... nie tak že mam chripku, ale citim že ma boli hrdlo a tak dalej.. moja mama tiež..
A tiež ked som v strese dlhšiu dobu, napr. škola a potom pridu prazdniny, ukludnim sa a som chora,predminule ak minule vianoce som bola chora... dufam že to tretice to už tak nebude...

Mimulus

A vypláchni si s ním ústa hneď ako prídeš od zubárky. A keď nie čajovníkom tak ústnou vodou - prevencia :)

orchidejka

vies u zubara to je take...nemalo by sa to stavat ale bakterie mozu ostat na zle vydezinfikovanej vrtacke, roznych pristrojoch, navyse ruky (rukavice) zubara..je to nachylnesie na vznik aft a navyse ak mas ty oslabenu imunitu, predsa v tomto obdobi, ked kazdy kasle, smrka a je chory.. uz ti proste nic nepomoze. bud sama preckas ked ti odidu alebo kupit do zasoby ten cajovnikovy olej a ked pojdes opat k zubarke, budes mat hned po ruke prvu pomoc.

karaticka

dakujem za reakcie...
ono ale afty ja nemavam... problem je iba po odchode od zubarky... keby to bola imunita, nemavala by som to stale?

Mimulus

Ten čajovník je ozaj super - mám odskúšané. A ak mávaš takéto veci častejšie tak si dávaj pozor na vyčerpanie - býva to aj predzvesť choroby. Ja obyčajne dostanem herpes a presne do týždňa chrípku.

orchidejka

to bude imunitou..proste s tym nic neurobis. ja napr afty po navsteve zubara nemavam, ale minule bola kolegyna u zubara a tak isto na druhy den mi vravi ze sa jej vytvorili afty. je to dost neprijemny pocit. na afty ked tak sa ich chces hned zbavit je dobry tea tree oil, velmi dobre ich vysusi. tak isto ak mas doma napr tantum verde roztok, tak vyplachni ustnu dutinu ale od toho necakaj az take zazraky. lepsie je ked si to niecim potries cim to vysusi.

Mimulus

To nie je nič neobvyklé hlavne pre ľudí s kolísavou imunitou. Aj ja mávam herpes aj afty ale nie je to pravidlom. Neviem to nebude hygienou ale niečím iným... Nikto iný to totiž u nej nemá. Ako píšem ja si myslím, že by to mohla byť imunita. Ja keď som napríklad v pracovnom kolobehu celý rok a naraz sú nejaké sviatky tak sa to vyčerpanie prejaví tým herpesom. A po ňom vždy nasleduje nejaká choroba. Sranda je však v tom, že ak by som pracoval ďalej tak mi nič nie je ale akonáhle príde to uvoľnenie a zbavenie sa stresu a zvýšenej dávky testosterónu tak je to tu... S tým sa asi nedá nič robiť - mohla by si poprosiť zubárku o to aby si pred zákrokom dobre vydezinfikovala ruky, že máš slabšiu imunitu a vždy keď od nej ideš tak sa ti spraví opar. Jednoducho jej to povedz narovinu.