Prehnaná hanblivosť

Príspevok v téme: Prehnaná hanblivosť
mnamka257

Neviem, ako mám začať, ale mám problém, ktorý ma najmä v poslednej dobe veľmi trápi. Mám 17 a nikdy som s nikým nechodila. Viem, že polovica z vás napíše, že mám ešte čas, ale ja proste cítim smútok a prázdnotu a trápi ma najmä to, že chyba je zrejme vo mne, teraz si nemyslite, že som namyslená (s mojím sebavedomím je to práve naopak), ale na ulici sa za mnou otočí každý druhý chlap, veľa z nich sa ma pokúsi zbaliť, každý mi hovorí aká som krásna, dokonca robím aj modelku, teda nie nejakú top, pretože na to nemám veľa času, ale to je teraz jedno. Možno si poviete, že krása nie je všetko, ja viem, ale nie som hlúpa krava, alebo štetka, ktorú chce každý len do postele. Mám tie najlepšie výsledky v škole, dobré vystupovanie a zázemie... Mojím problémom je to, že mám akýsi blok a hanbím sa, neviem ako začať a neviem, čo s robiť. Prosím, poraďte mi, čo s tým. Budem vám vďačná za každú normálnu odpoveď.

mnamka257

ďakujem za radu, marek, ale to, prísť do nejakej partii, v ktorej nie si a len tak sa spýtať, či niečo nechystajú, je veľa aj pre americký teenagerský film... proste nikdy tam nezapadnem, keď nebudem mať s nimi o čom a navyše sa totálne, nielen pred nimi strápnim, keď z ničoho nič prídem a toto sa ich opýtam, bude to úplne silené a budem sa cítiť ešte horšie, ale díki za ochotu

Marek_123

Podla fotky na Azete si kocka, takze v tom sa nemylis. Jedine co ti chyba, je castejsi kontakt s chalanmi. Som si isty, ze chalani v tvojom okoli ta velmi radi zacnu brat so sebou kade tade, len musia mat pocit, ze s nimi pojdes. Takze ak mas rada vylety, tak sa spytaj nejakej partii, ci sa nahodou nechystaju tam a tam. Ver mi,ze vela chalanov bude ochotnych poskladat do 10 minut cely tym aj na vypravu na antarktidu, len aby si sa pridala. Hlavne to ber vsetko ako zabavu, ako keby si sla niekam s kamoskami. A az sa ti nejaky z nich zapaci, tak mu venuj vacsiu pozornost.

Sejla

Magy, predpokladám, že dievča nevyrastala v kláštore, takže už nejaký ten kontakt s chlapmi mať musela:) Či už v škole, nejakej partii a diskotéku v 17tich si už tiež asi odskúšala a ono je to skôr "lifestyle" a záľuba v tom druhu hudby, než ideálna príležitosť na konverzáciu, preboha veď tam sa fakt moc konverzovať nedá ešte k tomu s takým druhom samcov, čo sa tam z 99% vyskytuje pod vplyvom alkoholu, zvykať si na takýto druh jednania so ženou v takom nevusnom gýčovom smradlavom prostredí jej skôr uškodí, ako pomôže:) Podľa mňa je to skôr pre silne extrovertných, povrchných ľudí s množstvom skúseností a znalosťou ako jednať s ľuďmi.

redina

odporúčam tanečný kurz napr. salsa a pod. sú to tance, pri ktorých hanblivost budes nutena prekonat alebo aspon s nou pracovat :-)

Magy

Sejla - keby si aspon neprekrucala alebo nedoplnala k mojim vyjadreniam nieco, co som nimi nechcel povedat. tu v prvom rade nejde o okamzite hladanie charakterneho dzentlemena ani hlboke filozoficke debaty. najprv sa musi trochu rozkukat a zacat konverzovat. mimochodom, diskoteku som spomenul zamerne, tam totiz hanblivost ci zacervenanie nie je vdaka inemu osvetleniu a hlucnejsiemu prostrediu take markantne, co jej moze vyrazne pomoct v uvolneni sa.

mnamka257

ďakujem Sejla, hej o tých diskotékach si myslím tiež niečo podobné, u nás je to bohužiaľ tak, že sa tam len ťažko nájde niekto, s kým by som si rozumela... proste tí ľudia sú úplne iní ako ja väčšinou...