Prokurator versus sudca

wyx

a zalezi este aký trest mu hrozí v prípade uznania viny. ale je vela takých co im hrozí vysoký trest a sú na slobode.

wyx

ak sa tí poškodení vyjadrili kladne na adresu tvojho manžela a on sa bude dostavovat na každé predvolanie očtk a súdu a ak ma advokata, ktorý to vie aj obhajit, tak si myslim, že by to mohlo zabrat. ale zial do hláv sudcom súdov nevidíme, a krajským sudcom uz vôbec...

wyx

neviem ako funguje "dodávka" spisu z toho okresneho sudu na krajky sud, v akej lehote im to poštou príde. alebo ak to vodič vozí. čo asi nie. ale dufam, ze to uz by mohol byt mozno koncom januára aj vonku. vela stastia. :)

wyx

hm. tri dni na odôvodnenie stažnosti prokurátora. cize stvrtok, piatok by to mohlo ist na krajský súd... pokial samozrejme nepotrebuju na kraji, aby boli pripojené doručenky... (lebo, co na tom, ze vazby su priorita, buzerovat okresne súdy treba...) Ale predpokladam, ze cakaju na doručenky, cize sa tam spis dostane az po novom roku. Ako daleko sídli okresný súd o krajského súdu?

otazka3

Neviem, asi este nie, neviem ako dlho to potrva, ked okresny sud sa uskutocnil 19.12, tak neviem za aku dobu to vobec posunu na krajsky.

wyx

to by mohlo pomoct. myslim. ale do hlav krajskych sudcov nikto nevidi a komentovat niektoré ich počiny si nedovolím... ako to dopadlo? uz isiel spis na krajsky sud?

otazka3

A moze mu pomoct, ak sa postihnuta strana, manzel mal totiz nehodu, vyjadri kladne na jeho adresu trebars pisomne na krajskom sude, bral by sud do uvahy, aj take nieco?

Iba Katka

Prokurator ma pravo sa odvolat proti rozhodnutiu sudcu, dovody musl uviest do odvolania.

Krajsky sud vezme do uvahy dovody prepustenia manzela a dovody odvolania a sam rozhodne podla seba