Sklamana.. zo seba

Príspevok v téme: Sklamana.. zo seba
timeap

Ahojte. Mam takmer 30. Robim si druhu vysku. Tu prvu som riadne flakala a ani ma moja praca nebavi, tak som zacala chodit na taku, co ma velmi bavi a aj preto, aby som konecne v zivote nieco urobila poriadne a nelajdacila to. A aby som to dokazala sama, bez pomoci. A teraz som dostala zo skusky 3. Velmi ma to hneva. Ucila som sa ako blazon a nakoniec dostanem 3. Viem, ze som si tu 3 zasluzila lebo som na teste dost veci nevedela. Ale keby ste vedeli ako ma to stve. Dufala som, ze si sama sebe dokazem, ze za nieco stojim, ze som dobra. No ale som sklamana. Mojim cielom bolo mat velmi dobre znamky a byt jednou z najlepsich (nie z najhorsich ako na predoslej vyske). Verila som si. Chcela som byt na seba hrda. A teraz sa hambim sama pred sebou. Chcem byt na seba narocna, ale takyto neuspech nesiem velmi tazko. Mam pred sebou dalsie skusky a stracam motivaciu a vieru v seba. Viem, ze je to popri inych malicherny problem, ale tou skolou som chcela zacat novy, dobry zivot, ktorym by som si vynahradila vsetko to zle z minulosti. A citim sa ako na prvej vyske. Ta trojka mi tam teraz svieti. A svieti mi aj v hlave a neviem sa z toho vyto...

timeap

Vďaka. Asi fakt dôležitejšie sú štátnice. To učivo si určite doberiem. Asi by som dobre nespávala s vedomím, že som niečo zanedbala a nechala tak.
To známkovanie je už na druhej VS rovnaké. Neviem aké máte vy. 1=A, 1.5=B, 2=C, 2.5=D, 3=E, FX.
A máte pravdu. Kompenzujem si tou školou veľa vecí. Počúvam celý život aká som neschopná, doslova sprostá lajdáčka. Teraz študujem ťažšiu školu ako bola tá prvá. Ostatným samozrejme známky nehovorím, ale sama pred sebou zlyhávam.

Lucia11

ahoj,

neber si to tak, jedna znamka zo skusky predsa nie je taka dolezita. Chapem ze ta to stvo kvoli sebe, lebo si chces nieco dokazat, ale jedna 3 predsa neznamena zlyhanie, ze skolu nezvladas a tak. Aj tym najlepsim sa stane ze to nevyjde. Hod to za hlavu a chod dalej, ked ta skola bavi predsa neseknes kvoli 1 skuske.

Inak ja som teraz tiez na vyske ale vobec ma to tam nebavi a preto ani nemam motivaciu sa ucit a je to tazke. To mas super ked ta to studium bavi.

samanthas

Koncim v lete ing ak sa mi podari.
Necitala som prispevky predomnou.
Tesim sa z kazdej dobrej znamky, Ale to obcasne E prijmem, lebo nemam cas opravovat znamky. Dolezite bude co bude na statnej skuske. Zalezi co sa naucis ty,nie co anucia teba. Ale to dobre vies, ked uz mas jednu VS za sebou. Prajem vela síl.

xxy

no je smutne, ze tvoje priority v zivote sa zakladaju na znamkach. inac, vzdy mas moznost ist na opravny termin. ale je fakt dost blbe vysvetlovat 30rocnej zenskej, ze skola nie je o znamkach. okrem toho, ovela podstatnejsie su statnice.
pre losta - zrejme ti usli podstatne fakty a to, ze ta zenska uz jednu vs ma, teda realny zivot uz okusila, okrem toho nebavime sa o strednej skole, ale o vs a 3 na vs znamena Ecko, po Ecku je uz len FX, rozumies? lebo mne sa zda ze nie.

rapko

a na akej vyske sa davaju znamky rozsahu 1 - 5 , nie su to nahodou pismena A - E popripade (FX)?

a trosku si odporujes, na jednej strane pises, ze ta to stve a na druhej, ze si si to zasluzila, lebo si vela veci nevedela, slovensky skolsky system je sto rokov za opicami, je postaveny len na biflovani somarin, kt. v beznom zivote clovek nikdy nevyuzije..
podla mna citit z tvojho prispevku nejaky komplex a ten sa snazis liecit prostrednictvom dosahovania samych dobrych znamok, ale ver, ze same acka alebo jednicky ta urcite nespasia.. to sa ukaze az v praxi tvoja sikovnost a zrucnosti..

pan d.

Ja som dostal trojku z didaktiky. Ako ma to mohlo nastvat, ked pre mna bola dolezita nemcina a nie didaktika. Ciastkove predmety nie su poniektore az tak podstatne.

vrrrr

si uplne mesuge?
ved znamky vobec nie su dolezite, hlavne je ze prejdes, je kopu ludi ktori ani nespravia skusku alebo chodia na opravne, ci prekladaju si predmety do dalsieho rocnika..
tak tito co maju povedat? hlavne je ze to spravis tie znamky ti budu aj tak nanic!
ale najdolezitejsie je ze znamky absolutne vobec nie su ukazovatelom toho aka si mudra ci sikovna, podstatne je ci svoje vedomosti budes vediet vyuzit v praxi...mozes mat aj ciste A -cka a mozno budes uplne nemozna tak ci onak...a tvoji spoluziaci co ledva prechadzaju mozu byt zase uspesni..takze sa spamataj a neries hovadiny!
prinajhorsom chod na opravny termin tak si mozes vylepsit znamku alebo si dopln tie vedomosti samostudiom
moje nervy !
ja mam tiez tazke studium a u nas kopa ludi uz nespravila nejake skusky a ja som ledvo stastna ze to mam, a znamka ma vobec netrapi, oproti nim som na tom ovela lepsie

pan d.

Kazdy reaguje inak. Podla mna tvoja reakcia nie je adekvatna situacii, lebo si si sama priznala, ze si toho dost nevedela. Ako sa potom mozes na seba hnevat? Mala by si sa skor vytesovat, ze si presla. Nemusela si mat ani take stastie:DDD

pan d.

U mna to bolo naopak:) Ked som dostal 3, tak som bol velmi sklamany z tej ucitelky. Potom sedela v komisii, ked som obhajoval rigoroznu pracu, tak na mna zazerala jak kura na hada:DDD
Ja neviem, co som jej spravil. Ano, kaslal som na jej prednasky, ale inak nic /ale chodil som na ne/.