Prestala som rásť!

Príspevok v téme: Prestala som rásť!
verôna

Nikto mi nevie pomôcť jednoducho som prestala rásť,vždy som bola dosť vysoká na svoj vek ale z roku na rok sa rast úplne zastavil mám 15 rokov,nemám menzes ani žiadne poruchy ktoré by rast ovplivnili.Lekárka mi jednoducho povedala že ešte porastiem o niekoľko mesiacov,je tomu rok a pol a moja výška sa nezmenila...vôbec...mám len 167cm,niesom tučná mám normálnu váhu.V čom môže byť tento problém? viem rastieme až do 18,ale moje rovesníčky ma predbehujú pomali som najmenšia s triedy a to som niekedy bola najvyžšia. Dosť ma to trápi,onedlho dostanem menzes(taktiež o 2 mesiace oslavujem 16rokov).Je nejaka pomoc?

Lulita

priemerna vyska zien je 168 cm, ja som prestala rast v 13 so 174 cm...ale po menstruacii som narastla este 10 cm, mala som 164 ked som dostala v 12 rokoch

RNG

Viac spat(kosti rastu v spanku a v tom veku treba 9 hodin) poriadne jest, tj aj hodne zelenin na mineraly, a necvicit s tazkymi vahami. Aktivny sport obvykle zarazi rast.

mifor

Panebože, že "len 167cm". Veď to je normálna priemerná výška. To musíte mať v triede nejaké obryne, keď si pomaly najnižšia. Nehnevaj sa, ale u teba je jediná pomoc, pár buchnátov, aby si sa spamätala :-)

pompom

ved si priemerne vysoká:)a ked si vezmeš podpatky tak máš 177 takmer 180cm.

neprirovnávaj sa zbytočne nie si malá , ani vysoká ale premerná čiže nemalo by ta to trápit, vyzeráš vcelku dobre.

ale máš pravdu že ty si bola najvyššia,a teraz ta predbiehaju.

si spominam na zdš na niektoré privysoké divečatá ale ked boli už v 7 triede ich dobehli ostatné a oni ostali priemerné, určite si dostala aj skor krámy ako ostatné čo?

flegma

ze len 167... co by ine dievcata za tolko dali... vysku neovplyvnuje menzes, ale v prvom rade genetika, teda ako vysokych mas rodicov