Šikana, ohováranie

Príspevok v téme: Šikana, ohováranie
Anulka 114

Dobré ráno,
chodím na VS prvý rok som od domu cca 270km. V škole sa mi darí ale na internáte je to horšie mám spolubyvajúce s ktorými som si nesadla. Tie spolubyvajúce ma ohovarajú všade tade. Maju vela kamarátov kde som terčom asi ich ohovárania mám taký pocit. Raz večer prišli ich kamaráti do našej izby okolo 3 ráno povedala som im nech idú preč že spíme. Ten jeden na mńa vybehol a začal mi nadávať do K****. potom keď zatvoril dvere na celom internáte hovoril že som K*** a že som im robila striptíz. Ja neviem čo mám teraz robiť som z toho smutná samozrejme baby sa na tom zabávali. Mám ísť do kancelárie Ubytovne kde bývam a nahlásiť to alebo ako to mám riešiť?

Ďakujem za skorú odpoveď Anka

ivana45

Anicka, klebety nie su v tvojej moci. Nevsimaj si ich. Vraj pomaha trik: zverejnit ích. napr. "XY o mne hovori, ze som robila striptiz. Je to hovadina, ale ked uz, tak to vedzte vsetci. Anicka"
Na buduci rok budes byvat s inymi dievcatami, skus to vydrzat. Ale zasa - od intraku nemozes cakat komfort domova - ze ta nikto v noci nevyrusi. Drz sa.

Mimulus

Ľudia a ich povahové vlastnosti sú raz dané a ak je niekto debil tak to neznamená, že z neho výška spraví inteligenta.

hranostaj

tak nieze by som bol nejaky co si honi ego na tom, ale potesi ked sa prejdem po supermarkete a velki frajeri dokladaju tovar a na bol huby sa mi pozdravia

Mimulus

Presne - človek ktorý si prežil niečo zlé a zažil šikanu sa môže lepšie presadiť :) A máš pravdu na vysokej škole by mali študovať len múdri a inteligentní ľudia ale... Je kríza a školy berú všetkých - veď na každého žiaka je dotácia :( Je to veľmi smutné

Iba Katka

Sám píšeš, že život nie je o tom, na niekoho sa spoliehať, ale radíš jej, nech si nájde niekoho, na koho sa bude môcť spoľahnúť.

Môj názor a rada je taká, že bude určite menej stresujúce (takto pred skúškami) ich ignorovať a potom sa zbaliť, ako hľadať spolubojovníkov a vracať šikanérom úder. Lebo v boji môže prehrať a potom už možno bude neskoro na to, aby zmenila izbu.

To je môj názor, videla som viac ako jednu šikanu a väčšinou šikanovanému pomohlo len zmeniť kolektív/školu.

Leela333

Takto to nefunguje Mimulus. Najlepšie spraví, ak sama odíde. A navyše tá tvoja rada s tričkom...je mierne detinská a navyše by to podľa mňa zosmiešnilo len ju, že aké tričká nosí.

Inak ma zaráža, že takéto nedozreté bytosti sa nachádzajú ešte aj na výške.