Muz pedant, kritik a ziarlivec

Príspevok v téme: Muz pedant, kritik a ziarlivec
bzzzz

s muzom sme skoro 20 rokov,

mam ho rada, vie ma rozosmiat,je pracovity, schopny, citim sa s nim dobre (kym nevystraja), no jeden z problemov mame v tom, ze on je vacsi pedant ako ja, a ja popri nom vyzeram ako lajdak. (zacalo sa to prejavovat pomaly, postupne a posledne roky je to vyhrotene)

kazdy den odolavam jeho poznamkam, ako zle povysavam, ako dlho vysavam a aj tak zle, ako miesto umyvania len rozotieram, aky som velky bordelar, ako chodim po blate, miesto po suchom mieste, ako varim, ako nakupujem, ze ak je v zelovoci jeden zhnity pomaranc, urcite ho kupim ja, ako vyzera moje auto, a podobne, vacsinou vybuchnem a necham, nech porobi vsetko on, co aj spravi, doma zastane vsetko, ale lezie mi to na nervy, najlepsie sa mi robia domace prace vtedy, ak nie je doma,

je tam aj dalsi problem, ziarli na mna, pricom nema dovod, radsej nikam nechodim, okrem prace, aby som mu nedavala pricinu, no ak raz za cas idem, napriklad na stretavku zo skoly, uz je ohen na streche, takze radsej nepijem, aby nemal prilezitost odsudzovat, ake su zeny, ked su opite,

no a nasledok je taky, ze mu to vsetko podvedome vraciam, upla som sa na robotu, som v nej od rana do vecera, potom ma cakaju domace povinnosti, a potom odpadnem, nevladzem sa mu venovat kazdy den, iba raz za tyzden,
viem, ze jemu to nestaci, ale ja nechcem.

mnohokrat sme mali o tom debatu, vysvetlil mi, nech ho neberiem, vazne, ze on len tak vybuchuje, ale nemysli to tak, ale ja sa neviem cez to preniest, a trva to uz par rokov, bojim sa, ze sa odcudzime, a ze sa nas vztah uplne rozbije, milujem ho, no aj sa mu mstim, ak nahodou ide on von s kamaratmi na celu noc, ja mu potom tiez vytvorim hystericku scenu o tom, ako sa vie bavit, ale s uplne inymi zenami, vtedy su mu dobre aj opite, len to nesmiem byt ja, a mozno mi je aj neverny, zo mna chce svaticu, mna len kritizuje, ale v krcme sa zabavi aj s babami, ktore tam su, len nech ja nie som v takom nedostojnom prostredi a potom sa nebavime, a vsetko smeruje k rozchodu

neviem, ako mozem zmenit tento stav, ale som zufala, citim, ze to neskonci dobre

todayspied

mám rada ked psychologička v tv povie a vedei párovu terapiu na záchranu manželstva a je tri krát rozvedená už.

on nebola ochotná podvolit sa partnerovi, nebola ochotná zniest niečo čo jej nevyhovovalo, ale radit to vedia.
Ja by som nemohla tie polopravdy a klamstvá počuvat,mám radá pozadie vedecké poznanie vysvetlenie,čo oni nie velmi chcu aby ludia ovládali, stali by sa zbytočnými.

počula som už dávno si otvorili predmanželskú poradnu a vštci boli porozvádzaný a niektorý aj viackrát.Radi sa do všetkého miešaju ,radit je lahšie ako sebe si pomoct.

to čo mu je je osobnostná konštelácia len minimálne sa dá korigovat, je to sučast jeho sosbnosti,sú práce kde sa práve pedantná 100perc práca vyžaduje.

som z dvojčiat, som poriadkomilovná systemamtické moje dvojča super bordelárka, ak dojde spis dokal dolžitý nechá na stole arj roky ani nevie kde uložit, msim ja jej všetko triedit, mat aj jej veci pod kontrolou.a pritom som len preimerne poriadkomilovná, nijaký chorý pedant.

Magy

bzzz - z precitaneho som nadobudol istotu, ze ak sa naozaj nepristupi k liecbe tvojho manzela, cely vztah (a jeho osobnost) speje neodvratne k zaniku.
riesit problem s jeho paranoiou, ziarlivostou a az obsesivnym perfekcionizmom je nutne IHNED!
a to co pises, to vobec nenaznacuje, prave naopak.
tvoj manzel, podobne ako ini ludia s pokrivenym vnimanim reality a seba samych, si svoju vinu nepriznaju, nevidia a nevnimaju.
preto aj navstevu psychologa odmieta, pretoze on o svojom dusevnom zdravi nepochybuje a narazky alebo navrhy zlahcuje a vysmieva sa im.
A TO JE PROBLEM. nerieseny problem (a ako pises stupnujuci sa) mu jedneho dna prerastie cez hlavu a nebude to zvladat ani sam. bohuzial, taka situacia je potom uz casto aj za hranicou schopnosti vynikajucich psychologov alebo psychiatrov ju vyliecit alebo zvladnut. ak nieco trva pridlho, zmeny v mozgu su nevratne.
je to nieco podobne, ako ked sa pridlho pozeras priamo do slnka. v sietnici sa doslova vypalia tycinky a capiky a dany stav je uz nevratny, neliecitelny, definitivny.
z tvojho muza (ak sa naozaj nepristupi uz teraz k liecbe), sa casom stane absolutne neznesitelny clovek, ktory bude buzerovat vsetkych okolo za najmensie somariny, obvinovat z neexistujucich previneni a chyb... zivot s nim bude doslova peklo a mozes si byt ista, ze ani sebevacsia tvoja laska to nedokaze vykompenzovat, aj z teba sa casom v dosledku jeho progredujucej choroby stane dusevna troska.

pan d.

Ak ste spolu tak dlho, tak to uz su prejavy jesene zivota. Neboj sa, o nedlho pride zima a potom si najdes takeho bordelara ako si ty:)

Vemeno

To je cudne. Lebo zvycajne byvaju kriticke , ziarlive a otravne zeny. Skoda, ze tolko muzov musi kvoli nim trpiet.

Iveta Michael

bzzzz..a prečo ti vlastne nedôveruje?

tam je podla mňa kameň úrazu a to treba napraviť..len neviem ako lebo nepoznám ani teba,ani tvojho manžela..

ale myslím,že by si sa mala správať suverénne a sebaisto v tom zmysle,že ty zvládaš samú seba ajked si v spoločnosti mužov a nemáš problém ovládať a kontrolovať svoje správanie takže nech je spokojný

a hlavne sa neospravedlňuj zakaždým ked ti niečo vytkne,nenechaj sa zahnať do kúta..:)

Iveta Michael

pre odpovedam:

ja som tiež perfekcionista..nikdy nerobím polovičato nič..buď výborne alebo vôbec..no chcem povedať to že nepovažujem osobne takúto vlastnosť za niečo negatívne..a ubezpečujem ťa že nikomu tým neničím život:)))som taká,mám rada ked je všetko okolo mňa pekné a čisté:)som estét a mám zmysel pre detail..a dizajn.

...ak to vezmem z mojej stránky,veľmi zle a neútulne sa cítim s kamarátkami ktoré sú bordelárky,poznám až humusáčky a to už je teda niečo fakt odporné až deprimujúce..

ja by som jej niečo iné poradila a síce...nech sa s ním tak dohodne na nejakom kompromise,povedala by som mu ..vieš čo drahý ty to urobíš tak perfektne nechám to radšej tebe a ja spravím zatial večeru..obed..a pod.:)

eva258

ja mam podobny problem. sm spolu 10 rokov a mame dve male deti. to znamena ze doma je casto neporiadok (rozhadzane hracky, oblecenie a riady v drese), su dni kedy proste nestiham alebo som prilis unavena lebo manzel je dlho v praci a doma pomaha len obcas. a ked ma buzeruje jednoducho mu poviem, že ak je nieco rozhadzane a ma s tym problem, nech to uprace a je po probleme. ak to vie lepsie nech sa realizuje. ja zatial stihnem urobit nieco ine.a ak ma stve velmi, obleciem sa a idem na prechadzku. trochu sa vyvetram, on sa upokoji a este aj uprace :)postupne aj sam zistil, že ak mi viac pomaha, vyzera to doma lepsie a menej sa hadame a viac sexujeme :)