Bývanie a vzťah s matkou

Príspevok v téme: Bývanie a vzťah s matkou
Clemenzo

Mám 31 bývam stále u mamy. Je totiž už na dôchodku nemá žiadne sociálne kontakty s nikým ,teda je stále doma a vie o každom mojom kroku a to ma neskutočne vytáča.Občas to nezvládnem a dám jej najavo že jej prítomnosť mi vadí a potom sa to začne..Plač, obvinenia že za jej pos.aný život môžem ja že kôli mne sa nemôže s nikým stýkať že si nedôveruje, že chce čím skôr zomrieť lebo ju tu nechcem atd.Už dávno som ju prekukol viem že sa na mňa upla a je to len snaha o zmanipulovanie pretože som jediný kto s ňou udržuje kontakt.Snažím sa z ničoho neviniť a obvinenia že ja som ten hajzel čo za všetko môže ma psychicky dávajú dolu.Za svoj sprasený život si môže každý sám.Pritom vždy som sa k nej správal s rešpektom a slušne. Urobila pre mňa veľa dobrého a aj si ju za to vážim.Problém je v tom že pri mojej poslednej snahe sa osamostatniť sa k tomu postavila tak že akože dovi dopo končíme. Pri tom vie že je jediný môj blízky človek.Aj keď v detstve som sa od nej napočúval veĺa vecí ktoré mi znížili sebavedomie, ale chcel by som to hodiť za hlavu.
Takže teraz k veci mám v pláne si prenajať izbu a odsťahovať sa prenájom bytu ani hypotéka neprichádzajú do úvahy..Poraďte ako ju mám spracovať aby ma konečne nechala ísť si svojou cestou prestala mi hádzať polená pod nohy??

Clemenzo

ďakujem všetkým za príspevky..

Slecna A ano mam cosi usetrene a co si tym chcela povedat
Byt v ktorom byvame je môj a investoval som do oprav, ale nemozem tu byvat to som este vtedy nevedel ze sa to nebude dat

Slecna A.

Fuhaa, no to si sa velmi skoro vybral od maminky...Nechcem sa nijak do teba navazat, ale kedze mam kamarata, ktory ma presne tvoj vek a presne tvoj problem, neda mi. Ak si si za tie roky zarabal a mame si prispieval co to na domacnost, urcite mas cosi usetrene. Ak nie, tak ti potom nerozumiem uz vobec. Ja som po skole tiez dva roky byvala este u rodicov, setrila si z vyplaty kazde euro a minala len na to najpodsatnejsie. Moznost byvat doma treba vyuzit na to, aby mlady clovek usetril, nie len preto, aby si uzival hody maminej kuchyne, sluzby ako zehlenie, pranie a upratovanie...
Mama sa na teba velmi upla, to nam je jasne vsetkym, aj tebe. Odist zo dna na den asi nemozes. Postupne ju na to pripravuj, snaz sa s nou o tom komunikovat. Najdi jej daku zaujmovu cinnost - existuju rozne kruzky, alebo jej zadovaz psika ak by bola schopna sa on postarat. Potrebuje si vyplnit svoj volny cas. Ale samozrejme, neobvinuj sa za to, ako ona uvazuje. To, ako vnima svoj zivot, je cisto jej problem... :)

Mrska Silvuska

..nespracujes ju. najdi si byvanie, oznam, ze vtedy a vtedy sa stahujes, uisti ju, ze samozrejme pokial bude nieco potrebovat (ale da ti vediet dopredu), rad pomozes, no chces a potrebujes zit vlastny zivot. ono to chvilu potrva, kym prestanu citove vydierania, uplne neprestanu nikdy, len intenzita bude ina. to vydrzis. pretoze nie je nic krajsie, ako pocit, ked zijes konecne sam pre seba a podla seba.
vlastna skusenost....drzim palce.

kasandra

Tak má len teba a bojí sa, že ak sa odsťahuješ, tak zostane už úplne sama, sa jej nediv. Ale na druhej strane ty máš už 31 rokov a tak ti nemá právo brániť sa osamostatniť. Keby si sa oženil už v takej 25tke, tak čo? Nemá právo ťa držať u seba nasilu. No sú aj takí rodičia. Môj jeden známy chcel odísť za prácou do Talianska, a keď sa to dozvedela jeho matka, tak začala simulovať rôzne choroby, a tak nikam nešiel,bol totiž jej jediným synom. Aby nebola až taká opustená mohol by si jej zabezpečiť členstvo v nejakom dôchod. klube, sú také. No to by musela chcieť tam ísť. Ak má kam sa odsťahovať, tak sa odsťahuj, máš právo aj na svoj vlastný dospelácky život.

kafe

Nikdy ťa nenechá ísť. Odsťahuj sa bez ohľadu na jej reakciu a ona si na tento fakt bude musieť chvíľu zvyknúť. Ju to prejde. Možno.

alibi

urob si citlivo po svojom. urcite ju nespracujes ocividne je uplne upnuta na svoje negativne myslienky a nehodla sa ich vzdat. deti nie su majetkom rodicov!

doremi

ak ta ma rada, tak to pochopi a bude brat ako samozrejmost. ak nie, po case sa s tym zmieri tak ci tak

ludia, co to skusaju s psychickym vydieranim si zvasca nevedia vazit druheho, ani keby si im zniesol modre z neba. a majetnicky cztah nema nic spolocne s laskou ani respektovanim ineho, cize vobec neber do uvahy co sa ti snazi nahovorit

Dadula56

Jednoducho sa odstahuj, oznam to, ze sa stahujes a nic viac neries. Ona ta citovo vydiera, ale ver mi, ze si to "koncime, dovi dopo" velmi rychlo rozmysli.

doubledog

nijak ju nespracuvaj, to nedokazes.

len ju postav pred hotovu vec a odstahuj sa.
a ak bude robit prieky, prestan s nou na cas komunikovat.