Depresie a zhorsene kognitivne funkcie

Príspevok v téme: Depresie a zhorsene kognitivne funkcie
DannyGirl

V minulosti som trpela dost silnymi depresiami a raz som mala aj skoro uspesny pokus o samovrazdu otravou medikamentmi. Moj problem spociva v tom, ze odkedy trpim na tuto chorobu, tak som taka akoby spomalena, pomalsie mi to aj mysli, tazko si pamatam veci a tazsie sa mi nove veci ucia...Je toho celkom dost. Mate niekto s tymto skusenosti, ci je to uz trvaly stav alebo sa to da zlepsit? Je mi zo seba biedne, ludia si o mne myslia, ze som hlupa a jednoducha. Niekedy mi je az z toho do placu, ale co im poviem?...aj tak by si mozno mysleli, ze si vymyslam alebo co.
Prosim len seriozne odpovede, ziadne teorie, ale Vase skusenosti. Dakujem

DannyGirl

Uz asi druhy rok neberiem ziadne lieky, trosku sa to zlepsilo. Ale proste mam pocit, akoby mi "odisla" cast buniek. Neviem, ako to mam povedat, aby ste ma rozumeli.
RNG a vysvetlis mi tieto veci aj tak ludsky? Co su nootropika a na co je dobry vit. D3 a kde ho najdem?

koniec sveta

Luciano, ty si nejaka zvlastna celebrita, hotovy vseumelec:-D najprv "vysoky statny uradnik", potom "rentier", teraz "celebrita v oblasti umenia a vedy", no hotovy Leonardo da Vinci :-DDDDDD
pravda je vsak taka, ze si byvaly tazky narkoman a teraz obycajny invalidny dochodca s prilis bujnou fantaziou :-DDD

RNG

Skus brat nootropika, velke davky vitaminu D-3(10 000 IU) a precistit si pecen protokolom dr Berksona a telo enzymami.
Otravovanie tela chemickymi antidepresivami velmi nepomaha, najma dlhopdobo to ludi poskodi.

luciano

Ahoj Danny
Aj ja mám podobnú skúsenosť. Kedysi som bol významnou celebritou v oblasti vedy a umenia. Pred siedmimi rokmi vo veku 45 rokov som ochorel na ťažkú depresiu a v poslednom roku mi diagnostikovali aj schizofréniu. Mám podobný problém ako ty. Zistil som, že strácam kognitívne funkcie a kreativitu. Proste, že hlúpnem. Nedokážem už čítať ani odborné knihy, nedokážem písať odborné články tak ako pred tým. Je to so mnou tak zle, že som dostal plný invalidný dôchodok. Som síce z toho nešťastný, ale moja psychiatrička mi povedala, že je to prirodzená súčasť choroby a stav by sa mi už nemal ďalej zhoršovať. Povedala, že aby som skúsil písať poviedky, alebo niečo maľovať. A mala pravdu, písaním poviedok sa mi celkom uľavilo, mám pocit, že už nie som taký neužitočný.