Tetovanie v zdravotníctve?

Príspevok v téme: Tetovanie v zdravotníctve?
Annie.S

ahojte, som maturantka, veľmi sa mi páčia tetovania, a na zápästie z vnútornej strany by som si chcela dať jeden znak..nič extra veľké, .. som na zdravotnej, my to máme zakázané..chcem si ho dať po škole ( dúfam že v máji ) , ale neviem , ako to je s tetovaním v zdravotníctve..je to povolené na viditeľných miestach ? alebo vysoké školy..bol by to problém, ak by som nastúpila na výšku s tetovaním..alebo prijali by ma vôbec?
prosím tí, ktorí budete písať že je to nerozvážne a že to budem ľutovať zdržte sa komentára.
vďaka.

Annie.S

no ja tiež poznám sanitárov čo to majú..ale no neviem, lebo na našej škole by ma hned vylučili keby vedeli že som si niečo take dala an viditeľné miesto..to je dilema..sakra.
ale však ked to nie je nikde napísané, v žiadnom zákone tak prečo nie? to asi len preto že ja chodím na CIRKEVNÚ školu.. a tam su samé predsudky..ách nechh už bude máj..

miselka007

Ahoj tak aj ja by som chcela presne na to iste miesto tetovanie lenze bojim sa :)) ale teraz k teme..
ja poznam jedneho chalana, pracuje v nemocnici ako sanitar,cize je v dennodennom styku s pacientmi, ved sa vlastne tusim o nich aj stara.. a keby si videla jeho ruky tak by si len kukala ze co tam ten robi.Ma ich potetovane od ramien az po zapastia a to oboje.A nikto mu nic nevytlkal, nenadaval a pracuje tam uz niekolko rokov.takze si myslim ze danym pacientom je fakt jedno co na sebe mas. Takze ak si odhodlana tak si to kludne daj.Nemali by ta podla toho sudit, toje blbost.
Tak vela stastia :)

Magy

z hladiska zakona, ustavy ani pravidiel vysokych skol ci nemocnic, neexistuje ziadny legalny dovod, ktory by umoznoval obmedzovanie prijimania ziakov ci zamestnancov na zaklade kompletnej telesnej prehliadky, existencie tetovania, piercingu a pod.

je to vsak dost citlivy esteticky problem a vela tvojich buducich pacientov (najme starsich) by zrejme malo problem akceptovat potetovanu (opiercingovanu) lekarku.
doporucujem skor zvazit umiestnenie toho prveho tetovania na menej viditelne miesto, neskor sa mozes rozhodnut si dat dalsie.
bohuzial, s predsudkami budes bojovat aj ako lekarka a to pri ovela jednoduchsich situaciach, ako je s tetovanim. kopec chlapov si jednoducho neda od teba vysetrit napr. semenniky. a mozes byt neviem aka skvela.