Ako sa prestať hrbiť?

Príspevok v téme: Ako sa prestať hrbiť?
Meretseger

Večne sedím poskrúcaná ako paragraf, a vyrovnám sa len vtedy, keď si to uvedomím. Rovnako je to s prekríženými nohami - je to moja obľúbená pozícia, ale neprospievam nohám, že áno. Tak by ma zaujímalo, či náhodou nemáte nejaké tipy, ako si zautomatizovať správne držanie tela, aby to šlo aj podvedome.

tomik119

Ja odporucam jednoznacne ortopedicku stolicku, ktora kopiruje pohyb tela., tzv. dynamicke sedenie. najlacnejsie su ergobejot.

jennifer30

V pajončeku bola tiež elektronika: "Pajonček je zariadenie, ktoré obsahuje popruhy a zvukovú alebo vibračnú signalizáciu." Ale to je jedno, je veľa podobných zariadení, už si ich aj našiel :)

Magy

hmmm... ak sa dobre pametam, pajoncek bol skor stahovaci pas.
toto je elektronika.
nasiel som nieco na dealextreme, vola sa to posture alarm ( dx.com )
aj ked je to na inom principe, je zapojene v usb a pripevnene na vrchu monitora, meria vzdialenost hlavy od monitora, ak sa nahrbis/priblizis k monitoru, zapiska to: www.designverb.com

ja som mal povodne na mysli toto:
gizmodo.com pripadne toto: www.b2bage.com

oba pracuju na rovnakom principe, co som opisal v predchadzajucom prispevku. najme ten posledny je fakt maly, nevidno ani pod satami,trickom...

takze uz len zalezi, do coho chce Mer. investovat ;)

Magy

ja nechcem aby to vyznelo smiesne, ale kdesi som videl taku somarinku pre deti proti hrbeniu sa, zavesis si to na chrbat cez plecia ako ruksak, su to prakticky len take popruhy a vzadu na chrbate kde sa spajaju je obycajny bzuciak. akonahle sa zhrbis, dojde k napnutiu tych popruhov a tlaku bzuciaku na chrbat - zabzuci. teda, skor zavibruje, takze nebzuci to hlasno az k susedom ;)
az to najdem, dam vediet ;)

jennifer30

Myslím, že by pomohlo cvičenie cvikov na chrbticu. Keď som ich cvičila, tak som chodila aj podvedome viac vystretá. Ale nevydržalo mi to dlho, nebavilo ma to, takže chodím aj naďalej hrbatá so skoliózou :)

kafe

Meretseger, obávam sa, že podvedome ani automaticky to nepôjde a budeš na tom musieť vedome pracovať. To znamená - zakaždým, keď si to uvedomíš, tak sa vystrieť, prípadne pridať pár cvikov na krčnú chrbticu a prekrížené nohy dať jednu vedľa druhej. Ono človeku je pohodlné hrbiť sa, lebo prestáva používať svaly, čo držia chrbát vzpriamene a preto mu správne držanie tela neni príjemné. Ale okrem toho, že to nevyzerá pekne, nesprávne držanie tela môže byť príčinou bolesti hlavy, tŕpnutia rúk a iných vecí, ktoré som už zabudla :) Aby si sa tomu vyhla, nemusíš sedieť vystretá ako pravítko stále, ale stačí sa niekoľkokrát denne na 10 sekúnd narovnať - vypnúť hruď (ramená/lopatky zatlačiť dozadu), vtiahnuť brucho a hlavu zasunúť ako šuflík dozadu (ak sa postavíš chrbtom ku stene a "prilepíš" sa k nej, tak zhruba zistíš ako by ten vystretý chrbát mal vyzerať). A cvičiť. Bez toho to asi tiež nejde.

arriva

a este nieco, Matej, nemyslim ze si sposobily na vykonananie tejto prace. aj ked je to len trapne adminovanie na nejakej netovej stranke, mal by mat aspon schopnost vyjadrovania sa k problemu. Macca nikdy nemazala prispevky len tak. Si naozaj mizerny administrator.

arriva

fasisticke praktiky. poprosim toho hajzlika co stale hlasi prispevky a temy, nech mi tieto moje odklikne, nech sa admin zobudi.