Pes hrabe do krvavých labiek

Príspevok v téme: Pes hrabe do krvavých labiek
Lucia152

Mám 9 ročného kríženca malého vzrastu. Cez deň je voľne pustený na záhrade dosť veľkého rozmeru na noc ho zatvárame aj s ostatnými zvieratami (fenka a kocúr) do ich "domčeka". Časť komplexu budov na dvore, ktorá je zateplená. Môj pes - Dunčo má občasné zúrivé chvíľky, kedy sa chce odtiaľ dostať. Avšak teraz sa to dostalo do takej fázy že okolo dverí sa preškrabal a prehrýzol drevotrieskou, a chodil krívajúci a trošku zakrvavený. Nie že by sa mu z tej laby pustila krv ale chĺpky okolo má červené. Tak sme skúsili na drevo nabiť plech ale začal rýpať aj do neho a teraz už na labku vôbec nestáva. Čo stým? existuje niečo čím by sa to dalo postriekať aby ho to odpudzovalo? rozmýšľala som už aj nad tzv. botičkami pre psa ale to by sa muselo kombinovať aj s košíkom aby si ich nestrhol a to sa mi zdá dosť také tyranizujúce.

Iba Katka

Tiež by ma zaujímalo, či ho musíte zatvárať. Možno má nejakú klaustrofóbiu alebo niečo a v tom domčeku šalie.

Moja stará mama v zime na noc dáva psa do domu, do predsiene, kde má dostatok miesta a teplo (je tam síce len nejakých 15 stupňov, ale psovi stačí)

Naja85

Co s tym? No jednoducho odstranit vec(=zatvaranie), ktora robi z vasho psa psychicku trosku(co sa mu ani necudujem). Hladajte ine riesenie okrem zatvarania, striekania blbosti, davania kosika a boticiek, ak ho nechcete vziat dnu k sebe.