Som sympatické dievča?

anjelik*

Lost, ja som len napísala , ako sa vo všeobecnosti hodnotí krása. Pravda je, že keď tak vytvorili nejakú ženskú tvár, výsledok sa moc nepáčil. Otázka zakladateľky je hodne nepodstatná...pretože je na to tisíc odpovedí..od zdôrazňovania osobitosti, cez vnútorné vyžarovania až po neviem akú duchovnú hĺbku. Preto som odpovedala tak všeobecne, pretože aj takto sa dá na to, čomu sa v ľudskom ponímaní hovorí krása, nazerať. Pre mňa ale musia byť splnené tieto tri kritériá, aby sa dal objekt považovať za krásny: musí mať vnútornú usporiadanosť, funkčnosť a súdržnosť. :o))
A prepáč, ale to auto ma nejak nechalo chladnou...kopa pozahýbaných plechov. :o)))))

lost

ale tu je nejaka aplikacia :P

www.switched.com

plus som videl dokument, kde tento golden ratio uplne zmietli zo stola, na ludsku tvar to proste nejde aplikovat (napr co myslis, kolko ludi si uvedomuje, ze oci su V STREDE hlavy a nie v hornej polovici? maaalicko a preto nevedia kreslit ludske tvare ;) to je prva lekcia v umeni, ked uz sme pri nom..)

lost

preco sme napr mali telky v pomere 4:3 alebo dokonca 1:1 tak dlho? :P 16:9 je len pohodlnejsie pre oci, a ani to nemusi byt ideal..
len som chcel napisat, ze zakaldat na nejakom zlatom reze je zly pristup k veci, kedze je mnoho inych veci, ktore su krasne aj bez toho aby tam bol nejaky zlaty rez..
napr toto, kde tu je golden ratio??? ;)
3.bp.blogspot.com

lost

To je nadlho :)
Ale to ze niekto nahodou trafi umelecke dielo s 1.618 ci kolko to.. este nic neznamena :)
je mnoho inych ratio, plus ten golden ratio vobec sa s nim neda pracovat, to uz nie je umenie, ak idem podla rovnice 1:1.618 a ani na burze sa to neosdvedcilo atd, ale to ze to ma slimak ako v ulite ten pomer, to je tak "zahada" :D (/irony)
viem o tom dost, kedze som s tym zabil vela casu, ale je to dost kontroverzne..
preco asi mame jedno velke okno a jedno male? zeby nejaky zahadny a magicky vesmirny zlaty rez, alebo prakticky pomer ? atd..atd.. zalezi od uhla pohladu :P

anjelik*

Či si sympatická, sa dá zistiť predsa z reakcií ľudí na teba. A či si krásna? Na to slúži tzv. *zlatý rez*. Googli. ;o)))

lost

ne :D ale videl som dokument ze takto overovali symetriu sfingy v Egypte a bola dokonale rovnomerna a sumerna, co je divne, kedze to bolo vytesane pred tisicmi rokov a material je myslim zula ak sa nemylim.. zaujimave, ale tak da sa to pouzit aj na cloveka :P

lost

:D mozno existuje, ale ciste teoreticky, staci sa odfotit s obycajnym fotakom z profilu, tj. nech je tvar centrovana do stredu, potom urobit kopiu fotky a z nej negativ (na priehladnom podklade), otocit to a tak sa da skumat symetrickost tvare, ak by niekto chcel..